Да преправим старите мебели с любов - тема 36

• 74 124
  • 763
  •   1
Отговори
# 135
Ако смениш и дръжката на шкафчето, ще стане съвсем като ново. ☺️ Столовете са супер.

# 136
Ако смениш и дръжката на шкафчето, ще стане съвсем като ново. ☺️ Столовете са супер.
При първото ми пътуване ще потърся.И аз не ги харесвам. Просто сме малко градче Simple Smile

# 137
След като ви четох,четох и радвах на способните ви ръце и аз реших в свободното време да мъча едно шкафче и няколко стола.
Скрит текст:
Леко ги изшкурках, после тебеширена боя, фина шкурка  и вакса. Благодаря ви за информацията споделена тук.
Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

Чуднички са станали, че и от хубавите закачалки имаш! Hands Plus1

# 138
При първото ми пътуване ще потърся.И аз не ги харесвам. Просто сме малко градче Simple Smile

Виж на предните страници, има няколко линка за онлайн магазини.
Перуника беше дала единия.
И на нашата секция са същите, живот и здраве като я префасонирам, трябва да ги сменям и аз.

# 139
Ники, много хубави са станали. А каква вакса използва?

# 140
  • В градината...
Аз същото помислих за дръжките, но после видях, че са завъртяни и е станало нещо съвсем ново.
/в нашия град почти няма къде да се намерят мебелни дръжки и каквото и да било, затова пазарувам онлайн или гледам, гледам и ходя до друг град със списък, да видя на живо/.

# 141
  • София
И аз да се запиша, отдавна ви чета, благодаря за споделеното.
Това е вторият ми опит с тебеширена боя - сама си я приготвям около супена лъжица и половина, малко вода да стане на маста и доливам боя до 200 мл. И двата пъти така процедирах и не става грапаво, има прилично покритие (латексът ми е евтин). Гардеробът е минат на 3 ръце, защото беше доста тъмен, не съм шкурила нищо, все още не е и лакиран. Ползвах дунапренен валяк и четка.

Скрит текст:
преди:

след:

Преди това правих маса, тя беше ок само с 2 ръце. По-скоро моето неумение да боядисвам оказва негативен ефект върху резултата. Simple Smile

# 142
Много ми харесват  последните неща.  А синият шкаф е разкош.

# 143
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
И на мен синьото шкафче много ми хареса. Особено обръщането на дръжките, което му придава съвсем друг стил. Аз не бих ги сменяла.

# 144
Аз пък толкова съм свикнала с тези дръжки, че ако не бяхте казали, нямаше да забележа, че са завъртяни.
Но много ми хареса шкафчето, бяло и синьо, много свежо.

Меридит, и твоята спалня се е променила много добре.

# 145
  • Пловдив
Здравейте,с голямо удоволствие ви чета и се радвам на красотите,които правите.В момента сме в одисея с едни врати Disappointed незнам какво да ги правим.В стар апартамент ,на който ще циклим дюшемето и решихме да оставим и вратите.Махахме боята с какво ли не и това е крайния резултат.Чуденката ни е дали да ги оставим така(както лявата част) безиросани и лакирани или да ги боядисаме в бяло или сиво Cold Sweat пода ще е естествен цвят,стени бели,мебели бяло и сиво с акценти синьо и жълто.Искам вашето мнение като странично......и благодаря на всеки отделил от времето си

# 146
Аз бих ги направила бели или много бледо сиви.В краен сличай с бяло масло или разреден бял лак(на водна основа.И в никакъв случай безир.

# 147
От двете половинки на мен бялата повече ми харесва, но ако се махнат жълтите петна. Може би още шлайфане с шлайф машина ще подобри резултата - т.е. повече ще се вижда естественото дърво.
Личното ми мнение е, че все пак с боя/оцветяващо масло би изглеждало по-добре. Но зависи и в какъв стил правите жилището.

# 148
ppippi, боядисайте ги. Виждам че има китосани участъци, явно дървото не е в добро състояние. Такива петнисти на мен не ми харесват. Ако дограмата ви е бяла по - добре и вратите да са бели.

# 149
  • Пловдив
Всичко в жилището ще е ново, единствено пода и вратите решихме да оставим дървени,за да внасят топлина и уют.Смятахме,че ще можем да стигнем до дърво,но не се получава.После идеята беше да се боядисат бели,но с течение на времето и гледане в интернет,реших че може да са в така модерния сега стил винтидж.Толкова се изморихме покрай всичко,че в един момент загубих ясна представа какво искам да стане Disappointed затова и реших да ви помоля за мнение и реален поглед над визията.Да,дограмата я сменихме и е бяла.Благодаря за мненията Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт