Да преправим старите мебели с любов - тема 36

• 74 072
  • 763
  •   1
Отговори
# 90

Колелата от каруца са ми малко от онова време, когато всеки правеше разни битови кътове в стил повече поп-фолк, отколкото фолк.

Слаб разтвор на калиев перманганат си е дезинфектант, по принцип. Не само за дървото. И да, винаги си оцветява, дори кожата.

Дървени колела, с подходящата обработка и добавки, може да се впише и в индърстриал стила.Дърво, метал и стъкло например. С висящи вериги и пробити стари по-така буркани или от метал, може да стане и полилей/пендел, в индъстриал стил. Зависи пак от фантазията и изпълнението, а и от наличното помещение - примерно, ако е с по-високи тавани.

Ето 2 примерни варианта
https://www.amazon.ca/BAYCHEER-HL430707-industrial-Multi-light-l … ing/dp/B06XXCTPMX

и

Ако е за външна употреба - примерно на веранда и т.н., могат да се сложат и соларни крушки.

Преди в темата беше споменавано за мазане на дървени мебели за външна употреба с отработено автомобилно масло като импрегнант, може би това би убило и дървояди, ако има останали. Но ставало много тъмно дървото, почти черно.

Последна редакция: вт, 28 апр 2020, 08:30 от man_darin_ka

# 91
Бохемит имат препарати против дървояди. Гледай за нападнато дърво, защото има и препарати, с които се маже профилактично, но ако има вече ларви, няма да измрат.
https://newfresh.org/bohemit-plyus-bochemit-plus-i-app-za-darvo- … -darvoyadi-500-ml

# 92
  • В градината...
Всичко навън ни е мазано с изгоряло масло и асфалт и е черно. И много дълго време цапа. На мен ми харесва.

# 93
Здравейте,
моля за съвет - с какво да запечатам тебеширена боя върху кухненски гръб от мдф? Или по друг начин зададен въпроса - какви препарати за чистене понасят ваксата и лакът?

# 94
Здравейте, кажете ми къде бъркам? Тебеширената боя я направих с латекс и гипс. Това е вратата боядисана с четка 2 пъти. Пробвах и с валяк дунапренен и обикновен, но не става с тях.

# 95
Здравейте, кажете ми къде бъркам? Тебеширената боя я направих с латекс и гипс. Това е вратата боядисана с четка 2 пъти. Пробвах и с валяк дунапренен и обикновен, но не става с тях.

Притеснява ви, че не е равномерно покрил бешия цвят ли? Така изглежда винтидж. Много се чудя като се направи по този начин тебеширна боя с латекс и гипс, какво е покритието, сладко ли стои или е грапаво?

# 96
Моля за помощ! Смятам да се пробвам за първи път Да направя кафявото портманто, което е боядисано с блажно боя, в нещо като винтидж в бяло.
От прочетеното тук, мисля и аз да използвам латекс, не знам дали да слагам гипс. Тук там после ще изшкуря и налрая с какво да запечатам. Мисля си с лак за дърво, тъй като портмантото се използва ежедневно и да е по-здраво покритието. Но прочерох, че на някои след лакът, латексът пожълтявал. Ако използвам бял лак, няма ли да ми скрие винтидж ефекта и изшкуреното?
Моля дайте ми съвет 🙂

# 97
  • Бургас
https://1kam1.com/kak-da-si-napravim-tebeshirena-boya-ot-soda-za-hlyab/
Тук има и тебеширеа боя със сода за хляб, не съм пробвала варианта, някой, ако реши да пробва моля да сподели после....

# 98
В деня на труда сътворих това.
Скрит текст:
Преди:

След:
Скрит текст:

# 99
Ехаа, много свежо столче! Браво, Sunny29, че и в деня на труда, пълноценно го използваш тоя ден! Ще трябва да си махам лайка от поста на Усмивчица! Simple Smile
Скрит текст:

# 100
От много време им се каня, време все не остава. Мисля, че, ако дървото беше синьо, щяха да са по-хубави, но в бяло повече се връзват с интериора.

# 101
Екстра е стола!

# 102
  • Велико Търново
Прекрасни са станали, избрали сте много добра комбинация. С каква боя боядисвахте? Предполагам първо са изшкурени от старата боя, после новата, запечатахте ли с нещо накрая? Много добра работа 🤗

# 103

Точно, пък, ако решиш, лесно може да го посиниш.

# 104
Ползвах алкидна боя и запечатах с бял лак. Не съм махала старата боя.

Общи условия

Активация на акаунт