Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема XII

• 18 000
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Може и предварително да са видели какво ще стане със Сергей и после просто изпълняват видяното. Не знаем какво са видели за конкретно за Сергей ако изобщо са и гледали... Но той така или иначе бе шпионин и открадна ценна информация. Такива хора обикновено ги убиват или затварят така или иначе...

И аз мисля, че Кейти попресилва нещата. Подхвърля и тезата на Лили, по този начин я заинтригува, но не и казва, че тя ще умре там, като по този начин спестявайки това също влияе на това което може/ще се случи. Не трябваше да и казва всичко това, но явно и тя не е много сигурна, иначе за какво така хитро я обработва...

Петя,
за Русалката.
Появи се руска русалка от тяхна си колония, която е специално обучена машина за убиване, създадена от самите руснаци, които са я били пленили и са се опитали да създадат от нея, перфектната машина за убиване (владее и 7 езика, всякакви технологии и какво ли още не, защото мозъка на русалките е няколко нива над нашия) Wink Ама тя ги избива и бяга в Америка, защото е чула за Рин. Оказа се, че има стотици хиляди русалки по цял свят и те вечно са водили войни помежду си за територии, а рускинята иска да обедини всички русалки в едно и да почнат да трепят хората.
Те били по-силни, по-интелигентни и всичко по в сравнение с нас, хората. Така че защо те трябва да бъдат гонени и избивани, а не обратното.
Заговори се и за пречистване на световния океан. Някакъв нов герой идеалист се е захванал, събрал е 10 млн. ходи на беседи из Америка и сега май ще го гаджосат с Мади, защото тя е сърдита на Бен, който уби човек заради Рин и Мади не може да го преодолее. Рин обаче е на страната на доброто и вярва, че има и добри хора, които искат да помогнат и се сби с Тиа (новия герой, руската русалка), но Тиа едва не я уби. Тиа засега е върха на хранителната верига. Непобедима и не се знае как ще я спрат. Тя е нещо като Долорес, хаха. Wink

# 91
Tales from the Loop го има, но без субтитри. Дърпам го, но не знам кога ще го започна, защото още не съм догледала La casa de papel, а утре ще излезе и нов епизод на Западен свят Simple Smile
Аз още си мисля, че Микел (от Дарк) е жив. Simple Smile

П.п. Брей, Русалката е станала доста по-интересна, откакто гледах)) Може да наваксам пропуснатото, но не знам кога ще

# 92
От всичко това разбрах едно: че е крайно време да започна Девс Grinning

Сапфир, още ли не си го гледала?

Точно ти ... най-големият фен на жанра.

Веднага го почвай и пиши, какво мислиш за серЯла. Умирам от любопитство за мнението ти.

Да, имам такива периоди - живея само в реалността Simple Smile

Току що изгледах първата серия - ами нормално, шокирана съм. Но съм гледала достатъчно такива продукции, за да не реагирам първосигнално и да знам, че обикновено совите не са това, което са.
Ще пиша повече след няколко епизода.

# 93
  • Вестерос
Аз гледам русалката, ама не съм новия сезон. Постерът е с бебе русалка Grinning Рин нали се мъчеше да забременее

# 94
Чакайте да го сложа това тука, че в темата на Западен свят никой не ще да ми отвори или да коментира последния ми пост за дву-камерния мозък ...

Joy Joy Joy

Искам да кажа, че мене
Скрит текст:
наци-паркът много ме кефи.

# 95
Не съм писала в онази тема, понеже изчаквах утре да излезе епизода (предполагам, че утре ще коментираме доста) Simple Smile Не знам дали ще се върнат към темата за двукамерния мозък, до тук се съсредоточават основно върху илюзорността на реалния свят.
Мисля, че в случая "Свободната воля не е свободна" не е свързано с особеностите на ума, а по-скоро с ограниченията на обществото.
Скрит текст:
Които в техния свят са подсилени от машината на Серак.
Ето, машината знае, че Калеб ще се самоубие и дори къде ще стане, прогнозирала е и кога горе-долу ще се случи - всичко това на базата на поведението му и опита му. Но има парадокс - тази прогноза го превръща в безперспективен човек и не му се предлагат възможности за развитие (режат го на интервютата за работа), което пък засилва самоубийствените му тенденции. Имаме нещо като капан, от който не може да се избяга.

