Клиники в Истанбул - тема 9

• 42 665
  • 769
  •   1
Отговори
# 240
При мен беше точно като на конвейр при Карликая.
С координацията не съм имала проблеми, но и те са претоварени. Ако не успеят да ми отговорят, по късно се свързват.
Но едни успяват, други не.
За себе си се убедих, че всичко е щур, ама щур късмет.
Има двойки с неуспехи в Турция- в Бахчеджи, в Мемориал,после успели като се върнат в България, има и обратното - успели в Турция.
Има и други успели в Турция, в клиники за които не се говори в бгмама.
Има и никъде успели.
Късмет да  имаме, и нерви да издържим 🙂

# 241
Много полезно би било изказващите се, особено емоционално, да имат поне един проведен опит при конкретния специалист, защото иначе подвеждат.
Аз винаги съм говорила с най-добри намерения, с цел да помогна, защото пътя е меко казано отвратителен. Не ме интересува  никой лекар, интересува ме да имам дете, и затова правя всичко това.
Писна им от войните им за репутация.
Не се карайте за лекарите, гонете си вашата цел, ако някой сподели нещо не е, за да обиди или очерни някой, а споделя болка.
На всички вас пожелавам да имате бебенце, здраво и неревливо хехе в най-скоро време! Прегръдки на всички!

# 242
При мен беше точно като на конвейр при Карликая.
С координацията не съм имала проблеми, но и те са претоварени. Ако не успеят да ми отговорят, по късно се свързват.
Но едни успяват, други не.
За себе си се убедих, че всичко е щур, ама щур късмет.
Има двойки с неуспехи в Турция- в Бахчеджи, в Мемориал,после успели като се върнат в България, има и обратното - успели в Турция.
Има и други успели в Турция, в клиники за които не се говори в бгмама.
Има и никъде успели.
Късмет да  имаме, и нерви да издържим 🙂

И при мен беше така. Както си го описала, Хайди. И в България има конвейр. В Турция обаче излиза доста по- скъпо - път, хотели, храна, отпуски, стрес, много стрес...Най- тъжното обаче с този Ковид е , че всички разчитат точно на този  летен прозорец, защото от октомври ще има пак затворени граници, карантини и т.н.  И не искам изобщо да си мисля, как ще бъда претупана за пореден път. Предният път като ме претупаха нямаше Ковид. Аз писах на външно министерство за съдействие за прехвърляне на моя ембрион от Турция за БГ - схемата е ясна - много условия, много тестове, много стрес. Дори да успея да стигна до Турция за трансфер от сега ми е ясно е, че просто ще съм там, за  фиктивен трансфер. А и като цяло не видях разлика в моето обгрижване - нито от турска, нито от българска страна - едно и също беше.

# 243
Цитат
И при мен беше така. Както си го описала, Хайди. И в България има конвейр. В Турция обаче излиза доста по- скъпо - път, хотели, храна, отпуски, стрес, много стрес...Най- тъжното обаче с този Ковид е , че всички разчитат точно на този  летен прозорец, защото от октомври ще има пак затворени граници, карантини и т.н. Аз писах на външно министерство за съдействие за прехвърляне на моя ембрион от Турция за БГ - схемата е ясна - много условия, много тестове, много стрес. Дори да успея да стигна до Турция за трансфер от сега ми е ясно е, че просто ще съм там, за  фиктивен трансфер. А и като цяло не видях разлика в моето обгрижване - нито от турска, нито от българска страна - едно и също беше.

Аз бях в Мемориал . Може би си е до късмет, но проследяването там беше много по- добре от тук в Надежда при Стаменов. Там ме проследиха по- дълго тъй като овулацията се бавеше и мислих, че нищо няма да се получи, но стана. Трансферът беше по- бърз , оставям настрана обяснението преди трансфер и прегледа дали си пил достатъчно вода. После по- дълго може да лежиш. В моят случай ембриона беше с много добро качество все пак. В Надежда от 6 трансфера имам 1 брем. за малко и една биохимична. В Турция аз останах 4 дни след трансфер да има шанс за по- добра инплантация, бяхме с рейс и друса супер много.

