Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема XII

• 18 168
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
Доста натрапчиво са показани Simple SmileИ да, целия сериал е все в тоя дух. До финала. Хубав е. Няма толкова екшън, повече символи.

# 406
Да, ама съм направо шокирана, че ти ги улови толкова рано.

Основната тема на сериала е детерминизъм срещу свободна воля. А както вече сме коментирали в други теми, според религията, човек има свободна воля. Тимшел ... или как беше на иврит.

# 407
Тренирала съм със Западен свят. Joy
Мисля,че действието в сериала се развива толкова бавно и показват кадрите по-дълго  и по-много е за да обърнем внимание на това,което ни се показва.Хибавичко го вижте,то е важно.
Примерно сградата на Девс в еп. 1 ни разходиха в нея и след това я показваха достатъчно често,за да я видим,запомним и да се сетим на какво ни прилича.Статуята на момичето е по същия начин,още когато пътуваха с автобуса се видя.После ни я покзваха отново и отново.Как да не ти направи впечатление.Дори това,че прикриха убийтвото с огън има смисъл - огънят като пречистване.Дали?
Детерминизъм и свободна воля направо ни го казаха.
Сигурно съм изпуснала нещо.
Примерно Форест дали щеше да го убие ако не беше побягнал?
И пак се стига до свободния избор или всичко ни е заложено изначално.

Тишмел=Ти можеш.

# 408
Трейлър на белгийски апокалиптичен сериал:

Имало силна българска следа, чудя се дали да го гледам заради това.
Единственият човек, който ми е познат от каста, е Mehmet Kurtulus - гледала съм го в турски сериали Simple Smile

# 409
  • София
Петя, ти май гледаше The King: Eternal Monarch.
Какво ще кажеш, интересен ли е?
Аз току що изгледах Scholar Who Walks the Night, който честно казано ми дойде в повече с дългите влажни погледи и въздишки тип индийски сериал.
Искам нещо с повече действие.

# 410
Тъкмо си пуснах 5-ти епизод на The King: Eternal Monarch. Интересен е, но се набляга на романтиката, поне за сега. Фантастичният елемент е застъпен, но за момента не е с централна роля.
Вече главните герои преминават свободно между двете вселени, предполагам, че сега нещата ще станат по-сложни.

Добавям - искам да отбележа колко различно изглежда един от поддържащите актьори в двете вселени, а и поведението му е различно - май при него разликата е най-фрапираща и се справя страхотно с двете роли Simple Smile
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 20:17 от pppqqq

# 411
3-ти еп. на Девс ми идва по-слаб от първите два,но после гледах 4-ти и си връщам думите назад.

Скрит текст:
3-ти еп.
Идеята с шизофренията ми хареса и накрая всичко да се окаже проекция на нейния мозък,но ми разбиха надежда.Освен ако не е чат от плана,да си мисли,че не е,а е. Wink
С технологията може да се вижда само назад (в миналото),а не напред (бъдещето) и с нея може да се намери отговор на спорни исторически събития и личности.
Накрая когато даваха осветената статуята на Амая ме побиха тръпки.Бррр.
Връщам си думите,че е прототип на Христос с този поглед по скоро на статуите в Тайланд,които изобразяват мъченията в будиския ад  - Ban Saen Suk .Същия поглед.
Грешката с пламаците?Защо?Имат достатъчно средства за по-добри ефекти.Не са очаквали някой да им открадне записа???

4-ти еп.
ОК,можело да се вижда в бъдещето,ама не всички имат това право.Те знаят,че не трябва да нарушават правилото,но знаят,че ние го нарушаваме.
Линдън уволнен с 10 милиона дано си купи къща на Аруба и да забрави всичко,ама не. Девс е мания, направо е като Светия Граал. Форест е толкова вманиачен за истинската си дъщеря,че иска само нея,прави всичко за нея, ползва колара в която се е возила тя,дори живее в старата си къща.Вероятно за това смята мултивселените за скверни,защото има много Амая,но никоя не е истинската.
Лили ще умре след 48 часа.
Каква е точно връзката между Кейти и Форест?
Форест иска Амая от спомените си,а не друга,за това не харесва теорията за мултивселената и за това Линдън беше уволнен.
На мен ли ми се стръва,че в този епизод ни дадоха твърде малко неща за размисъл.
Много се ядосах на Лили.Не успя ли да види в Гугъл сиптоматика и развитие на шизофрения,че да го изиграе по-добре пред доктора.

# 412
Доктора трудно можеш да го излъжеш.

По-натам ще разбереш каква е връзката между Кейти и Форест.

# 413
Мисля,че Кейти е свързана по някакъв начин с Амая.
Дори си мисля,че не е човек,нищо,че не са загатнали по някакъв начин за роботи.

# 414
Tuon, имай предвид, че Гарланд е малко странен писател и продуцент.

Има суперски идеи, но финалите му не са феноменални.

Ex Machina и Annihilation си ги гледала предполагам.

# 415
И аз имах идеи за Кейти, но за съжаление не се ползва целия й потенциал

# 416
  • България
Започвам Investiture of the Gods (2019) https://mydramalist.com/18920-the-gods.
Не знам дали ще е хубав, но един от най-любимите ми актьори е в една от главните роли - демон.

# 417
Ели,споко това за финалите го коментирахме.Hug
Аз се чудя дали въобще да го догледам.
И Западен свят съм го зарязала след 4-ти епизод.

Кейти играе и в Стар трек Пикард.

# 418
На Западен свят днес му е финалът. Ако е нещо феноменално, ще чуеш.

За Девс - сериите са кратки, по около 40 мин.

Става въпрос за това, доколко всичко е предопределено и доколко има свободна воля.

Но, според мен, можеше по-добре да бъде представено. Мое лично мнение де.

На мене повече ми харесват сюжетите "self fulfilling prophecy", т.е. подобно на:

"One often meets his destiny on the road he takes to avoid it." / Човек често среща съдбата си по пътя, по който поема, за да я избегне.

Нещо като историята на Едип.

В Девс има загадка за Първородния грях, но аз мисля, че Бог дава на Адам и Ева свободна воля още преди т.нар. Първороден грях, когато уж Адам и Ева започват да разграничават доброто от злото.

Защо тогава ще го слага онова проклето дърво в Рая и ще им казва да не опитват?

Освен ако не приемем, че си е знаел стоката и е бил сигурен, че ще опитат. Но пък само Ева се изкушава. Адам до последно уж се опъва.

Адам е конформист в случая. Но конформизъм не означава детерминизъм и липса на свободна воля.

Много е странно преплитането на предопределеност и на свободна воля в религиите. Или пък е свободна воля с предопределени избори.

# 419
  • София
Случайно ми излезе това - https://www.youtube.com/watch?v=rJ01QrUJ044
Lee Joon Gi пее в саундтрака на Лунните любовници.
И други неща. Не че съм особено впечатлена Simple Smile
Хаха, много сладък танц - https://www.youtube.com/watch?v=P37KW9jiX4M

Последна редакция: пн, 04 май 2020, 22:08 от Amidala

Общи условия

Активация на акаунт