Да преправим старите мебели с любов - тема 36

• 74 040
  • 763
  •   1
Отговори
# 705
Благодаря Ви.. Hug

Разказах на ММ  за вариантите които сте предложили и той се съгласи да правим масата. Много съм щастлива,:smiley: че не можех да я гледам.

Ще я правим с алкидна. Emotikona ще вземем предложената от теб боя.
А с четка или с валяк ще стане по гладко и лесно?

# 706
Благодаря Ви.. Hug

Разказах на ММ  за вариантите които сте предложили и той се съгласи да правим масата. Много съм щастлива,:smiley: че не можех да я гледам.

Ще я правим с алкидна. Emotikona ще вземем предложената от теб боя.
А с четка или с валяк ще стане по гладко и лесно?
С валяк. Една ръка разредена за грунд и още три. Бързо съхне.

# 707
Искам да запечатам така да се каже едно ламинирано пдч, което мирише много остро на дърво. С какво бюджетно мога да го направя?

# 708
ПДЧ може да мирише на всичко друго, но не и на дърво (лепила и смоли разни). Имала съм мебели, направи от плоскост, произвефена преди седмици, неотлежала в склад. Единствено проветряване помага. За около месец.

# 709
Възможно е, но има мирис и ме подлудява. Проветрявам го вече седмица, но накрая ще се простудя аз. Лак, грунд, нещо си??

# 710
Здравейте, боядисах столовете с боя Витекс, но ми се струва доста мека, и даже вече има поражения. Ако взема да ги мина с лак на водна основа отгоре, няма ли да стане по- здраво. Искам да не се драска чак толкова лесно.

# 711
  • Пловдив
Сноловете изглеждат чудесно като професионално боядисани!
Аз съм лаик, за за дам съвет и също имам питане към групата.
Закупих маса за хранене ,чийто плот е от МДФ с естествен фурнир.Само,че не е запечатан,тоест  не  е лакиран .Други ползватели  са споделили,че водата дори и в минимално количество причинява вреда на фурнира.Ако беше чисто дърво щях да грабна четката и да я лакирам,но си мисля,че за фурнир е по-добре да се използва спрей лак.Дали може да ми препоръчате такъв подходящ за маса?
Другият ми DIY проект е свързан с дървени столове нови в  цвят  много тъмно дърво.Имам желание да ги направя черни,но не с боя и лак ,а се надявам да има направо тониран лак,защото целя един нюанс по-тъмно и пак да изглежда като естествено дърво.Вариантът да ги шкуря,байцвам и чак тогава лакирвам ми изглежда доста по-трудоемък.Дали ще стане равномерно с тониран лак или ще получа петнист ефект?

# 712
  • София
Аз моите дървени столове и маса ги боядисах с черна алкидна боя сатен. Доста им беше пообелен лакът. Позашкурих ги и ги минах две ръце. Пак си личи, че са дървени. Утре ще приложа снимки на столовете. Масата трябва да я мина още една ръка. Ето:

# 713
  • Пловдив
Скиорче,възхитена съм!Точно сатенен ефект искам.А,дали ще може без да се зашкури?Лакът на столовете също е сатен,тоест дали боята ще хване в/у него?
Изглеждат ето  така и малко ме е страх за седалката,която трябва да облепя,за да не я махам.

# 714
  • В градината...
Скиорче, супер е.

# 715
  • София
Скиорче,възхитена съм!Точно сатенен ефект искам.А,дали ще може без да се зашкури?Лакът на столовете също е сатен,тоест дали боята ще хване в/у него?
Изглеждат ето  така и малко ме е страх за седалката,която трябва да облепя,за да не я махам.

Според мен, трябва да вземеш много фина шкурка (120, напр., тип гъба, която е за “финиш”) поне леко да се матират, за да се захване по-добре новото покритие.
Отиваш напр. в Баухаус, избираш тъмен лак (има на Дулукс в малки разфасовки) и пробваш на някое скрито място на един от столовете как ще се получи. Иначе рискуваш много. Столовете ти са нови и много хубави, за да ги съсипеш. Моите са стари и няма какво да губя, ако сгафя. Аз бих им демонтирала седалките.
Друго - бих ги дала на професионалист да ги направи.Simple Smile
Успех!

# 716
  • Пловдив
Така и мислех да пробвам  на скрито местенце.
Преди време дадох една дървена кошара на професионалист за  пребоядисване в друг цвят и буквално   я съсипа.Не съм я взимала аз, иначе нямаше да я приема,с боя на места на капки,на места прозира.В Амазон гледах черен спрей лак,който хваща върху всякаква повърхност.Беше обозначен за метал ,дърво и дори за автомобилни ходови части.Ще купя за проба.

# 717
Със спрей по-трудната част е самата техника на боядисване. За да стане равномерно и да няма вадички и светло-тъмни ивици.
Аз пробвах със спрей-емайл лак и боядисах краката на една стара сушилка, както и долната част на плота. Един спрей ми отиде, има на места вадички, на места - по-светло (по-малко боя). Въпреки че бях сложила голям картон на пода, пак имаше много блед аерозолен слой от боята покрай картона. Сега е по-добре от първоначалното състояние, но не е както трябва да бъде по принцип.

# 718
Имаме подобна маса като на Skiorche, но е овал. Има олющен фурнир на места, на други е поразен лакът. Откъде онлайн мога да закупя кит, за да попълня дупките? После вероятно ще я боядисам с тебеширена боя... и аз не знам.

# 719
Кит има в Бриколаж и подобни магазини.

Общи условия

Активация на акаунт