Електронни четци - Тема 24

• 51 679
  • 754
  •   1
Отговори
# 570
  • софия
@monange_67
PocketBook като цяло са много добри четци, но основният им проблем е, че продават китайска стока под украинска шапка и нямат никакъв контрол на качеството.
Втората част на изречението опровергава първата. Както и целия последващ пост. Laughing
Преди да купувате, четете ревюта и мнения на потребители. Може би не е случайно, че марката PocketBook никъде не се споменава, когато хората правят класации на четци. Не искам да разочаровам monange_67, ако има късмет, може да си чете нейния екземпляр дълги години и да е напълно щастлива, но проблемите с качеството са причината марката да не се препоръчва много-много.

# 571
TrollfaceTrollface
@monange_67PocketBook като цяло са много добри четци, но основният им проблем е, че продават китайска стока под украинска шапка и нямат никакъв контрол на качеството.
Втората част на изречението опровергава първата. Както и целия последващ пост. Laughing
Преди да купувате, четете ревюта и мнения на потребители. Може би не е случайно, че марката PocketBook никъде не се споменава, когато хората правят класации на четци...
Това виц ли беше?!? Trollface Марката PocketBook, за информация, е една от двете най-разпространени в Русия. Другата е OnyxBOOX. А там общият брой на четящите хора е значително по-голям, отколкото в цяла Западна Европа, Щатите и Канада сумарно! Ползвай си Kobo-то на Rakuten - една от компаниите, чийто основен бизнес е продажба на информация за потребителите им - и не се изказвай неподготвен(а).

# 572
Марката PocketBook, за информация, е една от двете най-разпространени в Русия.

А в САЩ коя е най-разпространената марка? А в Китай? А в Индия?
Любопитно ми стана просто.
Всеки от нас е фен на някоя марка, но битки тип „моят четец е по-як от твоя четец“ са смешни и жалки.
Все пак целта им е на тях да се четат книги, а не да служат за мерни единици на собствениците си, ако се сещаш какво искам да ти намекна.

# 573
  • Варна
Най-разпространена в определена държава нищо не значи принципно, пък била тя и Русия... И факт, че не се връзва "много добри четци" с "нямат качествен контрол". Че кое гарантира качеството тогава??? Или караме на руска рулетка. Аз ако ще лазя под масите в магазина, за да си избирам четец... Предпочитам да съм сигурна, че всичко му е наред, а не аз да играя отдел Качествен контрол. И из ФБ групите съм срещала толкова оплаквания от Покет, колкото няма от всички останали марки, взети заедно Laughing

# 574
честно ,омръзвате!
през 15тина страници се повдига тоя въпрос
защо да няма качествен контрол pocketbook не знам, а и много се съмнявам
аз съм от феновете на марката, но си мисля,че съм и и от малкото в темата,които са пипали /ползвали/сравнявали повече от една марка
и да, пак и отново-и за това сме говорили милиони пъти- фен да си е много хубаво,но не на „гол тумбак-чифте пищови“,ами обосновано и с личен опит
да хванеш,да прочетеш някоя страничка на устройството,пък да си изградиш мнение...
инъче ,омръзва от знаещи какво е pocketbook, само щото са го видели в магазина...

Edit:забравих да коментирам дупенето в магазина-
Rolling Eyes  Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 07 яну 2021, 23:24 от Mamagemelar

# 575
Аз въобще не мога да обработя концепцията на това устройство Покет, щото книга ми е трудно да го нарека. Първо, че дизайните са им някакви странни - стават все по-безрамкови новите модели и докато основните на пазара се убедиха, че копчетата дефектират и съвсем ги премахнаха, то тези упорито и тъпо си залагат на тях. Да ги бяха сложили на гърба, вероятно нямаше да са толкова неудобни, колкото отдолу събрани на едно. Като гледам как ги държат и ползват хората от рекламите и ревютата .. мъка.
Второ - кому е нужно в един четец да има шах, судоку и една камара други щуротии?!? Това за Андроид и хакването даже няма и да го коментирам. Или пък този цветния, който се търсеше няколко страници назад, безбожно скъп. Когато производителите се връщат към класиката, опростеното и минимализма, то тук е да наблъскаме всичко в едно. Като искаш толкова "украси", по-добре таблет, поне няма да "премигва" и браузера няма да се тутка.
Руснаците са си китайско ориентиран народ, купуват всякакви ментета от Али за по-тънко. И въобще не мисля, че са толкова четящи. Кратка справка с Гугъл показва, че най-много се чете в Индия, следвана от Тайланд и Китай. Русия въобще не фигурира в топ 29 дори. https://www.worldatlas.com/articles/the-countries-that-read-the-most.html