# 244
Цитат
И при мен беше така. Както си го описала, Хайди. И в България има конвейр. В Турция обаче излиза доста по- скъпо - път, хотели, храна, отпуски, стрес, много стрес...Най- тъжното обаче с този Ковид е , че всички разчитат точно на този  летен прозорец, защото от октомври ще има пак затворени граници, карантини и т.н. Аз писах на външно министерство за съдействие за прехвърляне на моя ембрион от Турция за БГ - схемата е ясна - много условия, много тестове, много стрес. Дори да успея да стигна до Турция за трансфер от сега ми е ясно е, че просто ще съм там, за  фиктивен трансфер. А и като цяло не видях разлика в моето обгрижване - нито от турска, нито от българска страна - едно и също беше.

Аз бях в Мемориал . Може би си е до късмет, но проследяването там беше много по- добре от тук в Надежда при Стаменов. Там ме проследиха по- дълго тъй като овулацията се бавеше и мислих, че нищо няма да се получи, но стана. Трансферът беше по- бърз , оставям настрана обяснението преди трансфер и прегледа дали си пил достатъчно вода. После по- дълго може да лежиш. В моят случай ембриона беше с много добро качество все пак. В Надежда от 6 трансфера имам 1 брем. за малко и една биохимична. В Турция аз останах 4 дни след трансфер да има шанс за по- добра инплантация, бяхме с рейс и друса супер много.

Санса, чудесно е че си имала късмет. Аз нямах такъв. За МБАЛ" Надежда" е ясно - там успяват известните и богатите, като стана такава, може и да се пробвам. Друго се опитвам да кажа - нямаме вече ресурси, нерви, за да разчитаме на един късмет.Много, много се радвам , че си успяла.

# 245
Вчера ми отговори най накрая Нериман . Нямали вече толкова строги условия . Ама аз я питах дали може да почнем директно стимулация без тоя първичен преглед И ЦС ( да я направим след пункия ) че сме с зет . Или тук в Бг . Защото няма как тия карантини само за един преглед и ЦС . И имам час в Надежда ( за пореден път ) поне за консултация , точно защото според мен тия карантини от есента още повече ще се засилят а нямам нерви .
а и да вметна не ми е отговорила . И само ми каза че правят тест за ковид тука и после още един по пристигане при тях . Чесно казано не намерих логика в това  два теста за два дни .

# 246
На Карликая методите му работят при едни - обикновено по младите, при други, по оплетени случаи, по възрастни дами, няма физическото време да се рови и качва на поточната линия.
Инак е добър лекар, но без необходимото време да дообмисля. А и като е сам и води всичко, има шанс от грешки.

# 247
Много се нервирате , с това няма да се получат нещата. Високият кортизол пречи на забременяването. Хубаво е всеки да си пише години , проблеми и т.н. , защото има по- леки слуачи и по- сложни . И има го момента с късмета. Но според мен всеки да си взима решението и да си го следва - тук , там - кой където вярва , че ще стане. Вземете си решението и го следвайте. Аз съм на 38 вече и миналата година бях готова и да напусна работа и да си дам шанс 1-2 г. по болници. Още за криенето от близки и работа. Аз най- накрая в работата в прав текст си казах къде отивам и какво правя. Но всеки си гледа от своите проблеми - колегите мислиха, че ги лъжа и съм на море в Гърция! Та взимайте си решение, гледайте себе си и не мислете за мнението на другите. А вече като почнете някъде - не съжалявайте, а вярвайте , че е правилното решение - и дано така се окаже.

# 248
Ще се получат нещата на всички, Сансаа!
С инвитрото, който се е отказал, той не е успял.

# 249
Аз съм на 36г., Септември живот и здраве  навършвам 37. Със силно намален към изчерпан яйчников резерв.Според моя гинеколог нищо ми няма и мога да забременея естествено, не на това мнение са реп.специалисти.Живея извън Бг, затова съм се насочила и към Турция. За Бг няма смисъл да започвам въобще и да чакам с месеци само за консултация.Успех желая на всички момичета, макар че не съм оптимистична, че ще ми  се случи бременност тази година с тези условности.

Последна редакция: чт, 02 юли 2020, 21:14 от Ani8314

# 250
Ani8314, в коя държава живеете? Днес Видях в група във фейсбука, че Англия е премахнала карантината за влизащи от Турция( надявам се да е вярно) Проверете в държавата която живеете дали не са променили условията днес.

