Електронни четци - Тема 24

• 50 609
  • 754
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Подлежат, както всяка техника. Друг е въпросът, че ремонтът може да струва колкото нов четец. Но това в сервиз могат да го кажат като се разбере какъв му е проблемът.

# 76
  • София
Подлежат, както всяка техника. Друг е въпросът, че ремонтът може да струва колкото нов четец. Но това в сервиз могат да го кажат като се разбере какъв му е проблемът.
Благодаря. Ще му го връча (на ММ) и да го носи някъде. Вече си мисля, че е нарочно... иска нов четец Simple Smile

# 77
Здравейте.
Имам kindle от няколко месеца и до сега никога не съм имала проблем с кориците на книгите щом ги кача в устройството. Последните книги, обаче, които качих им изчезнаха кориците. Когато отворя електронния четец ги виждам и след секунди изчезват, и се появава просто заглавието и автора на книгата. Проверявах, търсих настройки, за да не ми променя kindle кориците, но нищо не се получи.
Ще съм благодарна, ако някой ми помогне.

# 78
Здравейте! Решили сме да си вземем Kindle. Моля ви, препоръчайте ми модел, който ползвате и от който сте доволни. Благодаря!

# 79
  • София
Здравейте! Решили сме да си вземем Kindle. Моля ви, препоръчайте ми модел, който ползвате и от който сте доволни. Благодаря!
Препоръчвам последния Киндъл Пейпъруайт. Има всичко, което трябва за един четец, че и повече - висока резолюция, подсветка, водоустойчивост и възможност за слушане на аудиокниги.
Беше на промоция в Амазон преди Великден, не знам дали ще го намалят скоро. Мисля, че го пускат за 1 ден Прайм промоция през юли. Ако не Ви се чака, може да поръчате от ОЛХ - там са купени от Амазон на някоя от промоциите и ако се спазарите може да го вземете на добра цена.

# 80
Препоръчвам Ви да не си вземате Kindle Simple Smile Той е като iShit-овете - с максимално затворена екосистема, чиято цел е да накара собственика по всякакъв начин да купува, а не да чете безплатни книги. Нямате избор между различни програми за четене, дори инсталирането на любимия Ви шрифт е проблем, липсва слот за microSD карта, на която лесно можете да качвате нови произведения, без да свързвате четеца с компютър, всяка книга трябва да бъде конвертирана в комерсиалния формат .MOBI...

Моята препоръка е да си купите или четец с Android, например OnyxBOOX, или Pocketbook. И двата поддържат всички съществуващи текстови формати, добавянето на нови шрифтове е въпрос на copy/paste и могат да им се инсталират различни програми за четене (най-добрите са CoolReader и AlReader), които имат хиляди настройки. Могат да им се добавят и различни двупосочни и тълковни речници, които се намират безплатно. И има модели с всички екстри, предлагани от Kindle - висока резолюция, херметичност, подсветка с регулируема цветна температура и възможност за възпроизвеждане на аудиокниги (последното е абсолютно излишно, защото всеки телефон може да се справи с него значително по-добре).

Ако Ви интересуват конкретни модели - споделете кое е с приоритет за Вас: херметичност, наличие на хардуерни бутони за прелистване, наличие на слот за външна карта с памет, регулириема топлина на подсветката, предпочитан размер на екрана...

# 81
  • Варна
Глупости. На Киндъл спокойно се четат всякакви книги, свалени от всякакви безплатни сайтове и групи. За настройките го коментирахме по-напред, един нормален потребител няма нужда от милион настройки, заложените в Киндъла са ми предостатъчни. Нямам никакво желание да губя време с безумни и безполезни настройки, чета си перфектно.
За модел - обикновен Пейпъруайт е моят, супер е.

# 82
без излишните подробности за шрифтове и настройки,все пак киндъл е най-мъчният четец-само като се каже,че за всяка не-киндълска книга,трябва да се минава през програма за конвертиране....
и само,защото е малко по-евтин,и много по-рекламиран,много хора избират него

# 83
  • Варна
Минаването през програма за конвертиране отнема точно 3 секунди повече от качването без минаване през програма. Ми... не виждам какво повече да го коментираме. А се харесва, защото е железен, освен че е и на супер цена. Няма начин едно устройство да е толкова популярно, много, много по-напред от всички останали марки взети заедно и това да се дължи само на реклама и цена, ако минусите, които изтъкват противниците му са наистина толкова големи, колкото си въобразявате Simple Smile

# 84
Глупости. На Киндъл спокойно се четат всякакви книги, свалени от всякакви безплатни сайтове и групи. За настройките го коментирахме по-напред...
Не, не могат. Kindle не поддържа двата най-популярни свободни формата - FB2 и EPUB. Всяка книга трябва да се конвертира във фирмения MOBI, за да се чете на Kindle. Относно настройките - по-добре да има един милион и човек да използва 5% от тях, отколкото да му потрябва една настройка, но тя да липсва и да му разваля удоволствието от четенето.

