С какво ви дразнят свекървите? – 122

• 39 375
  • 781
  •   1
Отговори
# 450
Impresita, на мен собствения ми мъж ми размесва бурканчетата с подправки и 8 години не можа да се научи кое стои отляво и кое отдясно.
Точно идвах да кажа - чакайте да ви пораснат децата, особено дъщерите, и ще видите какво е Joy

# 451
  • София
Impresita, на мен собствения ми мъж ми размесва бурканчетата с подправки и 8 години не можа да се научи кое стои отляво и кое отдясно.
Скрит текст:
Опитва се явно да ви подскаже неща, които са дразнещи по принцип, но ако не готви у вас, не виждам какво я бърка кое как е.
Ма Ко, ако са досадни и трябва да им правя компания, предпочитам в мое отсъствие да идват. А иначе да, по-добре да спрат, ама щом с години е така, че и дори им се казва от сина им да престанат, значи по-добре да сготвят една манджа, докато гледат сериала.
Сравнението не е много подходящо – мъжът е в собствената си кухня, свекървата – в чужда.

# 452
Едно е да идват в твое отсъствие, на сина им да е там и съвсем друго да идват когато няма никой. Наистина ли продължаваш да не разбираш за какво говорим или толкова си можеш?
Много ясно, че разбирам, но някои неща не се променят. По-добре да извлечем полза, отколкото да се дразним и да трупаме негативна енергия. Да идва като ще идва, да донесе някоя манджа, някой сладкиш, а не 1 порция, да си види сина и по живо, по здраво.

# 453
  • при късмета
Е ти като не искаш да ѝ правиш компания, разбира се, че ще идва само сина си да види. На теб какво да ти гледа при това положение?
Ето това не можеш да спреш, да се вижда със сина си. Но пък нищо не я задължава да готви и мъкне храна за младото семейство. Стана ясно, че ти само и само да се отървеш от домакинска работа си готова всякакъв компромис да направиш, включително и някой да има свободен достъп да дома ти, но това не значи, че ще стане норма за останалите. Нито действието е нормално, нито мотивацията за него

# 454
Ааа не аз, а потребителката със случая. Аз, както казах, не получавам посещения от свекърви. 😀
Да, права си за мотивите ми, просто нямам проблем с това. Който има проблем и не може да го реши, да опита друга тактика.

# 455
  • при късмета
Това пак връща на въпроса защо на потребителката навря своя пример, като у вас идват баба ти и майка ти, а не свекърва ти? И тя изобщо не е споменавала, че домакинството ѝ е проблема

# 456
Ужасно е това с преподреждането. Ето го и моят пример. Идва в къщи и се почва: Сложих подправкитр в буркани, че така не е удобно да се ползват от опаковките, преместих подправките в долния шкаф, че горе нв е удобно да се вземат когато се готви. Тази тоалетна хартия, която купуваш не е хубава, купувай еди коя си. Да не кажа още колко неща ми е местила тази жена из апартамента и после търся с часове.Случвало се е да й се обадя да я путам кое къде е и тя ми казва. Като я попитам защо нещото е там, отговорът е защото е по-удобно. Удобно, но за кого? Който няма такова нещо в собствения си дом или не ти досажда непрекъснато наистина не може да разбере за какво става на въпрос.Мога и да кажа, че инструкции не се приемат. Тя си знае кое е най-доброто и винаги тя е правата. Ужас е
Прочетох те, представих си, че някой прави това в моя дом и инстинктивно започнах да обмислям план за убийство и алиби.

Иначе, разбирам, че семейството на ainmo и родителите ѝ са се нагодили и си помагат взаимно. Лошо няма, ако всички въвлечени страни са доволни.

# 457
  • София
Ами тогава дами, които имате пипливи и бутливи свекърви, възползвайте се от желанието им и ги впрегнете поне да свършат някоя работа във ваше отсъствие. Дайте им точни наставления, те така и така няма да спрат да идват, поне файда да има от тях.
Aма ти наистина ли си мислиш, че всички са като баба ти и правят в чуждите домове само неща, които биха били полезни и радват обитателите на този дом? Satisfied Да не мислиш, че ще й кажеш - сготви и тя ще запретне ръкави? Или сгъни прането и тя ще скокне? Satisfied Освен да те оплюле каква лоша домакиня си и да донесе една порция храна за сина си, понеже теб те помързява да готвиш, и него го помързява, ама той си й детенце, та си го обгрижва. Непонятно ти е, че има свекърви, които идват и правят каквото си искат, преподреждат, ровичкат и т.н. далеч от готвене/подреждане или друга помощ, но ги има.

