Електронни четци - Тема 24

• 50 616
  • 754
  •   1
Отговори
# 90
алтернативното мнение за киндъл- всеки с предпочитания към нещо извън киндъл,бива обявен за мразещ,неразбиращ и...плюнчещ се
Ами върни се е прочети отново последните мнения, особено чаршафите на Caps.Lock, и тогава пак напиши.
Жената е попитала кой модел Kindle да избере и е заляна с оплювания на марката.
Той, Caps.Lock е безобиден,макар и пространствен в обясненията си,но не можем да го обвиним в едно- обосновава се!- което е рядкост в повечето случаи,в които сме опирали до вечният спор „kindle ..to be,or not to be!“

# 91
  • SA
Като един не особено претенциозен потребител, който чете изключително безплатно свалени книги от различни сайтове, мога да кажа, че Киндъл paperwithe е просто супер. Никакви затруднения в намиране и конвертиране на книги, безплатен облак в Амазон, подсветка...честно казано, на мен лично не виждам какво повече ми трябва , за да чета на воля. Нямам идея другите четци по-скъпи ли са или по-евтини, не ме и интересува.

# 92
Обосноваването на Caps.Lock и по другите параграфи е същото като сравняването му м/у xml и html5.

# 93
Мили хора, аз днес докато ви разпитвах за Kindle, когато се прибрах вкъщи ме чакаше тази изненада /надявам се за добро/. Аз доста повече исках да се запозная с предимствата, недостатъците, а той действал смело...

# 94
Ами върни се е прочети отново последните мнения, особено чаршафите на Caps.Lock, и тогава пак напиши.
Жената е попитала кой модел Kindle да избере и е заляна с оплювания на марката.
Да бе, знам, че се намирам в женски форум. Където е прието аргументите да се изчерпват с "щото тъй!" Simple Smile А всяко аргументирано мнение, несъвпадащо с твоето, да се игнорира като прекалено дълго и да не се чете от страх да не се получат бръчки по огледалната повърхност на нечий мозък Grinning

Колкото до конвертирането... Всяка книга минавам през Калибре, без значение какъв е оригиналният и какъв изходен файл искам. Имам си основателни причини за това, който чете много, знае за какво говоря.
Успя да ме заинтригуваш Simple Smile За какво използваш Calibre при всяка прочетена книга?

# 95
  • София
Мили хора, аз днес докато ви разпитвах за Kindle, когато се прибрах вкъщи ме чакаше тази изненада /надявам се за добро/. Аз доста повече исках да се запозная с предимствата, недостатъците, а той действал смело...
Честито! Да си го ползвате с удоволствие Simple Smile
Не разбирам и аз защо са споровете когато въпросът беше за Киндъл, т.е марката вече е избрана. Никакъв проблем не е конвертирането, ама никакъв. Бих ползвала Калибре като организатор на личната ми библиотека дори и да не конвертирам. С него оправям заглавия,  серии, корици, търся и филтрирам книги.  Чрез него изпращам книги на Киндъла без да го свързвам с кабел без никакъв проблем. Нямам нито едно затруднение или неудобство от ползването на Киндъл. Прекрасен е. Сигурно и другите марки, но това не го прави по-лош или по-малко удобен.

# 96
Аз съм с Киндъл. Доста безплатни книги съм прочела след конвертиране. Все пак,  един покетбук нямаше да ми е излишен, защото попаднах на доста хубави книги в pdf формат. Не съм опитвала да ги конвертирам защото не знам с  pdf-а дали ще стане. Epub и fb2 се конвертират качествено но с книги в друг формат съм имала проблеми.

# 97
За какво използваш Calibre при всяка прочетена книга?

За да си ги наглася по мой вкус. Често се налага да ги преименувам, да оправям името на автора, да добавям корици. За мое улеснение си номерирам книгите от дадена поредица, за да не се чудя постоянно коя след коя следва и т.н. Много от книгите са озаглавени на латиница, аз си ги правя на кирилица... Ей-такива неща. Simple Smile
Много чета и обичам да ми е комфортно.

Angel_baby88, честито! Със здраве да си го ползвате! Simple Smile

# 98
Аз съм с Киндъл. Доста безплатни книги съм прочела след конвертиране. Все пак,  един покетбук нямаше да ми е излишен, защото попаднах на доста хубави книги в pdf формат. Не съм опитвала да ги конвертирам защото не знам с  pdf-а дали ще стане. Epub и fb2 се конвертират качествено но с книги в друг формат съм имала проблеми.
Аз пробвах с пдф , не става .

# 99
  • София
Някой пробвал (сравнявал) ли е този тълковен речник за Киндъл?
https://forum.chitanka.info/post23575.html?hilit=%D1%82%D1%8A%D0 … 0%B5%D0%BD#p23575

ПП: как преборвате DRM за Киндъл?

Как най-лесно да експортваме статии от Web в киндъл?

