Да преправим старите мебели с любов - тема 36

• 74 238
  • 763
  •   1
Отговори
# 165
Вчера си най- накрая си освежих терасата в бяло(няма нищо за показване).
Сега съм хвърлила око на тази каса за врата да я боядисам.
Скрит текст:

Скрит текст:

Первазите са махнати и мисля да сложа ъглови первази, от другата страна, както се вижда, са плочки.
Имам наличен бял автоемайлак; ще стане ли с него? И каква предварителна подготовка ми трябва? Има 1-2 дупчици с какво мога да ги запълня?

# 166
Да ви питам за съвет. 
Наследихме еьни столове.  ММ искаше да ги хвърля,  аз се заинатих и реших да ги прелакирам и евентуално претапицирам.
Тааа сега съм в процес на шкурене и птедстои лакирането.  ММ настоява да ги импрегнирам с нещо,  ама и той не може да ми каже с какво.  Аз и друг път съм си освежавала мебели и директно след шкурене  с лака. 
Дайте мнения,  моля.  И ако ще се импрегнира с какво да е. 

Столовете си бяха с тъмен лак,  пак с тъмен ще са,  че и наследствените мебели са венге.  Лака е на водна основа,  палисандър на Хелиос.  Малко се престарах с шкуренето,  отидоха почти до бяло,  но пък така си "лекувам"  нервите от децата Joy

По-нататък може да покажа преди и след,  макар че голяма разлика няма да има.

# 167
Лабрекс, и аз си падам по бялото. Така ще ги оставя. Ако се появи петънце- ще се боядисва отново.

# 168
  • Пловдив
Много Ви благодаря за насоките и съветите Blush ще ги боядисаме в бяло и бели первази ще търся.Да,китосвани са на места,имаха разни дупки от пирони и разни други повреди.Викахме две фирми,за да видят дюшемето ,дали е здраво и дали си заслужава да го оставяме.Те ни препоръчаха да оставим и вратите,че са много стабилни,макар и с някои повреди.А и от горчивия ни опит преди две години с поръчка на врати от прехвалена фирма,сега тази на хола ми е с 18мм отстояние от пода,а на двете спални  с 12-13мм Confounded Апартамента го правим  за под наем и искам да е направен уютно,така че и аз да се чувствам комфортно там.
Страхотно антре ,чекмеджета и столчета,браво страхотни са Hands Clap Обожавам да се занимавам с декорация и обзавеждане,но в последно време от много ангажименти, нещо музата ми я няма никаква Disappointed а за да твориш,трябва да си спокоен и да се наслаждаваш на резултатите.Желая на всички Ви много светлина и постигане на желания ефект ,при вдъхване на живот на старите мебели House With Garden

# 169
ppippi , понеже спомена за акценти в жълто и синьо, а и вратите са с ефектна визия, в случай че търсите фокална точка може да си боядисате една врата в жълто. Доста добре изглежда.

Не зная за какъв тип наематели го подготвяте, но ако е за краткосрочни тип airbnb, e важно да има привличащ вниманието елемент ("Да,готиният апартамент с жълтата врата на хола") Simple Smile например. За дългосрочни се търси спокойствие на обстановката предимно.

# 170
  • Пловдив
ppippi , понеже спомена за акценти в жълто и синьо, а и вратите са с ефектна визия, в случай че търсите фокална точка може да си боядисате една врата в жълто. Доста добре изглежда.

Не зная за какъв тип наематели го подготвяте, но ако е за краткосрочни тип airbnb, e важно да има привличащ вниманието елемент ("Да,готиният апартамент с жълтата врата на хола") Simple Smile например. За дългосрочни се търси спокойствие на обстановката предимно.
Ооооо минах и през тази идея,обичам цветовете и се колебаех между жълто или тюркоаз.Ако беше за мен,щях да съм смела,но за наематели(не краткосрочни) мисля да заложа на цветни акценти,които да сменям във времето.

# 171
Цитат
мисля да заложа на цветни акценти,които да сменям във времето.
Да, това е правилният подход във вашият случай, успех ви пожелавам Simple Smile.

# 172
Мimoza7710, много са хубави белите столчета с тези дъги!

# 173
  • Бургас
Ето нещо интересно и свежарско за тези които обичат натуралното дърво Simple Smile
https://www.instructables.com/id/How-to-Burn-Stain-Wood-Aka-Shou … d=MWL0BWWILV3NU3X

# 174
Скрит текст:
Вчера си най- накрая си освежих терасата в бяло(няма нищо за показване).
Сега съм хвърлила око на тази каса за врата да я боядисам.
Скрит текст:

Скрит текст:

Первазите са махнати и мисля да сложа ъглови первази, от другата страна, както се вижда, са плочки.
Имам наличен бял автоемайлак; ще стане ли с него? И каква предварителна подготовка ми трябва? Има 1-2 дупчици с какво мога да ги запълня?
Белият автоемайл лак с времето пожълтява. Това го имай предвид. По-добрият вариант е бяла боя на водна основа. Напоследък боядисвам с такава на Селт, защото основно нея намирам в нашият град и съм доволна. Преди това с Аквис, също нямам оплаквания.
Дупките можеш да ги запълниш с кит за дърво. Има различни видове в строителните магазини, търсиш най-светлия цвят, за да не личи после след боядисването. Дупките се пълнят, обира се леко излишното около тях. Като изсъхне може втори път да допълниш, пак съхне и после с фина шкурка изравняваш. После си боядисваш.

# 175
Здравейте, момичета.
Не съм сигурна дали това е темата, но търся мнения за боядисване на стенните плочки на баня.
Намерих една бяла боя, която е специално за целта (загубих линка, де, но ще потърся и постна), аз искам точно бели да ги направя.
Става дума за малка баня с тъмни стени, които я правят ужасно схлупена. Не искам да къртя сега и да сменям плочки, просто едно временно решение, докато събера пари за къртене.
Някоя правила ли е такова нещо?

# 176
След като ви четох,четох и радвах на способните ви ръце и аз реших в свободното време да мъча едно шкафче и няколко стола.
Скрит текст:
Леко ги изшкурках, после тебеширена боя, фина шкурка  и вакса. Благодаря ви за информацията споделена тук.
Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

Чуднички са станали, че и от хубавите закачалки имаш! Hands Plus1
Извинете, но не можах да намаля горния текст. Същата закалка имам. Шкурихте ли я и въобще как да процедирам с нея ? Благодаря.

# 177
  • София
Здравейте, момичета.
Не съм сигурна дали това е темата, но търся мнения за боядисване на стенните плочки на баня.
Намерих една бяла боя, която е специално за целта (загубих линка, де, но ще потърся и постна), аз искам точно бели да ги направя.
Става дума за малка баня с тъмни стени, които я правят ужасно схлупена. Не искам да къртя сега и да сменям плочки, просто едно временно решение, докато събера пари за къртене.
Някоя правила ли е такова нещо?

Аз не съм, но членувам в група във фейса, там няколко пъти срещам постове и имаше и снимки с резултат и отзиви. Казва се "Как да направя ремонт у дома?" Ако искаш погледни Simple Smile

# 178
Да ви попитам - вчера имах глупостта да напръскам една дървена лакирана маса с дезинфектант и резултатът беше плачевен. На места лакът се смъкна, станаха едни петна, въобще я съсипах. Може ли да се оправи с някакви масла или нещо подобно? Намазах я с един восък за полиране на мебели, но останаха петната - на места лъщи, на места е матова.

# 179
И аз идвам да помоля за идеи и снимки .Става въпрос за тази стара ,но стабилна маса.

Общи условия

Активация на акаунт