# 458
Ами хубаво де, че има - има такива свекърви, и какво сега, дай да ги оставим да си разиграват коня. Малко трябва да се превъзпитат. Как така няма да сготви? Ама аз няма да й заповядам- "Сготви!" ами ще й кажа - еййй, много ми хареса предния път онази мусака, която беше сготвила, а сина ти направо си облиза пръстите. Може ли да ни сготвиш една, така и така си тук?
😀
Моята първа свекърва е по-мързелива и от мен, да свърши нещо вместо мен, това няма как да се случи в тоя живот, но поне не е идвала да ми дава наклон.

# 459
  • при късмета
Бившата ти свекърва не можа да я накараш нищо да ти свърши, но раздаваш съвети как другите да го направят. И след като не си успяла, пак задаваш въпроса "как така няма да сготви?".  Ами ей така, както твоята не ти е готвила. Четеш ли се изобщо?
Не е най-важното кого си прецакал да сготви на теб и децата ти. Единственото което продължаваш да доказваш е, че с мъжа ти сте неспособни да направите семейството си самостоятелно. Пък нека е удобно и на двама ви да гледат и вас и децата и гледам ите да нямат нищо против да ви дондуркат

# 460
А ти четеш ли? Тя не е идвала, как да я накарам? 😀
Стига вече с нас, не става въпрос за прецакване, а за впрягане на желанието за посещения в нещо полезно.

# 461
  • при късмета
Чета, че единствената ти асоциация с идване на роднини е свързана с впрягане да ти сготви. Това да се видите, да види внуци, празници, лични поводи, да е гост като всеки друг, на когото едно елементарно кафе сигурно ти се вижда готвене и то отпада,  всякакви нормални причини за посещение  изобщо не съществуват. Това чета, защото това пишеш

# 462
Глупости, няма нищо общо. Коментираме потребителките с нахални свекърви.
Аз съм си таман отвсякъде. Гости са, но и аз като отида на гости в приятелка от друг град, помагам, мия чинии, оправям.

# 463
  • София
Ужасно е това с преподреждането. Ето го и моят пример.
Скрит текст:
Идва в къщи и се почва: Сложих подправкитр в буркани, че така не е удобно да се ползват от опаковките, преместих подправките в долния шкаф, че горе нв е удобно да се вземат когато се готви. Тази тоалетна хартия, която купуваш не е хубава, купувай еди коя си. Да не кажа още колко неща ми е местила тази жена из апартамента и после търся с часове.Случвало се е да й се обадя да я путам кое къде е и тя ми казва. Като я попитам защо нещото е там, отговорът е защото е по-удобно. Удобно, но за кого? Който няма такова нещо в собствения си дом или не ти досажда непрекъснато наистина не може да разбере за какво става на въпрос.Мога и да кажа, че инструкции не се приемат. Тя си знае кое е най-доброто и винаги тя е правата. Ужас е
А защо има ключ от твоя дом? Този дом дали не е нейн и да "ви го дала"? Като ти премести подправките защо не й кажеш "в моята кухня така ги искам, в твоята ги слагай кудето и както искаш"? Мъжа ти защо позволява такива волности и незачитането ти на домакиня?  
-----------------------------
ainmo - "как така нямало да сготви" - ами ей така няма, ще й кажеш за мусаката и тя ще ти каже примерно, че пак ще донесе, ама няма да запретне ръкави точно на секундата, че ти да вириш крака на дивана. Има нахални свекърви и те не са кученца, че да ги дресираш. Има какво да учиш от живота.

# 464
Afrodita, свекърва ми няма ключ от апартамента ми. Това става когато ни дойде на гости. Все се почва аз да ви наготвя, аз да ви изчистя. Аз казвам няма нужда, но тя неее аз да помогна. Отначалото си викам няма да се занимавам с глупости, но впоследствие разбрах, че тя просто не се съобразява и е нагла, защото тя май-добре знае, а видиш ли аз не съм такава домакиня като нея. За мм това са глупости, може и за др хора, но когато това става постоянно когато ми идва на гости е дразнещо и за мен не е редно. Щом си на гости трябва да се съобразяваш и най-малкото да питаш първо.

Общи условия

Активация на акаунт