Електронни четци - Тема 24

• 51 104
  • 754
  •   1
Отговори
# 165
Аз качвам книгите само през Calibre, като гледам версията да е актуалната за момента. Досега винаги са се показвали кориците и страниците. Може да е от полза.

# 166
Май не е това цялото решение на проблема, защо при мен, въпреки че форматирам в azw3, някои корици излизат, но други-не.

Аз този проблем го имах и при epub на Nook. Някои упорито не искаха да излизат.
Помага смяна на изображението в Calibre.

# 167
  • Видин
Аз качвам книгите само през Calibre, като гледам версията да е актуалната за момента. Досега винаги са се показвали кориците и страниците. Може да е от полза.

Аз също винаги качвам през Calibre. Но не съм обърнала внимание на версията Rolling Eyes

# 168
  • София
Май не е това цялото решение на проблема, защо при мен, въпреки че форматирам в azw3, някои корици излизат, но други-не.
Calibre ли ползвате? Ако да - обърнете внимание на това:

Дали сте обновили до тази версия? Накратко - ако форматът е .azw3, но книгата е заредена външно (не е купена от Амазон), при всяко следващо свързване с интернет Киндълът проверява дали съответният файл е свързан с продажба. И ако не е, корицата му изчезва. След този ъпдейт от края на май (има и по-нов от юни), когато качите книгата през Calibre, тя ще има корица. Като включите wifi корицата моментално ще изчезне. Щом изчезне трябва само да свържете Киндъла с Calibre с кабел, без да изпращате книгата отново. Просто свързвате, разкачате и корицата се връща. Ще забележите, че в паметта на устройството се появява нова папка за възстановените корици, за да работи функцията. Заради множество такива супер дребни, но дразнещи недостатъци с натрупване обмислям да мина на PocketBook. 
Ако ви е интересно, повече за проблема можете да намерите ТУК.

# 169
Като цяло, при мен стои в Airplane Mode, но снощи реших да го свържа към wi-fi, за да може да се обнови, ако има нещо ново. Оказа се, че има. Появи се Dark Mode в настройките от падащото меню, а може и други нови неща да има. Иначе се случи точно описаното от sarcastic.guru. На последните няколко книги изчезнаха кориците. Свързах го към компютъра, пуснах Calibre и след това разкачих четеца. Кориците се появиха. Сега разбирам защо стана така. Мислех, че нещо може да се е омазало при обновяването, но явно причината е другъде.

# 170
  • София
Здравейте, имам Покетбук, който вече не е гаранционен. Развали се, занесох го във Вали компютърс, където го погледнаха и казаха, че вероятно има софтуерен проблем, но не поправят четци извън гаранция. Т.е. Покетбук няма къде да поправиш, ако вече не е в гаранция, не им пращали части. Някой знае ли друга фирма, която да извършва ремонти?

# 171
Ако е софтуерно някой може да се включи  в темата със съвет и насоки. Иначе, може да попиташ и тук . Дано да не е нещо фатално и все някъде да могат да го ремонтират на приемлива цена.

# 172
  • София
Да запитам нещо на свой ред конкретно притежателите на PocketBook Touch Lux 4. Как стои въпросът с custom fonts?
Могат ли да се качват свободно шрифтове в устройството, които да са приложими (видими) за всички качени книги? Или трябва конкретния книжен файл да е предварително форматиран със съответния шрифт? Също, който е разцъквал, ако могат да се качват собствени шрифтове - това дали ще се визуализират зависи ли от формáта?

# 173
sarcastic.guru, не виждам защо да не може. То на Киндълите се качват собствени шрифтове и се визуализират без значение от формата, та остана и на Покета, дето има хакове за всичко.

# 174
  • Sofia, Bulgaria
Да запитам нещо на свой ред конкретно притежателите на PocketBook Touch Lux 4. Как стои въпросът с custom fonts?
Могат ли да се качват свободно шрифтове в устройството, които да са приложими (видими) за всички качени книги? Или трябва конкретния книжен файл да е предварително форматиран със съответния шрифт? Също, който е разцъквал, ако могат да се качват собствени шрифтове - това дали ще се визуализират зависи ли от формáта?

Могат да се качват и мисля, че са валидни за всички книги. При тези, които аз ползвам поне на всички книги ми излизат.

# 175
могат да се качват,видими са, за всички формати важи

# 176
  • и тук и там :)
Привет, знаете ли дали има начин да се прехвърлят книги от един Pocketbook на друг? Не намирам начин дори дадена книга да я кача обратно в Dropbox, облак или каквото и да е.....

# 177
  • София
Привет, знаете ли дали има начин да се прехвърлят книги от един Pocketbook на друг? Не намирам начин дори дадена книга да я кача обратно в Dropbox, облак или каквото и да е.....
Аз скоро прехвърлях по кабел през компютър.

# 178
  • и тук и там :)
Аз скоро прехвърлях по кабел през компютър.
Благодаря Simple Smile
А как става точно, че не мога да се ориентирам? Свързвам го с компютъра и после как започвам перхвърлянето на книгите от четеца на компа?

# 179
Копираш в директорията на четеца,записваш в папка на компютъра.

Общи условия

Активация на акаунт