Да преправим старите мебели с любов - тема 36

• 74 889
  • 763
  •   1
Отговори
# 555
  • DE
Кръглите издутини които се виждат най-вероятно са капачета залепени върху болта. За по естетичен вид и на съвременните талашитени мебели слагат такива. С нещо остро с тънък връх опитайте да свалите, ако са залепени лепилото би трябвало да е остаряло и станало чупливо. Има вероятност и да са набити в дупката, опитайте да ги свалите.

# 556
Дали Или, в старите теми имаше такива кресла, но не ги намирам. На това подобно мид-сенчъри попаднах, снимките са в скрития текст.

# 557
Кръглите издутини които се виждат най-вероятно са капачета залепени върху болта.
Не са капачета, някакъв странен винт е.
Раздърпахме сега единя стол и успяхме да го хванем и развием. Обаче така е рисковано да счупим дръжките

# 558
  • София
Привет,
Имате ли идея как да ги спася от дървоядите?
Доста са и ще ми е трудно със спринцовка и бохемит. Възможно ли е да се натопят целите?

Най-лесният вариант, без да се мацаш и дишаш препарати е да ги пъхнеш за една седмица във фризера. Няма как да преживеят гадинките дълбокозамразени.
Тази хитринка ми я сподели приятел, който се занимава с реставрация на мебели. Каза, че дори цели ракли слагат в големи хладилни помощения с температури ок. -20 градуса, за да се справят с дървоядите и яйцата им.

# 559
Simple Smile, тъкмо горното щях да споделя. И на мен са ми казвали същото дърводелци, за една малка масичка ставаше въпрос. И за още нещо - зрял боб, оставя се във фризер със същата цел, ако има гадинки, измират, после трае доста време без нещо да живее из него.

# 560
  • Варна.
А едно момиче беше показвало такива кресла вече претапицирани - изглеждаха чудесно.

Тук, в моето мнение съм сложила снимки, които можеш да видиш.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1197531.msg40484348#msg40484348

Болтовете ги смених с нови, намират се в магазините за крепежни елементи. Аз изцяло ги разглобих, шкурих и лакирах всяка част отделно, само задните два крака оставих на стола. Монтажа е под тапицерията, за това занесох всичко в ателието и там ми ги сглобиха преди прикачане на тапицерията. Съветвам те да ги "разкостиш" и да смениш и дунапрена.

# 561
Летвата, която влиза в двата подлакътника, е за стабилност, да не се клатят наляво-надясно. Като сглобявате наново, там е хубаво да сложите хубаво лепило С-200 или С-300 дори (продават по железариите и строителните хипермаркети) и добре да ги набиете едно в друго. С лепилото съхне поне 24 ч.

А за вретената - любопитно ми е, някаква идея имате да правите нещо с тях ли?

# 562
  • Добрич
Обаче това не са винтове, или поне не съм виждала такива. Как да ги развия ?

Ей това "кръгче" само се вижда

Кръглите издутини които се виждат най-вероятно са капачета залепени върху болта.
Не са капачета, някакъв странен винт е.
Раздърпахме сега единя стол и успяхме да го хванем и развием. Обаче така е рисковано да счупим дръжките

На старите кухненски столове имаме съвсем същите капачета. Не са залепени, а са притиснати и влизат плътно в дупката. На дъното на дупката е главата на винта/болта. Ако се пъхне нож между капачето и дървото и леко се упражни натиск, могат да бъдат изкарани.

# 563
В предишния ми пост споделих, че следващият проект е обновяване на секцията във всекидневната. Получи се много свежо. Все още не е завършена декорацията, но не се стърпях да споделя резултата.

# 564
  • Пазарджик
В предишния ми пост споделих, че следващият проект е обновяване на секцията във всекидневната. Получи се много свежо. Все още не е завършена декорацията, но не се стърпях да споделя резултата.

Невероятно е @betsyto Съчетанието на бяло с дървесно е страхотно!
Гръбчето с ламинат ли е?

# 565
besyto, за добре е повече от добре, чудесно си/сте се справила/и.  Сега, ако издадеш и технологията на пребоядисване на вратичките, ама като за лаик........Flowers Hibiscus

# 566
  • Варна
Еее много хубава е станала секцията! И тази размяна на вратичките е чудесна идея. Искам и аз да науча а какво е боядисано и какви са стъпките. ; ) Благодаря!

# 567
Стъпките са следните - съвсем леко шкурене, грунд, боя на водна основа и матов прозрачен лак също на водна основа за боядисването. Използвах останалата боя от масата на Ани и взех обикновена акрилна за местата, които не са толкова видими. Има доста забележки, но като цяло съм доволна. Отне доста време и нерви 😁. Има по 3 ръце минимум. Дръжките на вратичките са омотани с конопена връв.

П.С Tonito, сега видях въпроса за гърба . Предполагам за този зад телевизора питаш. Дъски от палети са това. Залепихме ги директно за стената с Moment fix super 😊. Идеята е тази акцентна стена да продължи до тавана, но първо трябва да се снабдим с палети. 😁

Последна редакция: ср, 09 сеп 2020, 18:45 от besyto

# 568
  • В градината...
Страхотно е станало.

# 569
Цитат
Идеята е тази акцентна стена да продължи до тавана, но първо трябва да се снабдим с палети. 😁
Вие вкъщи ли измислихте това,или някъде го видяхте?Харесва ми,за първи път виждам.Много интересно и нестандартно,браво!

Общи условия

Активация на акаунт