Да преправим старите мебели с любов - тема 36

• 74 134
  • 763
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Аз бих ги боядисала, има много хубави картинки в Пинтерест с под естествено дърво и бели врати, особено ако направите и первазите бели. Аз много харесвам тази комбинация. Simple Smile

# 151
И на мен не ми харесват така, нито лява, нито дясна половина.
Бели ще са добре.

# 152
Бяло дясно и само ако гоните този стил в интериора и с още "малко" пипване, нюх, усет, поне още няколко цвята в наслагване, много работа и търпение и мерак в изобилие. Иначе категорично бяло. С него не можете да сгрешите, дори да смените цвета на стените след някоя година. Не залагайте на стерилно бяло, търсете нюанс-ванилия, слонова кост, капка розово или сиво в основата. На големи площи все изглежда бяло, но не дразни очите така както бялото само по себе си. Успех каквото и да решите!
По. Направих си преди доста време едни винтидж чекмеджета уж за коридора, но още не съм ги наместила. Мислех да ги сложа над шкафа за обувки с кукички за ключове и разни бръмбъзлъци...
От мобилния не мога да поставя снимките в скрит текст, извинявам се предварително.

Вратите съм фолирала, нямах друга опция, не са дървени и бяха облечени с дебела кожа.

И бял английски перваз

Имам още доста работа, но ще почака Stuck Out Tongue Winking Eye
Междувременно правих детска Innocent

Последна редакция: вт, 05 май 2020, 20:33 от mimoza7710

# 153
Малко реновирани столчета и от мен.

И компютърния стол с бивша дамска от изкуствена кожа, вече две години в новия  си вид.

# 154
mimoza7710, столчетата и чекмеджетата са много "мои", уф, ама мнооого си ги харесах. Такава дамаска няма да намеря, иначе столчета имам, но имам и едно чекмедже, дето стои в килера сигурно година вече и чака да намеря/измъдря начин да го преформя. Толкова ровене из нета и до сега нищо. Кажи/напиши как направи твоите, а, ако вече си писала, да търся. Дано не е голяма сложнотия само, прекрасни са!

# 155
mimoza7710, столчетата и чекмеджетата са много "мои", уф, ама мнооого си ги харесах. Такава дамаска няма да намеря, иначе столчета имам, но имам и едно чекмедже, дето стои в килера сигурно година вече и чака да намеря/измъдря начин да го преформя. Толкова ровене из нета и до сега нищо. Кажи/напиши как направи твоите, а, ако вече си писала, да търся. Дано не е голяма сложнотия само, прекрасни са!
Чекмеджета са от стара шевна машина Сингер от онези маси с готини метални крака и свеки я подари преди да се усетя, нищо, че още бях "зелена" и още не мога да го прежаля
. Останаха ми само чекмеджета. Правени са с два вида акрилни бои в основата /зелена и нещо от рода на английско червено и ако държиш пазя ги и ще погледна точно, но не мисля, че вида е от значение/. Използвала съм кракле/ за ефекта на напукване, мисля, че е монофазно, потърси в нета. Купувала
 съм го за декупаж на бутилки и чинии, беше около 10лв/250гр  и не, че е малко, но за големи площи от рода на гардероб или скрин е скъпо. Може да има и алтернативна техника, не съм търсила. Първите два цвята разнасяш за фугите, нанасяш кракъла и финишната боя. До техника е,  не очаквай продукта сам по себе си да ти предложи ефекта.
Проба на мостра задължително и си е до ръка за да усвоиш кракъла и ефекта който носи спрямо това как се нанася и ефекта, който търсиш.
Относно дамската за столовете-нищо особено и се води за покривки за маса, памучна е. Избрах я според наличните десени в момента и плътност. Друг е въпроса, че не съобразих едрия мотив и си играх да ги центрирам и едва се побрах в това, което бях купила като метри и предвидила като разход.
Този проблем го няма при дребните патерни и същите се използват почти на 100%

Последна редакция: вт, 05 май 2020, 22:30 от mimoza7710

# 156
  • Варна.
ppippi - и аз съм в същата ситуация с вратите, при нас са може би една идея по-добре от вашите, има повече чисти участъци. Пробва ли да ги намажеш с "Дунав" и да ги измиеш след това? Струва ми се от снимката, че може още да се свали от боята.
При нас има следи в дървото от фугиране с винервайс, не мога по никакъв начин да го премахна, стои бяло на изчистеното дърво.
За сега смятам да ги мина с разредена бяла боя, като уплътнявам цвета върху дразнещите участъци, после лак. Още проби не съм правила. Искам да се вижда повече от дървото, не знам с бяло масло дали може да се получи.

Столчетата ми харесаха много! Чекмеджетата са ми слабост, тези с начупената боя ми харесаха много (не се сещам ефекта как се наричаше), имам четири-пет на различна фаза от готовност, изшкурени, някои боядисани, други с папие-маше за гръб. Ще ги покажа някой ден.

# 157
  • В градината...
Не бих направила входна врата винтидж. А и дървото не е читаво. Винтидж беше  хит преди 7-8 години. Сега .... ами минава му времето.
На Мимоза антрето е страхотно. Вече го е показвала.

# 158
Ей, че ме накарахте да ровя сред над 7000 снимки на телефона, но ги намерих Joy Проблема си е мой, че все не намирам време да си организирам файловете и снимките....
Тук са изшкурени

Тук е основата преди кракъла, останалото смятам е ясно.

# 159
mimoza7710, благодаря за подробните разяснения. Подозирах аз, че няма да е лесно това нещо, не е като мац-мац с четка/валяче и готово. Ами, така и така го държа толкова време това чекмедженце, като се ограмотя как става тая красота, може и да опитам. Наистина много ефектно стои и много ми хареса. Heart Eyes

# 160
И столът, и чекмеджетата са разкош, че и антрето много ми допада.
Лабрекс, погледни в zavesi.bg, виждала съм такава дамаска. Може би тази: http://zavesi.bg/bg/product/2114.html
А как се претапицира компютърен стол? Имам един на детето и искам да претапицирам, но не се сещам как се прави.

# 161
  • В градината...
На снимката на вратата ясно се вижда, че е китвана.

# 162
Много хубави неща видях. Поздравявам ви. Антрето е разкошно. А белите столове са с много хубава дамаска.
Имам си и аз две чекмедженца от шевна машина преправени в бяло. Едното е пълно с хранителните добавки, които ползваме ежедневно и е на видно място в кухнята ни.
Сега с въпрос. Правим етажерки на две дупки в гиспокартона ни. Етажерките са от пвц профили и в момента ги минавам с латекс, за да се слеят със стената. Но, тъй като ще се редят снимки, книги и други подобни според мен трябва да се мине и с нещо запечатващо след латекса, за да не се цапа. Какво да е то?
Ето какво се е получило до сега.

# 163
  • София
С каквото и да ги минеш ще стане различно на цвят, а сега е чудесно. Според мен ползвайте ги така ще се цапат колкото и стената. Когато стане много изцапаното просто почистваш и боядисваш с латекс отново.
Чекмеджетата са страхотни!
За вратата и аз мисля, че така не е добре и много по - хубаво ще е ако се боядиса бяла.

# 164
mariat, красиво е, ама аз си падам по бяло. Нали има миещ се латекс, ще можеш да почистваш, ако толкова се изцапа. Ако запечаташ има вероятност да се промени цветът.

Общи условия

Активация на акаунт