# 96
Не съм писала в онази тема, понеже изчаквах утре да излезе епизода (предполагам, че утре ще коментираме доста) Simple Smile Не знам дали ще се върнат към темата за двукамерния мозък, до тук се съсредоточават основно върху илюзорността на реалния свят.

Да, но концепцията за дву-камерния мозък в 1-ви сезон се прилагаше върху хостовете, а сега се прилага върху хората.

Аз това исках да напиша.

Всъщост, като цяло, онова, което в предишните сезони правеха с хостовете, сега го правят с хората.

Роботите са чували кода си като глас (това го даваха в 1-ви сезон). Сега хората чуват Ровоам ... и може в един момент да повярват, че гласът на Ровоам са техните собствени мисли.

С една дума, в тоя сезон се прокарва идеята, че хората, също като роботите, са програмирани.

# 97
  • Бургас
Някой следи ли Русалка?
изгледах първите два епизода от сезон 3. Харесвам си шоуто по ред причини, иначе си е типично клише, няма как всяко шоу да е уникално, но пък е красиво.

А, Розуел, Ню Мексико да следи някой?
това е по-слабо от Русалката. Извънземна сапунка. Wink
ама ядва се де. Grinning

Аз ги гледам и двата. Не са нищо особено, но стават за убиване на време. Русалката има развитие, откакто вкараха Тиа, ще видим докъде ще я докарат.
Розуел - интересен сюжет, завъртяха го доста във втори сезон. Все още не става ясно майката на Мария каква роля има във всичко това. Малко напомня на Хелън и русалките. В повече ми идват тия гей и би връзки, ама то от американска продукция какво да очакваш.... Затова напоследък наблягам на скандинавското кино.

# 98
Започнал е трети сезон на Future Man - някой следи ли го? Едно време мислех да го гледам, но така и не стигнах до него... Исках да си избера още някой сериал, който не съм гледала, защото Западен свят е само 8 серии, а и Девс ще приключи скоро... Още не съм си харесала нов корейски - гледах един с криминални елементи, но в момента май не ми се гледа това и мисля да го изоставя.

Чудя се как да намеря една стара компютърна игра, на която не й помня името... Не е от известните...Не искам да пускам тема за такова нещо (виждала съм такива теми), затова описвам тук:
Скрит текст:
Наистина стара, от типа на куест, но с примитивна графика (но не 16-битова). Играеше се с трима персонажи и всеки беше със специални умения (като тримата викинги, но не става дума за нея). Имаше стрелец, воин с меч и третия не го помня... Та, доколкото помня, тримата се събраха да приключенстват - решиха да се срещнат с боговете и да ги питат защо са направили света такъв, какъвто е (или нещо подобно, играла съм я преди 20-тина години). Имаше много нива и характерното беше, че когато някой от героите е убит (другите двама продължават да се бият), той се появява като призрак (същият, но бял) и на определени места по картата имаше едни кръгове - когато призракът мине през кръга, се съживява. Накрая стигнаха до боговете (бяха в нещо като контролна зала с компютри), тъкмо да ги заговорят, боговете се разгневиха, героите също, сбиха се и след като героите избиха боговете, просто заеха мястото им (това беше финалът).
Малко тъпо го обясних, но наистина съм я играла отдавна. Искам да си я намеря - ако някой се сеща за подобна игра, моля да ми каже името й Simple Smile

# 99
Нищо не ми говори играта. Но аз и не играех по онова време.

Принципно се пазя ..., защото съм от ония, които се пристрастяват към абсолютно всичко (вкл. цигари и мании за ума). Не мога да се контролирам.

Future Man не е мойто, щото е доста странна комедия.

Планирала съм Watchmen.

Резерва някаква е Tales from the Loop, но малко ме е страх, че е като Легион. Някакво такова чувство имам.

# 100
Tales from the Loop го свалих, обаче не съм сигурна, че ми се гледа в момента. Предполагам, че е софт хорър (има ли такова нещо?).

