Отлепен нокът на палеца на крака

• 670
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте! Имам следния проблем… преди 2 години си ударих палеца на крака и нокъта ми посиня. Започна постепенно да израства удареното и аз го изрязвах. Помислих че ми е излезнал нов нокът обаче се оказа че този има празно пространство между него и пръста ми. Днес си ударих пръста не много силно в един кашон и нокъта се отлепи. Държи се мисля само в основата. Да изчакам ли да падне сам? Не ме боли и не кърви. Само го усещам като чуждо тяло.

# 1
  • UK
По-добре е да не го пипаш. Пази го чист и сух. Може лека превръзка, да не се закачи в обувка.

# 2
По-добре е да не го пипаш. Пази го чист и сух. Може лека превръзка, да не се закачи в обувка.
А да слагам ли нещо като риванол на превръзката или по-добре не?

# 3
Най-вероятно има гъбички. Предполагам удара е спомогнал да превземат пространството ПОД нокътя.
Посети дерматолог.
Ако не можеш почвай да мажеш самия нокът и под нокътя с препарати за гъбички.

# 4
  • UK
А да слагам ли нещо като риванол на превръзката или по-добре не?
Щом няма рана - не.

# 5
Консултирай се с подолог, дерматолог или специалист по медицински педикюр.

# 6
Притеснява ме и още нещо. Ще ходя скоро на море и незнам как да го предпазя максимално

# 7
Притеснява ме и още нещо. Ще ходя скоро на море и незнам как да го предпазя максимално

Мажете с масло от чаено дърво, самият нокът докато подне, основата и след това самата кожа под него, за да може да израстне нов здрав нокът и да се захване добре. Не бързайте да режете.

# 8
Здравейте отново! Още не ми е паднал. Бихте ли ме посъветвали ще тръгвам за морето какво да го правя? Дали е възможно да го прикрия  с нещо или изобщо да не допарвам до водата и пясъка?

# 9
Солената морска вода може да има дори  добър ефект.

Общи условия

Активация на акаунт