Да преправим старите мебели с любов - тема 36

• 74 819
  • 763
  •   1
Отговори
# 690
Помощ! Ако мнооооого тъничко намажа захабен паркет, на който лакът е кажи-речи несъществуващ, ама все пак има малко, с масло от рода на Осмо - има ли шанс да попие или ще направя пързалка?
Вариант циклене не стои, апартаментът не е изцяло мой и няма да инвестирам  2-3к за ремонт на подовете, защото ще се продава. Новият собственик да решава какво иска.

# 691
Ще попие и ще остане захабяването(може да стане на петна)Зависи до каква степен.Може да го минете и с водоразтворим лак,ако е по- евтин,поне няма да мирише.

# 692
  • В градината...
Ако чак толкова го няма лака, защо не пробвате с шлайф да изшкурите?

# 693
Ясно, не ми е добра идеята... Така и предположих.
Перуника, нямам възможност да отделя нито час повече за пода. Другата седмица трябва да се нанесем временно там, а като се изнесем, ще продаваме. Така ще си го гледам, няма как. Хубав ден, дами, не спирайте да творите красота Heart

# 694
С масло става ужасно хлъзгаво. По-добре с лак лекичко, само на мястото, на което няма, за да не се цапа и мокри допълнително дървото. Няма да е перфектно, но нали така или иначе после ще се оправя целия под и ще се изравни визията.

# 695
Здравейте,

Моля за малко помощ за една трапезна маса. Масата е фурнир и според ММ и разни приятели, не можело да се шкури и боядисва.
Масата е здрава и стабилна и ние си я ползваме по предназначение, но когато вдигна покривката и лошо ми става. Не мога да я гледам такава ....

Скрит текст:
Скрит текст:

Това неравното предполагам е падналия лак?  т Нали трябва да се изшкури за да стане гладко..
Скрит текст:
Скрит текст:

Мислех си за Тебеширена боя или пък масло, но то е за дърво а масата не е и наистина не знам дали има вариант да се боядиса и да се ползва като трапезна маса и без покривка?

# 696
Търкай смело до фурнир.
После варианти много.

# 697
Пантите мисля, че са такива:

https://avlonbg.com/panti-za-mebeli-f26

Вижда се само главата, която е на вратичката на шкафа, а другата част, която е закрепена на корпуса на шкафа не се вижда. Пантата в затворено състояние е права, не е като тези, които са за обикновени шкафчета например. Ох, ама некадърно обяснявам...

Ето какво открих за реглажа: https://www.dobrev-m.com/produkt/%d0%bf%d0%b0%d0%bd%d1%82%d0%b0- … 0%bb%d0%b8%d0%bf/

# 698
  • София-в сърцата на моите деца
Подкужушил  ми се е фурнира на една мебел от вода. Как да го залепя отново?

# 699
  • София
Lera, шкуриш надигнатия и напукан лак до гладко. Тебеширена боя не е ОК за трапезарна маса. Трябва ти здраво покритие. Лак или боя (аз бих използвала алкидна сатен). Ако ще слагаш нов лак, трябва да отделиш повече време за шкуренето. Ако нямаш сили да махнеш цялото покритие, използвай по-тъмен лак!

# 700
След тебеширената боя може да се сложи лак на водна основа и си става ок, дори и за трапезна маса.

# 701
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Подкужушил  ми се е фурнира на една мебел от вода. Как да го залепя отново?
Трябва да го цепнеш, през процепа да вкараш лепило /може с клечка за зъби/ и после да притиснеш. Излязлото лепило обираш с влажно парцалче, подсушаваш и притискаш с доста голяма тежест за поне 24 часа. Цепването можеш да го направиш с макетен нож, скалпел или с бръснарско ножче.

# 702
  • София
След тебеширената боя може да се сложи лак на водна основа и си става ок, дори и за трапезна маса.
Да, това също е вариант, но се оскъпява и работата става двойна. Покритието на масата трябва да издържа на топло, или случайни удари с прибори, тенджери, разливане на течности и т.н.

# 703
  • София
Пантите мисля, че са такива:

https://avlonbg.com/panti-za-mebeli-f26

Вижда се само главата, която е на вратичката на шкафа, а другата част, която е закрепена на корпуса на шкафа не се вижда. Пантата в затворено състояние е права, не е като тези, които са за обикновени шкафчета например. Ох, ама некадърно обяснявам...
Тук където съм оградила с червено има винтове. Развиваш ги и спокойно си сваляш вратичката
Скрит текст:
За реглажа и сама си си намерила. Развиваш / завиваш болтчетата, докато нагласиш вратичката. Едно болтче може да се нуждае от дозавиване, другото от развиване. Като си поиграеш малко с тях ще му хванеш цаката Simple Smile

# 704
Lera, пробвай с тази боя.
Има и други разсцветки.
Много добра адхезия, икономична и евтина.

Общи условия

Активация на акаунт