Да преправим старите мебели с любов - тема 36

• 74 847
  • 763
  •   1
Отговори
# 675
Благодаря,ще купя валяк.

# 676
  • София
Ето ми я "новата" кухня Simple Smile
Боядисах я с боя Аквавит на Витекс, тонирана в нюанс на бялото, не е изкрящо чисто бяло. Купих я от Практикер, там ми я тонираха, дадоха ми грунд и специални мече и четка, които да не оставят следи. Доволна съм от резултата, покритието стана много равномерно, почти заводско. Хванах му цаката и не останаха никакви следи от валяка или четката. Единственото лошо е, че първите 3 седмици бояда още "узрява" и е леко чувствителна на надраскване и цапане, дано да я опазя толкова време. Снимките в скрит текст Simple Smile
Скрит текст:

Скрит текст:

Сега остава само да пребоядисаме стените и сме готови с кухнята Simple Smile

# 677
Честито , чудесно се е получило!
Похвала и за търпението, и майсторлъка!

И червената ми харесваше, но зная какво е като те хване тръпката😀.
Сега ще ти е хем новичко, хем светло и на душата. 😀

# 678
И на мен много ми хареса крайния резултат с кухнята. Готино и свежичко!

Аз, момичета, закъсах с моята кухня. Още на годината и пантите й взеха да сдават багажа. Онзи измамник, който ми я прави, се крие, той не я и доправи, де. Та едните панти нещо не им е наред, а няма как и да ги видя, защото са отвътре на шкафа. Развивах болтове, бутах, псувах, клипчета гледах и не и не - не мърдат! А искам да регулирам разстоянието между вратичките, защото увиснаха и не могат да се затворят. Сега съм ги подпряла, не ползвам целите две отделения под мивката, защото не мога после да ги затворя. Там ми беше и кошчето - ами принудих се да го изкарам отвън. Толкова е грозно и гадно така...

Как се регулират панти? И според вас, ако някое момиче го е правила - дали ще могат да се сменят? То ясно, че сама ще го правя, но ме притеснява дали ще мога да сложа новата панта и да ползвам старите дупки - все пак е МДФ, не дърво, да не се съсипе съвсем.

# 679
  • София
И на мен много ми хареса крайния резултат с кухнята. Готино и свежичко!

Как се регулират панти? И според вас, ако някое момиче го е правила - дали ще могат да се сменят? То ясно, че сама ще го правя, но ме притеснява дали ще мога да сложа новата панта и да ползвам старите дупки - все пак е МДФ, не дърво, да не се съсипе съвсем.
Може ли снимка с пантите? Нещо описанието им много ме учудва. Моите си се виждат, лесно достъпни и сменяеми са. А и честно казано до сега не съм виждала недостъпни панти.

# 680
Много хубава кухня.

# 681

И на мен ми хареса! *Ина*, голям майстор излезе, браво на теб! Flowers Four Leaf Clover

# 682
И аз съм възхитена от резултата! Flowers Hibiscus
Разглобявахте ли я?

# 683
  • София

И на мен ми хареса! *Ина*, голям майстор излезе, браво на теб! Flowers Four Leaf Clover
Мерси Simple Smile И аз се изненадах как се справих Grinning Не се оказа чак толкова трудно Wink Имах притеснения за комбинацията бяло/сиво, но резултата за мен е идеален. И бялото не е изкрящо, "Mistic Fog" е цвета, има в него охра, зелено и черно ( 9 стотинки ми излезна тонирането, правете сметка по колко цвят са капнали Laughing) Имам още проекти, ще споделям резултати, ако стават за пред хора Grin
Вкъщи много пазам и мебелите ни са като нови (без счупвания, надрасквания и т.н.), но вече не са ми по вкуса и ще видя кое и как ще преправям и лекувам Stuck Out Tongue Closed Eyes

И аз съм възхитена от резултата! Flowers Hibiscus
Разглобявахте ли я?

Свалихме вратичките от пантите и махнахме дръжките, ММ ми помогна с раглобяването на двата шкафа над мивката, които са с амортисьори Simple Smile

# 684
Много хубаво е станало!
Да не подстрекавам, ама едни нови черни дръжчици ще я направят перфектна и ще се вържат с микровълновата, ей такива например:
https://www.ikea.bg/products/kitchen-worktops/knobs-handles/nyda … br-v-k-t/00449636

# 685
  • София
Много хубаво е станало!
Да не подстрекавам, ама едни нови черни дръжчици ще я направят перфектна и ще се вържат с микровълновата, ей такива например:
Микровълновата само я чакам да сдаде багажа и я сменям с иноксова Grin
Прекалено ще ми е ярък контраста черно-бяло. Търся нещо по "спокойно" за кухнята като цялостно излъчване 😊

# 686
  • Варна
Ина, честито, чудесна кухня е станала!

Пантите се сменят, но има различни видове, трябва да се види кои са точно.

# 687
Кухнята е станала прекрасна.

# 688
  • Norge
Ина, и аз съм от възторг от новата кухня! Съвсем друго е станало въздействието.

Дейзи, също не разбрах докрай за пантите, но общо взето, основното при тях е стандартно.
Проблемът може да е - както и ти се досещаш - във винтовете (към плоскостите). Което лесно се оправя с малко лепило и части от кибритена клечка. Работи и на вратичките, и на корпуса.

Понякога, когато болтовете за регулиране са затегнати/разхлабени на макс., се стига до положение, в което трудно се отвиват ръчно и е най-добре да се ползва винтоверт.

# 689
кухнята е перфектна. Може ли да се разведа с ММ и да се оженя за теб Wink

Общи условия

Активация на акаунт