Да преправим старите мебели с любов - тема 36

• 74 892
  • 763
  •   1
Отговори
# 540
Може би трябва да говориш с дърводелец, който да направи нови бордове с височината на плота.

# 541
  • гр.Пловдив
Щеше ми се ако мога сама да се справя

# 542
2-3 мм. може би могат да се изшлайфат с някаква машинка? Но от снимките не мога да преценя дали ще е подходящо решение.

# 543
Ренде и след това шлайфане за изглаждане. С рендето обаче трябва внимателно да се действа.

# 544
Така няма ли вероятност ръбчетата да станат неравни?

# 545
Естествено, че има вероятност да стане неравно. Но трябва да се внимава, с търпение и лекичко, без да се натиска излишно и да се задълбава. Леките неравности след това могат да се коригират с едра шкурка и фино шлайфане.

# 546
  • София
Здравейте, сръчни хора Simple Smile От много време си търся дървени аксесоари за баня и не намирам в цвета, в който ми трябват. Сега загледах ей този Dragan от Икеа и би ми свършил работа, ако мога да го потъмня https://www.ikea.bg/products/bathroom/bathroom-accessories/bathr … -za-zabi/30271491
Но се чудя как (трябва да стане нещо почти цвят венге). Пише, че е бамбук, обработен с безцветен акрилен лак. Според вас дали ще мога да го мина с цветен акрилен лак върху безцветния? Или по някакъв друг начин да пробвам?
Благодаря предварително!

# 547
Привет,
Имате ли идея как да ги спася от дървоядите?
Доста са и ще ми е трудно със спринцовка и бохемит. Възможно ли е да се натопят целите?

# 548
  • ново
Бохемите за наядена дървесина, нанасяш с четка или пулверизатор.

# 549
Привет Simple Smile
Присъединявам се към страхотната група. Съвсем съм начинаещ, за сега направих само 2 такива :

Към тях има два фотьойла, но дръжките и краката не знам как са хванати и не знам как да ги претапицирам. Ето ги :

Ако може съвети да ми дадете Blush

# 550
  • DE
Болтовете с които са хванати краката се виждат на снимката. Лесни са за демонтаж.

# 551
Развинтваш винтовете, с които подлакътниците са хванати за облегалката и седалката. Между двата подлакътника отдолу (най-вероятно) може да има една напречна летва, която държи двата подлакътника. Тя не е с винтове, а набучена, така да се каже, в двата подлакътника. Там с чукче леко се почуква навън, за да се извадят.
Дървената част бих препоръчала да я изшкуриш и освежиш с масло, байц, лак или боя, зависи какъв стил гониш.
След това си избираш дамаска и с такер претапицираш. Хубаво е добре да поизтръскаш, изтупаш, прахосмукираш седалката и облегалката, че вътре се е набила доста прах. Колкото излезе - излезе.
Тези кресла са супер удобни. Имах такива, но ги изхвърлих. А едно момиче беше показвало такива кресла вече претапицирани - изглеждаха чудесно.

# 552
Обаче това не са винтове, или поне не съм виждала такива. Как да ги развия ?

Ей това "кръгче" само се вижда

# 553
Обърни креслото с дъното нагоре. Отдолу би трябвало да видиш напречна пръчка, която влиза в двете странични. Пробвай леко с чукче да почукваш отвътре навън, евентуално да излязат двата подлакътника. Ако не става и е стабилно креслото, по-добре не го пипай. Първо почисти подлакътниците и ги освежи, а след това претапицирай без да сваляш дървената част. Малко по-тегаво ще бъде, но с търпение ще стане.

# 554
Болтовете с които са хванати краката се виждат на снимката. Лесни са за демонтаж.
Как става демонтажа?

Видях летвата, обаче на еднито кресло е откачена, а подлакътниците си стоят
В краен случай ще претапицирам така, пък ще подпъхна под тях някак дамаската

Общи условия

Активация на акаунт