# 251
Крис, благодаря ще проверим HeartHeart

# 252
Много се нервирате , с това няма да се получат нещата. Високият кортизол пречи на забременяването. Хубаво е всеки да си пише години , проблеми и т.н. , защото има по- леки слуачи и по- сложни . И има го момента с късмета. Но според мен всеки да си взима решението и да си го следва - тук , там - кой където вярва , че ще стане. Вземете си решението и го следвайте. Аз съм на 38 вече и миналата година бях готова и да напусна работа и да си дам шанс 1-2 г. по болници. Още за криенето от близки и работа. Аз най- накрая в работата в прав текст си казах къде отивам и какво правя. Но всеки си гледа от своите проблеми - колегите мислиха, че ги лъжа и съм на море в Гърция! Та взимайте си решение, гледайте себе си и не мислете за мнението на другите. А вече като почнете някъде - не съжалявайте, а вярвайте , че е правилното решение - и дано така се окаже.

Ееех, Сеанса само кортизола не съм изследвала. От 10 години сме по клиники с неизяснен стерилитет. В Бг не го изясниха и в Турция така. Много искрен съвет към хората като мен - ако не ви изяснят проблема, не си харчете парите и нервите в Турция.  Ние сме много разочаровани от Бахчеджи. Но утре ще ходя да проверя кортизола.

# 253

Ееех, Сеанса само кортизола не съм изследвала. От 10 години сме по клиники с неизяснен стерилитет. В Бг не го изясниха и в Турция така. Много искрен съвет към хората като мен - ако не ви изяснят проблема, не си харчете парите и нервите в Турция.  Ние сме много разочаровани от Бахчеджи. Но утре ще ходя да проверя кортизола.

Здравейте, и аз съм пациентка на Бахчеджи и съм от успелите, родих май месец. Моля, да кажете какъв е бил проблема при вас, на колко сте години, колко % шанс ви дадоха в клиниката  ?

# 254

Ееех, Сеанса само кортизола не съм изследвала. От 10 години сме по клиники с неизяснен стерилитет. В Бг не го изясниха и в Турция така. Много искрен съвет към хората като мен - ако не ви изяснят проблема, не си харчете парите и нервите в Турция.  Ние сме много разочаровани от Бахчеджи. Но утре ще ходя да проверя кортизола.
Аз също съм неизяснен стерилитет . И тъй като нищо не излиза казваха лоши яйцеклетки. Имам 2 аборта с гент. проблеми и 1 неизяснен и няколко биохимични. Това е от 2 ест. Бремености , 4 инвитро и 2 ЗЕТ(при Стаменов ) В Мемориал ми предложиха да търсят гени , които ако имаме аз и мъжът ми можело да водят до аборт. Изследваха за мен първо около 800 долара в Китай. Нищо не излезе , освен лека тромбофилия и ген за проблем с усвояване на прогестерона - и двата гена водят до аборт. Аз избрах Мемориал, защото знаех , че ми трябва ПИД. Скоро чакам да родя - там имах един ембрион само след ПИД добър ( и2 увредени)и бях на прогестерон инжекции и хапчета почти цялата бременост - късмет и добър ембрион , според мен най-вече. Тук от три опита с ПИД нищо. Последен аборт, като послушах Сигридов да спра прогестерона рано... Преди посл. опит направих консултация с няколко лекари в БГ да преценя накъде. Отделно аз си проверих всички изследвания - вит Д си го вдигнах , през цялото време съм била с нисък около 20 макс. Инсулинова резустентност - аз си пуснах и отслабнах малко преди това. В Мемориал само за повечко кг изписват глюкофаж. Щит. жлеза да е в норма + ехограф, микробиологии - всичко сам трябва да си види всеки, че лекарите ги изпускат. И после може да е малко прекалено , но след ЗЕТ - повече протеини , ограничих сладкото , аз имам проблем с млечните и тях , никакво кафе чай и подправки - може в минимално количество. Чак от шести месец се поотпуснах, даже доста напоследък. Преди ЗЕТ пих и хубави витамини 1-2 месеца . Направих и хистерескопия (втора)  заради абортите, но беше ок . Преди да отида в Турция Стаменов ми предложи да почнем всички изследвания тук наново за трети или втори път - защото нищо не излизаше... Но пак няма гаранция кой къде ще успее - по-скоро сами си разгледайте изследванията , витамини и др...
Аз дори не бях питала за % там , от тук се бях отчаяла и реших , че там ми е посл.шанс - пък , каквото стане.

Последна редакция: пт, 03 юли 2020, 09:44 от sanssa

Общи условия

Активация на акаунт