Последна редакция: сб, 23 май 2020, 13:23 от Starrydream

# 100
  • Вестерос
Здравейте, аз след няколко години се наканих и си взех четец. И съм очарована. Заложих на Покетбуук лукс 4, беше в комплект с калъф. Не мога да го оставя Grinning

Скрит текст:

# 101
  • София
Да бе, знам, че се намирам в женски форум. Където е прието аргументите да се изчерпват с "щото тъй!" Simple Smile А всяко аргументирано мнение, несъвпадащо с твоето, да се игнорира като прекалено дълго и да не се чете от страх да не се получат бръчки по огледалната повърхност на нечий мозък Grinning

Caps.Lock, колкото и да ти е странно, съм прочела аргументите ти и то неведнъж, защото ги повтаряш като папагал. Това, което изтъкваш като предимства (шрифтове, карта памет, допълнителни приложения) за средностатистическия читател е безсмислено и не е необходимо. Никъде, където съм писала не е било "щото тъй" и никъде в публикациите ми не съм писала против други марки.
А накрая с констатацията за "огледалната повърхност на нечий мозък" показваш нагледно колко аргументиран можеш да бъдеш.
Можеш да не ми отговаряш. Нямам намерение да получавам повече бръчки като те чета.

# 102
За какво използваш Calibre при всяка прочетена книга?
За да си ги наглася по мой вкус. Често се налага да ги преименувам, да оправям името на автора, да добавям корици. За мое улеснение си номерирам книгите от дадена поредица, за да не се чудя постоянно коя след коя следва и т.н. Много от книгите са озаглавени на латиница, аз си ги правя на кирилица... Ей-такива неща. Simple Smile
Много чета и обичам да ми е комфортно.
Ясно, благодаря за отговора Simple Smile И аз си редактирам всички тези неща, но използвам за целта обикновен текстов редактор (UltraEdit или NotePad++). Само снимките вграждам с TEBookConvertor, защото Calibre не спазва конвенцията за ширина от 72 символа на binary полето в .FB2 формата, където се запазват изображения.

Caps.Lock, колкото и да ти е странно, съм прочела аргументите ти и то неведнъж, защото ги повтаряш като папагал. Това, което изтъкваш като предимства (шрифтове, карта памет, допълнителни приложения) за средностатистическия читател е безсмислено и не е необходимо.
Mrs Jan, сподели, ако обичаш, от колко хиляди човека се състоеше репрезентативната извадка от читателската аудитория, която ти лично анкетира относно предпочитанията им и установи какви са потребностите и нуждите на средностатистическя читател? Joy

А що се отнася до Kindle и останалите марки - аз мисля, че по-добре четецът ти да има 1000 функции, които не ползваш, защото в даден момент може да ти потрябва една от тях. Отколкото да спестиш някаква смешна сума пари при покупката и след това с години да се нервиш, че ти липсва някоя дребна настройка, която да направи удоволствието от четенето ти максимално. И затова всеки път когато някой незапознат с подробностите попита за четец, аз изреждам основните предимства на останалите марки. Така че човекът да си направи сметка какво му е нужно.

Последна редакция: сб, 23 май 2020, 15:40 от Caps.Lock

# 103
  • София
Здравейте, имам проблем от няколко дни с единия Киндъл вкъщи.
По точно с получаването на книги през мейл.
Иска ми верификация през мейла, като получавам това:
Скрит текст:
Kindle Logo
Hi ,
We received a request to send the following document to your Kindle account:
* Tants ss sienki - Alieksiei Piekhov.mobi
Click below within 48 hours to verify this request.
Verify Request
Thank you for reading with Kindle!

Why did I receive this email?
Kindle takes your account security seriously. To help ensure you only receive documents from sources you trust, Kindle has added an extra layer of protection to your account. Learn more.

Prefer to skip the verification step next time?
Edit your Send to Kindle email address (........@kindle.com) by visiting your Preferences in Manage Your Content and Devices. After editing, be sure to notify your approved senders to ensure uninterrupted delivery of your documents and newsletters.
В последния абзац не мога да разбера как да я скипна тази стъпка.
Отивам на Preferences in Manage Your Content and Devices в настройките и не виждам такава?!?
Интересно, че на другия Киндъл няма такъв проблем, книгите се получават директно.

# 104
  • София
В моя акаунт имам няколко регистрирани Киндъла. И при мен се получава така, че на два от четците, когато пращам книги по мейл (през Calibre) не ми иска верификация и ги праща директно, но за третия четец иска. Не се бях замисляла много, защото третият е си е в мен и обикновено съм на компютъра, когато си пращам заглавия и не е проблем да потвърдя.

Иначе в Preferences, като скролнеш надолу, има Personal Document Settings - там можеш да редактираш, добавяш и триеш както киндълските мейли, така и да посочиш approved e-mail address.

Общи условия

Активация на акаунт