Минаването през програма за конвертиране отнема точно 3 секунди повече от качването без минаване през програма.
Три секунди отнема конвертирането на ЕДНА книга. Изтегли цял цикъл, примерно този на Александра Маринина за Каменская (28 книги в общ архив) и ги конвертирай с Calibre, да видиш колко време ще ти отнеме. Всяка от книгите ще бъде записана в отделна папка и трябва да ги събираш от 28 папки и да ги копираш в книгата. Докато иначе само копираш общия .FB2.ZIP архив и си готова. Не дай боже да изтеглиш колекция от стотина и повече разказа. Ще конвертираш като малко японско роботче до пълно главозамайване...

А се харесва, защото е железен, освен че е и на супер цена. Няма начин едно устройство да е толкова популярно, много, много по-напред от всички останали марки взети заедно и това да се дължи само на реклама и цена, ако минусите, които изтъкват противниците му са наистина толкова големи, колкото си въобразявате Simple Smile
Харесва се по същата причина, по която се харесват Google Chrome и различните iShit-ове. Първо - заради МАСИРАНАТА реклама и по-ниската цена. И второ - защото не изисква никакво мислене от потребителите си. Като характеристики и качество няма НИТО ЕДНО предимство пред останалите четци. Дисплеите се купуват от същите производители и са със същото качество. Подсветката е със същите светодиоди. Корпусът е от същата пластмаса. Дори микроключетата на бутоните са същите.

Последна редакция: пт, 22 май 2020, 17:17 от Caps.Lock

# 85
С точно 3 клика(три) , съм си пратила мейл до pocketbook акаунта с желаната книга/ книги, и при следващото отваряне на устройството вече я имам там( автоматично се синхронизира)
Как точно,би било по- лесно всичкото въртене през калибрета?!
И още нещо,което не си въобразявам- ползвала съм 4 различни марки устройства- даже орязаният cervantes е по- лесен от киндъл

# 86
Ох, и аз като се сетя как се плюнчех по Киндъла преди да си го купя. Общо взето да сравняваш него с Покет си е като да мериш Юпитер с Плутон. Единствено с което съм съгласна е, че е затворена система също както Айфоните, но то и другите са в някаква степен преди да се хакнат.
Като не ви харесва нещо не си го купувате и си търсите алтернативите /точно това са/. Какъв е проблема въобще, пазар за всички има.

# 87
проблемът тук не е и никога не е бил пазарът и пазарните избори,а алтернативното мнение за киндъл- всеки с предпочитания към нещо извън киндъл,бива обявен за мразещ,неразбиращ и...плюнчещ се Rolling Eyes
аз правя информиран избор за повечето си покупки,даже понякога прекалявам-в случая с четеца-ползвала съм ,както казах 4 марки,за да си изясня какво искам
какъв е проблемът,да се даде мнение против киндъл,пък питащият потребител сам ще си реши накрая !

# 88
Имам опит с 2 четеца – NOOK Simple Touch и Kindle Paperwhite 2018.
И двата са перфектни за целта, за която са купени – комфортно четене на книги.
Недостатъкът на първия е, че няма подсветка, което наложи купуването на втория. Недостатъкът на втория е, че батерията му пада по-бързо и се налага по-често зареждане. Не ми пречи, няма да ми окапят ръцете.
Първият има слот за допълнителна памет, не съм го ползвала изобщо. Вторият няма, но пък има достатъчно голяма вградена памет, за да събере една регионална библиотека, ако не и повече. Това изобщо не е критерий за четците.
Колкото до конвертирането... Всяка книга минавам през Калибре, без значение какъв е оригиналният и какъв изходен файл искам. Имам си основателни причини за това, който чете много, знае за какво говоря. Също не го считам за основателен критерий за избор, освен ако не става въпрос за някой 100-годишен старец, който не разполага с компютър.
Основното предимство на четците е комфортът при четене, така че не мисля, че малко усилия за постигане на тази цел са решаващи.
Така че всеки спор за това коя марка е по-по-най е повече от смешен. Има си автофоруми за мерене на... Разбрахте ме. Simple Smile

# 89
  • София
алтернативното мнение за киндъл- всеки с предпочитания към нещо извън киндъл,бива обявен за мразещ,неразбиращ и...плюнчещ се
Ами върни се е прочети отново последните мнения, особено чаршафите на Caps.Lock, и тогава пак напиши.
Жената е попитала кой модел Kindle да избере и е заляна с оплювания на марката.

Общи условия

Активация на акаунт