Електронни четци - Тема 24

• 51 866
  • 754
  •   1
Отговори
# 270
  • Варна
И аз питах преди време за него. Миналата седмица беше и на много добра цена- 72 евро.

# 271
Пише, че поддържа следните формати: Kindle Format 8 (AZW3), Kindle (AZW), TXT, PDF, ungeschützte MOBI, PRC nativ; HTML, DOC, DOCX, JPEG, GIF, PNG, PMP nach Konvertierung.

Означава ли, че няма нужда от конвертиране?

# 272
И аз питах преди време за него. Миналата седмица беше и на много добра цена- 72 евро.

Може ли да се качват книги през компютър? Разбрахте ли нещо повече за него?

Мисля да го поръчам заради гаранцията. Фен съм на Покетбук, но детето е на 7 и ме притеснява да не го счупи. Имаме техния детски таблет и съм изключително доволна.

# 273
  • Варна
Мненията в амазон сякаш клонят, че е по-добре да се вземе Paperwhite. Детските книги с картинки не се виждали добре графиките им. Не е водоустойчив. Тоест по-добре Paperwhite 2018 плюс хубав калъф. Моето по-голямо дете е на 12. Ще видим как е с моя като пристигне и ще преценим.

# 274
  • София
Пише, че поддържа следните формати: Kindle Format 8 (AZW3), Kindle (AZW), TXT, PDF, ungeschützte MOBI, PRC nativ; HTML, DOC, DOCX, JPEG, GIF, PNG, PMP nach Konvertierung.

Означава ли, че няма нужда от конвертиране?
За последните си пише, че е след конвертиране. Както е и при другите техни четци.

# 275
Здравейте! Търсим си Kindle, ще ни е първият Simple Smile
Можете ли да препоръчате модел, от който сте доволни:
- с добра резолюция и да се чете ясно текстът на цяла страница на светло и на тъмно;
- да поддържа български и да не се налага конвертиране;
- да има прилична памет за съхранение;
- да става и за аудиокниги;
- да има речници и wi-fi (може би вече всички имат, не съм наясно още);
- да е лесен за употреба, интуитивен.
Бюджет - докъм 250 лева.
Гледаме KINDLE Touch 2019 - ще съм благодарна, ако споделите впечатления, както и за Paperwhite.
Вие вашите откъде ги взехте - от Амазон или от тук?
Благодаря предварително!

Последна редакция: сб, 08 авг 2020, 17:12 от Meowl

# 276
Прочетох доста мнения в Амазон и се отказах от детския им четец. Мисля да поръчам Pocketbook Basic Lux 2. Дано не му види бързо сметката.

# 277
  • I want it all and I want it now.
Получих си четеца. Много му се радвам. 😀

Последна редакция: сб, 08 авг 2020, 22:41 от Syn

# 278
Здравейте, и аз си търся четец до 300лв. Клоня към Kindle Paperwhite, но ще съм благодарна за мнения и на други марки. Всеки съвет е ценен. Как става преобразуването на формата, аз сега чета в epub основно? Благодаря!

# 279
Здравейте, и аз си търся четец до 300лв. Клоня към Kindle Paperwhite, но ще съм благодарна за мнения и на други марки. Всеки съвет е ценен. Как става преобразуването на формата, аз сега чета в epub основно? Благодаря!
ще трябва да си промениш предпочитанията тогава,защото той не чете epub

# 280
Интересен модел.

# 281
Интересен модел.

не знам каква би била цената, но за моите нужди,-четене и само четене, не ми трябва цвят
за пдф ,евентуално, идва малък екрана....така че,не знам коя би била таргет групата за този четец

# 282
Видях го за около 450лв. Дали ще има хора, които да го купуват и да се окаже сполочлив ход ще се види. На мен не ми трябват и много от нещата, които се изтъкват в темета, но се вижда, че има хора, които пък смятат различно, в което няма нищо лошо. По-добре да има разнообразние, отколкото да няма. Така всеки ще си вземе това, което му допада или от което има нужда.

# 283
  • София
Най-лесно е с програма Calibre. Инсталираш си я на компютър, качваш си книгите в нея и натискаш бутон Send to device. Тя те пита искаш ли да конвертира файловете, съгласяваш се и готово. В нея можеш коригираш и данни за книгите - заглавие, корица и др.
Друг начин е с онлайн програми за конвертиране - има много.

# 284
Бихте ли дали мнение за този Киндъл?  https://www.amazon.de/Kindle-built-light-Special-Offers/dp/B07FQ … 085002&sr=8-2
Трябва да може да се чете в тъмното, а и цената е добра, но се чудя дали няма други недостатъци... Зарядъното отделно ли се купува?

Общи условия

Активация на акаунт