Що се отнася до игрите, приятно ми е да играя, но не съм много добра и точно заради това никога не успях да стана геймър Simple Smile

# 101
  • Вестерос
Има, за мен първи сезон на American horror story беше soft Grinning

# 102
Да кажа сега за Девс - догледах шестата серия.
Аз обичам така - не да чакам седмица за седмица, а наведнъж. Ако съм имала късмета да изтърва нещо добро, докато са го давали.

Още не мога да осмисля всичко, но като първи впечатления - не ми се вижда муден. И актьорската игра ми харесва - някак пасва на всичко. Актьорите също ми харесват. Е, не че всички характери са за харесване, но ги изиграват добре. С удоволствие бих гледала втори сезон.

Кейти е отявлен социопат.
Форест е с ПТС и Кейти просто си му дърпа конците (или се опитва, или си мисли, че го прави).
И двамата със сигурност са доста бъгнати в главите.
Линдън - защо, за Бога?!? През цялото време си мислех, че е някое гениално хлапе в ранен пубертет. А то....Що за режисьорско решение? Мисля, че ще го върнат за финала.
Кентън - просто оперативен работник без скрупули. Повредата в неговия телевизор е, че липсата на скрупули за живота и смъртта на другите му харесва прекалено много. Бясно куче, което много вероятно ще се обърне да захапе стопанина си и ще го застрелят.
Джейми - той си е ясен. Какво достойнство намесихте тука, човекът е влюбен и загубен. И той сигурно ще умре в опит да спаси Лилито.
Лили - тя е някакъв инструмент на съдбата, някакъв ключ. Каква врата ще отваря, не знам, но не вярвам наистина да умре. Това е едно от онези пророчества, в които нещата не са такива, каквито изглеждат.
Куклата Амая, както я даваха изотдолу, е меко казано зловеща.

През цялото време показваха как сцените всъщност ги вижда машината. Машината, в която заредиха алгоритъм за мултивселена. Нищо чудно накрая да се окаже, че тукашното действие е симулация на машината от паралелната вселена. И просто идва краят на симулацията.

Ако това е така, нормално би било Форест да се пренесе в нова симулация, където дъщеря му е жива.
Но той иска машината да му докаже, че няма начин да бе предотвратил смъртта на дъщеря си в неговия свят.

Във всеки случай не бих искала да забият в посока нереалност на нашето битие. И без това тези опити с поведението на квантовите обекти и тяхното наблюдение навеждат на такива мисли.

# 103
През цялото време показваха как сцените всъщност ги вижда машината. Машината, в която заредиха алгоритъм за мултивселена. Нищо чудно накрая да се окаже, че тукашното действие е симулация на машината от паралелната вселена. И просто идва краят на симулацията.

Суперски анализ! Hands Plus1

Какво мислите за причината, поради която наеха Сергей в Девс?

Та те, по дяволите, са знаели какво ще се случи.

Ако приемем абсолютния детерминизъм (нямам нищо против него, Форест му е фен), то тогава трябва да е имало някаква ужасно основателна причина да заведат Сергей в Девс. Но защо?

Той продаде инфо на руснаците. Това би означавало, че тази информация е трябвало да бъде предадена на руснаците. Ох, нещо ми се не връзват нещата.

# 104
Мисля, че Сергей не можа нищо да предаде. Готвеше се, но не можа. Той разбра за кода и в същия ден го убиха.
Според мен го поканиха, за да им е под контрол. Нали там няма работно време, работят 24/7, само наши хора, няма как да го освиткат посред бял ден в офиса.

По него време още не бяха въвели алгоритъма на Линдън и всичко им беше замазано. Едва ли са знаели в такива подробности какво и как точно ще се случи.

Затова си мисля, че главният кукловод е Кейти. Тя е абсолютна студенокръвна кучка, няма скрупули, нарушава правилата, както си иска, и няма против мултивселената (или каквото там означава алгоритъмът на Линдън). Не е обвързана от никакви вманиачени идеи, просто чиста наука. Мисля, че тя доста неща разгледа - и напред, и назад във времето. Обаче нея Форест не я уволни - това е то двойният стандарт Grinning. Друго си е да спиш с шефа.

Последна редакция: вт, 07 апр 2020, 19:27 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт