Електронни четци - Тема 24

• 51 864
  • 754
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
Здравейте, знаете ли, защо Амазон предлагат Kindle Paperwhite без реклами само в черен цвят? Исках да поръчам син, но няма опция без реклама. От друга страна, в БГ сайтове го намирам в такава конфигурация. Тоест това е временно и трябва да чакам такава оферта ли? Тези дни, дали наистина ще има Prime day, както някои сайтове писаха?
Благодаря!

# 226
Имах Киндъл, а сега Покетбук. Сравнявам и двата четеца и на мен Покетбук ми е много по-удобен за използване от Киндъл. Не синхронизирам с компютър, не преформатирам книги. Свалям директно на телефона и изпращам на имейл книгите. Никога повече не бих закупила Киндъл.
Моят Paperwhite имаше реклами. Писах им в чата и ми ги премахнаха. Това беше преди три години. Не знам сега как стоят нещата.

# 227
  • Варна
Аз понеже свалям единствено през компютър с кабел и след прочитане трия книгата пак през компютър преформатирането не ми пречи ни най-малко. Пак бих си купила Киндъл, нямам никакво желание да пробвам друг. Та наистина спорът е безкраен, едва ли измежду известните марки можеш да сгафиш чак толкова, каквото и да избереш. Хващай там нещо за ушите и толкова.

# 228
Като стана въпрос - хората, ползващи Кобо (и по-специално Кобо Либра/Форма) биха ли споделили предимства/недостатъци и впечатленията си като цяло? Удобни ли са за четене на книги с графики и други изборажения?

Последна редакция: пн, 20 юли 2020, 17:33 от kakx

# 229
  • Mediterraneo
Вече три години ползвам Nolim и не бих го сменила доброволно с никой от известните марки!
Струва между 100 и 120 евро. Чете всички формати. Има подсветка, тъч скрийн и бутони. Има връзка с интернет. Възможности за настройка на шрифт и големината му. Възможност за вмъкване на бележки и отбелязване на цитати. Най- перфектното нещо е! И с ужас забелязвам, че май са спрели производството му...

# 230
На мене ми е необяснимо вече при целия океан изписан по темата - и тук и по целия нет, как пак се намира някой да я шляпне и разлае.
Хора, разберете го най-сетне, сравненията между пластмаси и възпроизвеждащи формати не са силните страни на Киндъла, друго е, затова е и на чело.
А пък като видя как Покет четял пдф ... ами, добре.

# 231
Защо не чете ли? Само заради това смятам да си го купя?
Нямам проблем с Киндъл а, но там разчитам на книги, купени от Амазон.

# 232
Никой електронен четец не чете добре pdf формат заради малкия екран, още повече ако говорим за сканирани книги, които са всъщност снимки събрани в един pdf.
По отношение на графики, специално си взех Kobo Aura One с 7,8 инча екран за техническа литература/ Със сигурност е по-добре от четенето на Киндъла който имам, но пак е малко дървено, особено ако графиката е по-голяма.

# 233
А някой от вас знае ли какви са базовите настройки за Киндъл - шрифт, отстояние и т. н.? Преди бях с такъв, сега съм с покетбук, все тая ми е като цяло, но има нещо което ми дразни окото и не мога да преценя какво е.

# 234
  • Mediterraneo
Аз също се изумявам на предпочитания да се чете на ПДФ...

# 235
Е, понякога това е разликата между безплатно четене и 20-30 евро.

# 236
Киндъл не чете ли пдф? Странно, мислех, че може. Нук чете.
Обаче! Проблемът с пдф е, че това е сбор от картинки, на които, естествено, не може да се нагласява размер на шрифта, смяна на шрифтовете и другите екстри, с които ни радват другите видове формати. То затова и ги има тези формати, ако всичко с пдф беше наред, те просто нямаше да съществуват.

# 237
  • Mediterraneo
Е, понякога това е разликата между безплатно четене и 20-30 евро.

Не ми се е случвало да плащам за електронна книга, нито пък да чета ПДФ.

# 238
И пдф има своето място на белия свят – например е по-подходящ при учебници, атласи и др. под.

# 239
За което пък има таблети. Хем цветно, хем в пъти по-удобно.
Аз и във Фейсбук групите го виждам как продължават да си искат книги в пдф и недоумявам за какво са им, като дори на компютъра да се четат не е хич ок, но явно някои обичат да им е сложно.

Общи условия

Активация на акаунт