Да преправим старите мебели с любов - тема 36

• 74 034
  • 763
  •   1
Отговори
# 735
Аз пък гледах по ТВ-то за дървени плоскости, не фурнир, не ПДЧ, съвсем натурално дърво. По-дебели драскотини как се коригират - върху изшкуреното дърво се слага много мокър парцал и се глади с ютия по посока на нишките. От влагата дървото се раздувало и част от драскотините се заличавали.

# 736
Благодаря за идеята, но не знам обаче петната дали ще се покрият. И после, ако не е добре и почна да лакирам, дали ще хване лака на водна основа?

# 737
  • Пазарджик
Да, тествано при нас!
monii  пробвай да ги намажеш с разтвор от равни части зехтин и оцет, използвай памук или памучно парцалче. ще се изненадаш от резултата.
Wink
За вдлъбнати драскотини на дърво се натърква с орех или бадем, или бразилски орех. Изчаква се и  забърсва с памучно парцалче.

# 738
Аз съм оправяла петна от ракия по мебели с естествен фурнир само със зехтин. Положението беше трагично, но след зехтина изобщо ни си личи, а петната бяха огромни и бели.

# 739
monii  пробвай да ги намажеш с разтвор от равни части зехтин и оцет, използвай памук или памучно парцалче. ще се изненадаш от резултата.
Wink
Благодарности за идеята! Резултатът беше уау! Направо не повярвах.
Айде пак да питам как мога да префасонирам този стар гардероб :

Скрит текст:
[spoiler\]

# 740
Можеш да го боядисаш:disappointed: ,да го изшкуриш и омаслиш или да го прелакираш.В най добрия случай не го пипай или леко го потъмни

# 741
  • София-в сърцата на моите деца
Wink
Благодарности за идеята! Резултатът беше уау! Направо не повярвах.
Айде пак да питам как мога да префасонирам този стар гардероб :

Скрит текст:
[spoiler\]

# 742
Налага ми се временно да ползвам едни столове, в които нито имам време да инвестирам усилия, нито излишни пари. Бяха трагични, драни от котка, с изпокъсана и захабена дамаска, иначе здрави. Имах тънък дунапрен и на два ката изрязахме по седалката. Тапицерията е от огромна плътна мъжка риза, купена от втора употреба за 80 стотинки Grinning мъжете помагаха с такера, защото аз нямах толкова сила. не стана идеално, но са чисти и изглеждат прилично.

# 743
Тъй като тази тема много ми е помагала, искам да споделя как си направихме с моят мъж спалня. Още по-лесно щеше да бъде да тапицираме стара спалня, но нашата беше по-малка от исканото. Мечтаех си за тапицирана спалня с голяма табла, като в хотелите. Питах на доста места, но под 1000лв. никъде не намерих, та запретнахме ръкави. Плоскостите струват 100лв, изрязани при мебелист. Тапицерията и дунапрена - 200лв.

# 744
  • София
Чудесна е станала! Изобщо не изглежда като "направи си сам"! Поздравления! Със здраве да си я ползвате!

# 745
Писа, честит край на ударените кутрета на краката Grinning поздравления, със здраве да си я ползвате!

# 746
  • В градината...
Браво, Писа. Много обичам, когато хората не се връзват на скъпарски боклуци, а сядат да помислят и намират начин да си направят сами за без пари почти това, което им трябва. В това е тръпката.
Ние така на цялата къща си направихме мебелите, че дори и на офиса ми.
Ева, столчето е даже супер.

# 747
Много благодаря за положителните оценки!
Ева, столчето наистина е като ново. Аз много обичам да претапицирам. Нещата стават чисто нови. Е, разбира се, по-лесни неща. Дивана го карах на професиоталист, защото има декоративни шевове. Имам претапицирано ъглово диванче. Сложих му изкуствена кожа и го изкарах на терасата, така мога да си го забърсвам.

И стола в спалнята:

# 748
  • Пловдив
Здравейте!За много години! Здраве за всички ни да има!
Вратите ни са прахово боядисани.С времето около бравата,покритието вече е паднало.Как да си ги пребоядисаме сами в домашни условия?

# 749
И мен ме интересува това, че имаме поражения от кучето.

Общи условия

Активация на акаунт