Електронни четци - Тема 24

• 50 687
  • 754
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте! Имах Kindle Paperwhite 3, който подарих на майка ми. Искам да си купя нов ел. четец, но не знам какъв. Желая да мога да свалям книги директно от четеца без да го свързвам и форматирам чрез компютър. Подсветката също ми е важна. Доколкото чета назад в темите четците на Pocketbook могат да свалят книгите чрез Wi fi. Бихте ли ми препоръчали модел?

# 151
Коректно би било да кажем,че и киндъл сваля през wifi.
Но покетбук пък чете всичко,не му трябва форматиране. Това пести много,мнооого.
И с покетбук имаш повече избор какъв начин на качване да ползваш- dropbox,pocketbook sync,cloud,pocketbook send-to-,чрез mail,и накрая с кабел...

Относно модела- изброените от теб базисни нужди,са достатъчно добре представени в pocketbook touch lux4

# 152
  • Варна
Не съм имала покетбук, но няколко пъти попадам на дискусии из читателските групи във фб, в които обсъждат счупени дисплеи на четци от тази марка и коментират, че това им е слабо място и от нищо се трошат. Не знам дали е вярно, но на мен ми остана едно съмнение и предубеждение. Ако тук има дългогодишни ползватели ще е полезно да споделят впечатления.

# 153
Писала съм много пъти- въртя суча,пак покетбук купувам - и за вкъщи,и за подаръци.
Моят е 2 ри подред- вече 6годишен,железен е. Предният го подарих на майка,още е жив- над 10 годишен е.
децата ми имат по един,коледен подарък преди  2 коледи,значи на 10 г са били.
Подарила съм,все на деца и тийнове ,общо още 6 през годините- всички са живи и без проблеми

# 154
Моят Paperwhite нямаше Experimental Browser. Трябваше да свалям книгите на компютър, форматирам и кача в четеца.
Да попитам. Лесно ли е свалянето на книги през браузъра на Pocketbook-a? След като се свалят готови ли са за четене?
Двоумя се между Touch Lux 4 и Inkpad 3. И аз от мнения във форуми останах с впечатление, че дисплеите се пукат и не ги поправят гаранционно, което ме замисля да купя по-евтиния модел.

# 155
за мен е муден
точно толкова муден,колкото е и на киндъл,и на кобо
което не означава,че не върши работа,но просто не може да се сравни с който и да е телефон,да не говорим за компютър-може би оттам идва усещането за мудност
но,неползвалите покетбук,изобщо не могат да си представят как изобщо нямат нужда от четеца,за да си зареждат книгите!
по-горе сме писали и аз,и друга потребителка- на опашката в магазина ,в обедната почивка на работа...навсякъде,където срещна книга-просто си я пращам до акаунта в pocketbook cloud или dropbox, или чрез send-to -pocketbook, и забравям за упражнението
когато включа четеца,дори не е необходимо да правя нещо-той автоматично се синхронизира с всички възможни акаунти и сваля всичко ново,изпратено му/моят е с постоянно включен wifi/

# 156
  • Вестерос
Аз съм с тъч лукс 4, както писах. Има си калъф, не го пипам по екрана за разлистване, има копчета. Пипам го само да отворя книгата. Аз си свалям книги на компютъра и по мейл си ги пращам. Като го пусна сам си ги тегли и подрежда. Мисля, че има и протектори за екрана. В алиекспрес съм срещала.

# 157
Здравейте отново! Вчера закупих Lux Touch 4. Имам три въпроса.
1. Защо след като изтегля mobi формат, четецът не успява да го отвори?
2. Защо не винаги успява да синхронизира Send to Pocketbook? Изпращам на имейла книгите, но не успявам да ги получа на четеца.
3. Възможно ли е и по какъв начин две електронни книги да имат достъп до профила, съответно достъп до книгите качени в четците?

# 158
  • Варна
Моби мисля,че е само за Киндъл. За другите неща не знам.

# 159
The Device supports next book formats: PDF, EPUB (in-
cluding Adobe DRM-protected); FB2, FB2.ZIP, DOC, DOCX, TXT,
DjVU, RTF, HTML, HTM, CHM, TCR, PRC (MOBY).
По въпросите ти:
1.не мога да си представя защо няма да ти отвори файла- един и същ или различни моби файлове пробваш със същия успех?
И в крайна сметка,защо се мъчиш с формат,създаден специално за киндъл?- има толкова други,далеч по- изпипани
2.синхронизирането си има технология- качваш в сървър,който дава достъп на устерйството,от където то го сваля. Случвало ми се е ,в малките часове при мен,да се забави процеса,т.е. да отнема няколко минути в рамките на четвърт час,примерно ,но без да е норма.
3.профилът на всяка книга е индивидуален- собствен мейл адрес. Това ме навежда на мисълта- потвърди ли акаунта през мейла ?

# 160
The Device supports next book formats: PDF, EPUB (in-
cluding Adobe DRM-protected); FB2, FB2.ZIP, DOC, DOCX, TXT,
DjVU, RTF, HTML, HTM, CHM, TCR, PRC (MOBY).
По въпросите ти:
1.не мога да си представя защо няма да ти отвори файла- един и същ или различни моби файлове пробваш със същия успех?
И в крайна сметка,защо се мъчиш с формат,създаден специално за киндъл?- има толкова други,далеч по- изпипани
2.синхронизирането си има технология- качваш в сървър,който дава достъп на устерйството,от където то го сваля. Случвало ми се е ,в малките часове при мен,да се забави процеса,т.е. да отнема няколко минути в рамките на четвърт час,примерно ,но без да е норма.
3.профилът на всяка книга е индивидуален- собствен мейл адрес. Това ме навежда на мисълта- потвърди ли акаунта през мейла ?

1. Имам проблем със свалянето на някои книги. Свалям ги от телефона в mobi формат. В четеца се качват в същия формат и не успява да го отвори.
2. След 30-минутно чакане успя да качи книгите. Явно по-бавно ги сваля
3. Ако прибавя на два четеца един акаунт, т.е един имейл адрес, и двата ли четеца ще имат достъп до книгите?

Вчера купих въпросния четец. Засега впечатленията са ми много добри. Сравнявам го само с Киндъл ПУ:
+ меню на български език
+ успявам да сваля книги от читанка и други сайтове директно от четеца ( Киндълът ми нямаше експериментал браузър )
- по-бавно става качването на книги чрез синхронизиране с друго устройство
+ книгата е по-изпипана от ПУ.

Обмислям да закупя и един бейсик модел за подарък.

# 161
Ама наистина не знам как да се обясни по ясно.
един четец=един мейл адрес=един акаунт
Няма как да свържеш две устройства заедно,защото  свързването е завършено с финално потвърждение чрез хипервръзка ,изпратена в мейл.
Втора такава откъде ще дойде??-та да свърже второто устройство!

# 162
  • Видин
Здравейте! Имам отскоро Kindle Paperwhite 4. Качвам си книги през лаптопа, но много от тях (повечето) излизат без снимка на корицата, а само текст. И това при положение, че книгата си има снимка на корицата. Ако някой може да ми даде насоки защо се случва така, ще съм благодарна.

# 163
Аз вече задавах този въпрос. Simple Smile
Любезна съфорумка ме посъветва да форматирам книгите във формат azw3.
Така излизат не само кориците, но може и да се вижда страницата, която четеш (а не само проценти).

# 164
Май не е това цялото решение на проблема, защо при мен, въпреки че форматирам в azw3, някои корици излизат, но други-не.

Общи условия

Активация на акаунт