Електронни четци - Тема 24

• 51 732
  • 754
  •   1
Отговори
# 195
Следвате ръководството. Това се прави от всички, без значение какъв четец имат.

Как да свалим електронни книги

След като сте извършили описаното, сваляте защитата с някаква програма, като например  ePub DRM Removal . Накрая, за да конвертирате в mobi и качите книгата на четеца,  използвате да кажем Calibre .

# 196
  • Видин
Следвате ръководството. Това се прави от всички, без значение какъв четец имат.

Как да свалим електронни книги

След като сте извършили описаното, сваляте защитата с някаква програма, като например  ePub DRM Removal . Накрая, за да конвертирате в mobi и качите книгата на четеца,  използвате да кажем Calibre .

Ами, пише това - "DRM защитените е-книги, в ePUB, или PDF формат са несъвместими с Amazon Kindle. Не подлежат и на конвертиране.", затова питам, защото отскоро съм с ел. четец и не съм мн наясно. Да, всички книги конвертирам и качвам с Calibre.

# 197
Могат да се конвертират, но първо ще трябва да се свали защитата. И това за електронна книга, която струва почти колкото тази на хартия.
И ако се хванеш да си усложняваш живота с въпросните стъпки, съвсем отвътре ще ти дойде да изприпкаш и да споделиш разминираната и конвертирана книга с други четящи другарчета из нета.
И после реват срещу пиратството...

# 198
  • Видин
Могат да се конвертират, но първо ще трябва да се свали защитата. И това за електронна книга, която струва почти колкото тази на хартия.
И ако се хванеш да си усложняваш живота с въпросните стъпки, съвсем отвътре ще ти дойде да изприпкаш и да споделиш разминираната и конвертирана книга с други четящи другарчета из нета.
И после реват срещу пиратството...

Оххх, прочетох първите две части и сега ми е кофти, че нямам достъп до тази Smile Да, много стъпки - много нещо...

# 199
Има ли безплатни сайтове за сваляне на електронни книги?

# 200
  • София
Има ли безплатни сайтове за сваляне на електронни книги?

В първия пост на тази тема са изброени.

# 201
Привет! Искам да си закупя ел. книга, която излезе преди дни, но пише, че не е съвместима с Киндъл, а моят е точно такъв. Каква е причината за тази несъвместимост?
https://tscomputersblog.wordpress.com/polezni-temi-za-komputri/f … elektronni-knigi/

Поддържани формати: Kindle Format 8 (AZW3), Kindle (AZW), TXT, PDF, незащитени MOBI, PRC родно, HTML, DOC, DOCX, - JPEG, GIF, PNG, BMP чрез преобразуване.

какъв формат е книгата?

Това е книгата. https://m.helikon.bg/cart/
От Хеликон почти всичко е със защита и несъвместимо с киндъл. Някъде имаше информация как се премахва защитата, но не я намирам

# 202
Здравейте, интересувам се батерията може ли да се смени и къде. На четири години Киндъл, пада за един ден вече.

# 203
Здравейте, отскоро имам PocketBook Touch Lux 4. Когато прелиствам страниците с тъчскрийна понякога връща към други по-задни страници. Имате ли дея какъв му е проблемът?

# 204
Здравейте, наскоро закупих PocketBook Touch Lux 4, но без калъф. В началото на темата прочетох разни неща за избор на калъф, но не разбрах като цяло кой е най-добрият избор. Може ли да споделите какъв калъф ползвате? Четецът ще бъде разнасян в раница/чанта почти всекидневно.

# 205
Здравейте, отскоро имам PocketBook Touch Lux 4. Когато прелиствам страниците с тъчскрийна понякога връща към други по-задни страници. Имате ли дея какъв му е проблемът?

При мен проблемът беше, че не съм му свикнала на прелистването. Зоните за прелистване напред и назад са много близки, и неволно натисках по-долу, което съответно ме връщаше 1-2 страници назад. Сега  като че ли му свикнах и това се случва много рядко. Ето тук на схемата, за да онагледя за какво говоря:

Стрелкичките  > (горе, цялата очертана зона реагира) са за следваща страница, а  < (долу) са за предната. Виждаш ли колко са близо.

# 206
  • София
Здравейте, наскоро закупих PocketBook Touch Lux 4, но без калъф. В началото на темата прочетох разни неща за избор на калъф, но не разбрах като цяло кой е най-добрият избор. Може ли да споделите какъв калъф ползвате? Четецът ще бъде разнасян в раница/чанта почти всекидневно.
Моят калъф е такъв https://www.technopolis.bg/bg/Aksesoari/Aksesoari-POCKETBOOK-PUC-616-BK/p/517768
Доволна съм.

# 207
Deedee, благодаря! Изобщо не го знаех това със зоните, ами си вярвах, че е по посока на прелистване Rolling Eyes

# 208
  • Варна
То верно е доста странно...

# 209
Странно, но удобно като му свикнеш.
Колко съм се лутала из книгата в началото Joy , понеже аз съм мъж по душа и упътвания не чета и си мисля, че в ляво е за назад, а отдясно за напред. И като нацъкаш един два пъти,  и като загубя ориентация на коя страница съм...и се почва едно търсене... голяма муня бях.
Сега обаче ми е много удобно, случва се да се разсея и да искам да прочета отново предната страница или ред само, цъкваш долу и се връщаш назад , с един пръст става.

Общи условия

Активация на акаунт