Да преправим старите мебели с любов - тема 36

• 74 882
  • 763
  •   1
Отговори
# 570
Вие вкъщи ли измислихте това,или някъде го видяхте?Харесва ми,за първи път виждам.Много интересно и нестандартно,браво!

Еми, доста идеи има в нета, но просто седях със сестра ми ( тя ми помага в това начинание) и ни хрумна тази идея. Преди това видях, че имаме доста палети в мазата и за секунди решихме и се задействахме. 😁 Все пак в пинтерест има доста идеи за pallet wall. Мислихме да ги режим и комбинираме, но в крайна сметка шкурихме и лакираме част от тях, за да се редуват светла, тъмна дъска.

# 571
  • В градината...
Наскоро гледах, че се продава вече ламперия с помпозното име 3Д. Та се сетих за стени правени от кофражни дъски и колко евтино излиза, че онези са по 30 и кусур лв.

# 572
Размяната на вратичките е гениална. На левия шкаф не отиваха тези врати, захлупваха го, а под тв са хармонични. Кошовете откъде са ?             Преображението е прелест. Със здраве да се ползва!

# 573
# 574
Вие вкъщи ли измислихте това,или някъде го видяхте?Харесва ми,за първи път виждам.Много интересно и нестандартно,браво!

Еми, доста идеи има в нета, но просто седях със сестра ми ( тя ми помага в това начинание) и ни хрумна тази идея. Преди това видях, че имаме доста палети в мазата и за секунди решихме и се задействахме. 😁 Все пак в пинтерест има доста идеи за pallet wall. Мислихме да ги режим и комбинираме, но в крайна сметка шкурихме и лакираме част от тях, за да се редуват светла, тъмна дъска.
Станало е чудесно!
Само искам да обърна внимание за закрепването с моментното лепило - дали дъските не са много тежки.
При приятелка едно пано, закрепено с такова лепило, падна от стената заедно с мазилката. Лепилото здраво, основата не. Преценете дали няма нужда от допълнително укрепване, например на най-ниско разположената дъска, като основна подпора.

# 575
Здравейте. Взехме една врата от олх, като мислим да я ползваме за външна за къща на село. Вратата е нова, но има забележки, на 2 места е като китосана, май са я подбарали и дървояди. Моля за съвет как и с какво да я обработя, бих искала да я направя и по- тъмна.
Скрит текст:

# 576
  • София
Много е готина вратата! За забележките не мога да съм полезна, но за дъвроядите май мога.
Разгледай продуктите на Бохемит; сега правим ограда и минахме дъските първо с техен биоциден импрегнант (имат и за вече нападнати дървени изделия). След това пак с техен маслено-алкиден лак (имат 4 цвята от Profi серията и малко повече от Estetik серията).

# 577
  • София
Някой да сподели отзиви от боите Klara?
Надочила съм се към тях за боядисване на кухненски столове, маса и гардероб. Столовете и масата мисля да ги мина с алкидните им, а гардероба с акрилната. Ще ги тонирам (което също ме грабна). Дано да са и издръжливи и лесни за работа.
Като приключа с реставрацията, ще споделя:wink:

# 578
Аз съм работила с акрилна на Klara. Изключително доволна съм. Лесно се работи с боята и резултата ми хареса. Тонирах я в Практикер.

# 579
Здравейте сръчни момичета! Искам да пребоядисам мебелите в стаята на децата бели, но да не са като хладилник, а да имат дървесна шарка. Дали с тебеширена боя и това приспособление: би ми се получило. Мисля основата да е сива, като изсъхне, боядисвам бяло и правя шарките. Преди време следях темата и знам, че имате голям опит с тебеширената боя. Приемам и други идеи, с които да направя мебелите бели, но не и скучни.

# 580
  • В градината...
На мен това ми изглежда като кич. Който помни навремето как правеха така вратите, ужасно беше...

# 581
Не винаги изглежда като кич, зависи от боите, как е направено, пък и на кой какво му харесва. От старите теми: клипчета за такова боядисване с декоративни валяци /в скрития текст/. Имаше май и начин с едно минаване или по-разредена боя, когато се виждаха шарките на самия материал, който се боядисва, но не ги намирам. Това при положение, че няма друга боя върху него.

# 582
Ох, момичета, сега започнах да се разубеждавам. Дайте тогава идея, дали пък само бяло да ги боядисам и да сменя дръжките /абстрахирайте се от завивките на леглото, поръчала съм други/

# 583
  • В градината...
Да прозира фладера е съвсем друга работа.

# 584
То няма фладер, това е ПДЧ.
Моето мнение е, че при този под рибена кост и фототапета, синьото на стените и т.н... е по-добре мебелите да са един цвят, възможно най-изчистено. Бяло, но пречупено с някакъв тон. Hands V

Общи условия

Активация на акаунт