# 576
И защо някой да не търси цветен ?
Ако чете комикси на него да чете чернобели щото на Вас така ви изнася или .
И друго защо да няма обективно или друго мнение за определена марка - или щото Вие сте фен на Покетбук например и сте доволен на това , което имате друг да си мълчи  за да не сте раздразнени.
 Какво пречи да има цветен четец - то и чернобелите  не са чак на такава там пък достъпна цена - с подсветка и т.н.
С две думи вашите критерии не е задължително да са еталон .
Това кой как оценява нещата и какви нужди има си е негово лично право и избор .
И що за генерализиране на това какви са руснаците - живели сте в Русия или . Тя щото е една педя като България и там сите задължително купуват ментета .
Има си книги , които си изискват четене с цвят .

# 577
  • Варна
Няма нужда от толкоз нерви. Темата е за четци, естествено, че това ще се обсъжда и то по повече от един път Simple Smile Различните мнения и съображения са от полза, но чак пък толкоз да се обиждате на тая тема е смешно, никой не е обидил майка Ви все пак, а коментираме някаква си марка четци. По-спокойно карайте.

# 578
  • Варна
Леле. Аз като влязох в темата си казах, че като четящи, хората тук ще са една идея по-приятни за дискусия. А то пълно с тънкообидни докладчици. Докладвайте и това да изтрият, че да ви е благо на душата. Аз се отписвам точно толкова бързо колкото се и записах. Предпочитам на самотек да си разучавам новия Покет, че то човек да го е страх да попита нещо тук.

П.П. Някои хора отказват да разберат едно много просто нещо - че хората сме различни и както за един Киндъл е перфектният избор, така друг душата си дава за Покет. Да не говорим колко хора искат, но не могат да си го позволят, какъвто и да е. Останете си със здраве. Че без него е все тая какъв точно четец прашасва вкъщи.

# 579
Здравейте, четящи хора!

Мнение за този четец, пише, че чете и пдф ..доколкото разбрах за киндле трябва моби разширение, моля, поправете ме, ако греша
Благодаря Ви!
https://www.pcstore.bg/product/amazon-kindle-paperwhite-2018-6-8 … ampaign=pazaruvaj

# 580
  • Варна
Всички четат и пдф. Но киндъл не чете epub, както е описано там.... Ето ги форматите, които поддържа от сайта на Амазон:
Kindle Format 8 (AZW3), Kindle (AZW), TXT, PDF, ungeschützte MOBI, PRC nativ; HTML, DOC, DOCX, JPEG, GIF, PNG, BMP nach Konvertierung; Audible Audioformat (AAX)

# 581
Здравейте, четящи хора!

Мнение за този четец, пише, че чете и пдф ..доколкото разбрах за киндле трябва моби разширение, моля, поправете ме, ако греша
Благодаря Ви!
https://www.pcstore.bg/product/amazon-kindle-paperwhite-2018-6-8 … ampaign=pazaruvaj

Ползвам киндъл от 2009та. Единственият недостатък за мен досега е липсата на epub поддръжка, но дори и онлайн има безплатни конвертор и не е е проблем.
Отделно всяка книга си я изпращам на специален мейл за конвертиране и се съхранява в клауда и автоматично се появява на устройството.

# 582
Благодаря за отговорите! Ще порьчам, дано всичко е ок.

# 583
Прави ми впечатление, че цените на PocketBook устройствата в България са доста завишени. Моят е поръчван в края на март 2018 година и тогава ми струваше 131 € от немския Амазон. Към днешна дата този модел там е изчерпан, а в сайта на Технополис е още наличен, но струва 319 лв. Същата е ситуацията и с другите модели. На какво се дължи това?

# 584
Здравейте Simple Smile
Аз съм мама на бебе на 24 дни и бебе на 16 месеца, пристрастена към книгите.
В момента обаче с раздразнение уснановявам, че нямам време да чета Sad и реших да се взема електронен четец, за да мога да слушам аудио книги, докато премине бебешкият период.
Моля, помогнете ми да си избера четец с високоговорител Flowers Cherry Blossom

Общи условия

Активация на акаунт