Да преправим старите мебели с любов - тема 36

• 74 087
  • 763
  •   1
Отговори
# 105
Съни, страхотен е стола, справила си се отлично, много елегантен се е получил бял и с тази красива дамаска!

# 106
  • Благоевград
В деня на труда сътворих това.
Скрит текст:
Преди:

След:
Скрит текст:
Невероятна промяна, браво, а колко слоя боя сложихте, за да покрие толкова добре и разрежда ли се? А какъв лак или паста?

# 107
  • В градината...
Столът е чуден и с тази дамаска...

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 18:49 от perunika

# 108
Sunny, страхотна промяна! Аз имам почти същите столове и много им се чудя. Шкури ли стария лак? Може ли да кажеш какъв точно лак използва? Дамаската как я смени?
Аз имам и друго питане. ☺
За стари соц. плочки /15/15см/в кухня какво ще ме посъветвате- тебеширена боя или боя за плочки? Чудя се дали да не сложа и някой принт: от този тип
Скрит текст:
 има различни размери, но пък вижте как са налепени плочките и не знам как ще изглежда.

Прикачвам и снимка на цялата кухня да добиете представа.

Приемам и други идеи.

# 109
Нищо не съм шкурила. 4 ръце положих, а лакът ще снимам по-късно.

# 110
Чуден стол, браво! Hug
А на алкидна боя защо слагаш и лак?

# 111
Бях решила,  че трябва да се запечата.
А за дамаската четох, че е добре да се махне старата. Обаче не знаех какво ще е състоянието на дунапрена и хубаво ги изпрах и сложих новата върху старата. Това са столове, които няма да се ползват често. Предполагам, че и така може.

# 112
Може ли някой по- запознат да ми каже как се процедира с боята за реновиране на плочки. По- точно ме интересува какво се случва със старите фуги, които попадат върху новия принт? Или се избира принт с размерите на плочката? А боята върху старите фуги- запечатва ли фугите?

# 113
Здравейте, кажете ми къде бъркам? Тебеширената боя я направих с латекс и гипс. Това е вратата боядисана с четка 2 пъти. Пробвах и с валяк дунапренен и обикновен, но не става с тях.
Според мен така се получава, когато латексът е некачествен или престоял на студено.
Остави да изсъхне  добре и мини с четка още една-две ръце. Ако има грапавини, зашкури леко с фина шкурка.

# 114
  • При елфите ...
...
Скрит текст:

....

И аз си търся такива шаблони... тези от кой сайт са?!?

# 115
  • Варна
...
Скрит текст:

....

шаблони и други арт неща има на
www.lorkaart.bg

# 116
  • При елфите ...
Скрит текст:
...
Скрит текст:

....

шаблони и други арт неща има на
www.lorkaart.bg
Благодаря...

# 117
# 118
# 119
  • При елфите ...
DolliGi, иванита, благодаря...

Общи условия

Активация на акаунт