С какво ви дразнят свекървите? – 122

• 39 455
  • 781
  •   1
Отговори
# 195
Това с ИП не работи, пробвах. Не го приемат толкова сериозно, не само свеки а и ММ казва, че нямало страшно. Не сме в Бг, тук е по свободно.
 Мако, нормално е да не ме разбираш, та ти дори свекърва нямаш, лесно е така отстрани да се говори. Иначе аз разбирам гледната ти точка, но в реалния свят някои неща не са толкова елементарни, понякога се налага да правим компромиси, взаимно разбира се.
 Жената не е лоша, както някой писа, не  е като тази с ножицата( такава и минута не бих я търпяла), обича децата, радва им се. Просто мен ме дразни с някои дребни неща, като това с готвенето, говори много, дава непоискани съвети и пр. Но това не са неща заради които да я изгоня, или да вдигам скандал на ММ, че я приема. Просто няма да постигна нищо, само ще си влошим отношенията.

# 196
  • София
Тоест, не е толкова зле положението? Не знам защо от предишни постове бях останала с впечатлението, че е много, много нахална и си пряко сили вече. Или просто такова е усещането, защото се изнервяте взаимно?

# 197
  • София
Как така първо двете не се понасяте, била голяма манипулаторка, а сега "жената не е лоша"?

# 198
Исках да отбележа, че по принцип не толкова зла, като например тази с ножицата. Не прави нещо, което да застрашава психиката на децата ми, те я обичат.
 Аз не я харесвам, да. Присъствието и ме дразни, натоварва ме. Говори едно такова лигаво манипулативно, нахална е, да. Абе, не сме на една вълна и за дълъг период не мога да я понасям. Ще видим как ще мине тази седмица.

# 199
Amandel,
Ако сте в Германия, тук ИП няма, няма и ограничение за придвижването.

# 200
  • софия
Такова неразбрано същество не познавам! Отидох до магазина за 15мин, казах щом искат да изведат детето на двора, чудесно! Обаче без да го навличат, никакви допълнителни чорапи, шапки, якенца и т.н. Навън е 20градуса. Прибирам се и какво да видя, облякла му едно поларено горнище и го закопчала до зад ушите.Духало било, ами застани на завет, не е като да няма къде! Развиках се, всеки път вика добре и после пак си знае нейното, аз детето не искам да го сварявам в собствен сос. Ще ме амбицира много бързо да се изнесем и да го помирисва само по празници. Не мислете, че съм го оставила голо на двора, има си боди, блуза, шалче, панталон и чорапи и тя пак да го навлече. Няма да се извиня тоя път, щото ме прави на маймуна ама не е познала. Все едно на китайски й говоря.

# 201
bluebear,
Повечето баби са така: да не настине детето и да не е гладно. Като живееш отделно, по не прави впечатление.

# 202
Ако питаш бабите, внуците все са гладни и им е студено 😀

# 203
  • софия
Аз разбирам, че повечето баби са така, обаче изобщо не съм съгласна. Няма да се примиря с това да си прави каквото иска, грубо й заявих да си направи друго дете и да го гледа както иска, за моето има правила и трябва да ги спазва щото детето е мое, а не нейно колкото и грубо до е това, дотолкова ще ме амбицира, че ще го пусна на ясла след време само за да не го гледа тя, много ме ядосва.

# 204
Гладни са те, за това и детето на зълвата е над нормата... Постоянно яде боклуци.... Майка му дава нареждания, тия си знаят техното... Гледачите... Ма, къв авторитет си ти пред собственото си дете, като ти забраняваш разни неща, зад гърба ти или в случая, в лицето й казват, че е пикла и не разбира... Майка й и баща й... Ама то квито те, такава и тя... На нея не й пука, не го смята за обидно, нали са й мама и тате... Иначе на кой ше го хвърли, да си прави кефа...
Отделно, когато духа и е хладно, то е по къс ръкав, и обратното.. Навлечено в жегата...
Големи гледачи...
Аз ли съм луда, се питам някой път.. Да ми прави впечатление.. Не казвам нищо... Коя съм аз... Ужасната леля, дето не си дава детето... Joy
Като го видя само, питам топло ли е, студено ли... То детето съблича или облича дрешки... Ма, баба така му казала Joy Все болно и все със сополи... Иначе претенции големи...
Блубеър,много търпиш и ти People Angel

# 205
Сега като мина "тая с ножицата" и всички свекърви побеляха и им поникнаха крилца Simple Smile

# 206
  • при късмета
Това с ИП не работи, пробвах. Не го приемат толкова сериозно, не само свеки а и ММ казва, че нямало страшно. Не сме в Бг, тук е по свободно.
 Мако, нормално е да не ме разбираш, та ти дори свекърва нямаш, лесно е така отстрани да се говори. Иначе аз разбирам гледната ти точка, но в реалния свят някои неща не са толкова елементарни, понякога се налага да правим компромиси, взаимно разбира се.
 Жената не е лоша, както някой писа, не  е като тази с ножицата( такава и минута не бих я търпяла), обича децата, радва им се. Просто мен ме дразни с някои дребни неща, като това с готвенето, говори много, дава непоискани съвети и пр. Но това не са неща заради които да я изгоня, или да вдигам скандал на ММ, че я приема. Просто няма да постигна нищо, само ще си влошим отношенията.
Аз много добре те разбирам, затова ти казвам как да парираш това което те дразни. Но ти освен за мъжа си и за себе си намираш оправдания. С пълно право се сърдиш, че всяка събота е у вас и успееш ли това да пресечеш, за другото, което по-малко те дразни, даже впечатление няма да ти прави. Независимо, че при вас мерките не са такива, пак може да го използваш и да насадиш чувство на вина на мъжа ти, затова, че неглижира риска за децата. По принцип не одобрявам такива методи, но при твоя биха действали само драстични мерки.
А компромиси разбира се, че трябва да се правят, но не и с нещо, с което наистина не можеш да живееш и все повече и повече те дразни. Не е здравосоловно

# 207

Къде, за Бога, е по-свободно? В Бряг на слоновата кост или в Зимбабве? Защото в никоя европейска държава не е. Дори Швеция започна да втвърдява мерките.

# 208
Свободното вероятно е свързано с малко лична отговорност. Към себе си, към децата, към внуците и т.н. Това даже не е манипулация към мъжа, а съвсем рационално мислене за децата, което родителите следва да имат.

# 209
  • София
В Германия. Току що във ФБ гледах едно клипче от парк във Франкфурт. Полицията по мегафон благодари на хората в парк, че спазват дистанция и им каза да продължават все така. После им пожела весели празници и да са здрави. Народът се беше излегнал по поляните на припек. Туй то! Карантина по немски!

Общи условия

Активация на акаунт