Да преправим старите мебели с любов - тема 36

• 74 305
  • 763
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте,тези шкафове преди време изшкурих и боядисах с боя на водна основа,смених дръжките,защото исках да ги приспособя за детска стая...Сега ще бъдат с друго приложение,мн интересни винтидж дръжки съм си харесала,искам да ги боядисам в бяло,бих искала да помоля да вашите съвети....Как да постигна състарен вид например?

# 181
И аз идвам да помоля за идеи и снимки .Става въпрос за тази стара ,но стабилна маса.
Скрит текст:
Щом масата е стабилна, аз бих се заиграла с краката ѝ. Идва ми прекалено дървено- скрин, маса(плот и крака), краката на столовете, ламинат.....

# 182
И ние  искаме да ги сменим с метални крака  ,но са  скъпи .Другия вариант е да ги режим в по квадратна/правоъгълна форма и да ги направим в по тъмен цвят

# 183
  • Бургас
Ми то тя е стабилна, точно заради краката си . Може само плота да се боядиса в бяло, или обратно - само краката бели. И при нужда дървесните части да се изшкурят и омаслят за да се освежат.

# 184
# 185
  • В градината...
С бели крака ще има баланс. Така няма да има директен контакт между различни дървесни тесктури.
Аз намацах тук-там гредите на навеса ни за зимнина

# 186
Аз бих боядисала и ошкурила скрина, да добие бял рустик вид и да балансира светлите столове. Масата ще я оставя, както си е.
Това ли е естественият й цвят, или е по-светло дървото? Може ли да се изсветли?

# 187
Скрина не е дърво и не може да се обработва .
Масата е по светло дърво ,но има доста лак за махане.
Идеята е масата да се нагоди към обстановката Simple Smile

# 188
Махни лака тогава, нека стане по-светло дърво. По-добре да я изсветлиш, отколкото да я боядисаш, много е обемна за боя.

# 189
Според мен краката са за пълна промяна, а плота за нещо по- леко (примерно шкурка и омасляване). От друга страна, ако се направи промяна на краката на масата, за да паснат на краката на столовете (винаги съм си мислила, че краката на столовете и масата трябва да са в един цвят и стил), то плота трябва задължително да се боядиса с нещо, така че да не се прозира дървото, за да олекоти малко от малко обстановката.

# 190
Няма как да омасли плота, без да го изшкури напълно.
Мен масата много ми харесва.
Може просто крака да се боядисат с тебеширена бяла боя с капка друг цвят, за да не е изкрящо бяло. После безцветна вакса и по ръбовете съвсем леко тъмна вакса, която се обира с парцал хубаво.

# 191
  • Варна
Намерих в едно видео като вашата маса : )

Да се види как е с различни цветове на краката и плота.

Сигурно няма да искате да сложите килимче, но според мен това е , което ще отдели цветово многото дървесни нюанси. Ако има килимче като тишлайфера - цветово, но с по-голям размер ще заспи на обстановката.
Иначе и аз като другите мислех да направите бели краката.
Шкафа на мен ми допада много с този цвят.
Може плота на масата да се направи в такъв цвят и с бели крака.

Скрит текст:

Последна редакция: нд, 17 май 2020, 15:39 от BVAR

# 192
И аз си представям краката на масата в бяло /или като тези от снимката и мисля и краката на столовете ,ако ги направим същите ,а капака шкурене и да се доближи цветово до шкафа.

# 193
Бих изшкурила всичко по масата и бих го минала с бяло масло или бял мат лак на водна основа

# 194
Няма как да омасли плота, без да го изшкури напълно.
Разбира се, че е така.

Общи условия

Активация на акаунт