Да преправим старите мебели с любов - тема 36

• 74 036
  • 763
  •   1
Отговори
# 720
  • София
И аз да се включа в темата с въпрос:
Тази масичка как бих могла да я освежа? Точният й цвят е този от втория ред. Спряла съм се на цвят "дъб сонома", т.к ще подхожда на останалия интериор в стаята.
Тя е при мама, за нея има сантилентална стойност и не иска да се разделя с нея, въпреки че си смени всички мебели с актуални такива. Слагам я в скрит текст, снимката излиза много голяма. Благодаря.
Скрит текст:

# 721
  • В градината...
Масичката е много хубава.
Обаче ако подът е тип "дъб сонома", тя ще се слива с него и не е подходящо. Търсете някаква връзка с друг цвят.
Иначе, за да се постигне подобно на "дъб сонома" цвят , ще трябва да се направят малко гимнастики. Лакът да се махне, да се шкури с по едра шкурка, да се мине с бяла вакса или друга основа /байц/, която да не е плътно бяло и после тъмно кафяво да се мацне и да се поразмаже, за да има този ефект. Но ще трябва по-грубо да се зашкури, за да има някакъв релеф. Тази маса е облепена с фурнир.

# 722
  • София
perunika, благодаря! Ще си приготвя материали и ще се опитам да постигна задоволителен резултат.
Да, права си, масичката е с фурнир. Преди време смятах да ползвам фолио за облепване, но след като четох тук и видях реставрирани мебели, промених намерението си.

# 723
Масичката е прекрасна. Като я видях и веднага си я представих с много тъмно сини крачета, а плотовете освежени.
Мисля че така ще изглежда свежа но и все така красива.
Ето пример
Скрит текст:

# 724
  • София
Jessito, благодаря за споделеното!Вече започнаха да ми се оформят идеи за нея.

# 725
Може ли и аз да попитам, сигурно назад в темите има отговора, но не ги намирам.
Как да оправя матираните, тъмнокафяви шкафчета, ракла и секция? Има поражения от времето, разни петна, избелели части...

Последна редакция: нд, 06 дек 2020, 16:21 от monii

# 726
Избелелите части се оправяха с кърпа и ютия. Така съм запомнила.

# 727
Мислех за някакъв лак, но не знам какъв точно, ако някой има идея...

# 728
Какъв да е лака зависи от предишното покритие.Покажете ,за да видим за какво става въпрос

# 729
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 06 дек 2020, 19:45 от monii

# 730
Това е пдч с фурнир.Лака не е дебел слой.Аз бих зашкурила леко и след забърсване бих минала с лак на водна основа.

# 731
Това е пдч с фурнир.Лака не е дебел слой.Аз бих зашкурила леко и след забърсване бих минала с лак на водна основа.
Яхтен лак става ли, безцветен или кафяв?

# 732
monii  пробвай да ги намажеш с разтвор от равни части зехтин и оцет, използвай памук или памучно парцалче. ще се изненадаш от резултата.
Wink

# 733
monii  пробвай да ги намажеш с разтвор от равни части зехтин и оцет, използвай памук или памучно парцалче. ще се изненадаш от резултата.
Wink
Имаш ли снимка на нещо такова? Звучи ми интересно.

# 734
Wink
Имаш ли снимка на нещо такова? Звучи ми интересно.

За съжаление нямам снимка, защото мебелите върху, които съм прилагала тази техника са в къщата, която не обитаваме зимата. Просто е, но доста ефективно.

Общи условия

Активация на акаунт