Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема XII

• 17 585
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
Не знам, защо така мене ме плени Западен свят ...

Още от първата минута бях ... уаааааааау ...

Стъбс зададе въпрос на Долорес "Have you ever questioned the nature of your reality?" и вече ме бяха спечелили.

След това, за мен, сцените с Форд (Антъни Хопкинс) бяха абсолютно гениални. Особено сцената с Питър Абернати, когато Форд го попита каква е целта му:
Скрит текст:

Сцените с Мейв и с Феликс също много ме кефят. Особено, когато Мейв твърдеше, че не я контролират, а Феликс й показваше на таблета, че мислите й и онова, което казва, са абсолютно кодирани от програмистите.
Скрит текст:

Мейв вика "Никой не може да ме накара да направя нещо, което не искам да направя ..." JoyJoyJoy

# 271
  • България
Сигурно защото обичаш точно такива теми. Grinning
Аз в момента гледам Ice Fantasy (2016) https://mydramalist.com/15246-ice-fantasy.
Харесва ми, оттам си добавих още двама в списъка с актьори. Grinning
- тъй като сюжетът е по-скоро детски, вече се досещам за някои неща, които сигурно ще видя чак на финала...
Не се сещам за фентъзи, което не е леко детско.
Въпреки това предпочитам главните герои да са пълнолетни.
 Ice Fantasy започна с един главен герой дете, но това бързо се промени.
Ако някой иска да гледа божества с визия като на елфите, както са описани в книгите, това е сериалът за него. Grinning

Скрит текст:

# 272
Моарейн,незнам до къде си стигнала с Ice Fantasy,но спри и изтрий изтеглените епизоди.
Няма снимисъл.Никакъв.Трябва да си фен на някой от главните и пак не си струва да го гледаш.

# 273
  • България
Петнадесет изгледани.
Харесват ми главните герои, включително и главната героиня. Grinning
Смисъл голям не търся, красиви актьори, декори, различни приключения, племена, видях че във втори сезон са в нашия свят, в нашето време.
Книгите и сериалите ползвам за разтоварване.
Реалният свят е достатъчно неприятен, за да гледам и чета трагедии. Не ми липсват в живота.
Компенсирам с измисления свят. Pensive

# 274
ОК.
Не се привързвай към никой от героите и си приготви кърпички.
Ако ме питаш сезон 2 е по-зле и от първия,а и Вики Сонг (главната) не участва.

# 275
  • България
Не плача лесно. Grinning
Имам по-особено виждане за живота и смъртта.
Виж, посегателството над нещо красиво може да ме разстрои.

Шегувам се, но по отношение на фентъзитата съм винаги готова за смъртта на главните герои или нещо по-страшно.
Важното е Доброто да победи. Grinning

# 276
На мене азиатските ми харесват най-вече заради красивите актьори и заради декорите. Всичко е като приказка.

Вчера отново ми се разклати вярата в свободната воля.

Джордан Питърсън
Скрит текст:
, който помогна на много хора по света (или поне те така твърдят) да осъзнаят, че могат да се справят с трудностите в живота и да променят живота си, ..., е бил в център за рехабилитация заради анти-депресантите, които е приемал.

Април месец миналата година диагностицират жена му с терминален тумор, лекарят на Джордан увеличава дозата на лекарствата му, за да успява да функционира в тази изключително трудна за семейството ситуация. Лятото, Питърсън се опитва да спре хапчетата, но започва да получава жестоки панически атаки, изпада в дълбока депресия със самоубийствени мисли, въпреки че жена му се е пооправила.

Питърсън приема хапчета цял живот, защото има генетична предразположеност към депресия.

# 277
ГоТ не беше детско (аз не го и гледах, но съм чела част от книгите). Властелинът също не е детски, въпреки че "До там и обратно", определено е детска книжка.

# 278
  • България
Не се сещам за фентъзи, което не е леко детско.
Самоцитирам се, за да подчертая "леко".
Мислех да напиша Игра на тронове, като изключение, но се сетих за смъртта на Нощния крал. Joy
Това пък ми харесва в някои от китайските фентъзита. На война, като на война. Войната не е благородна и не е поле за изява на наивници.
Отрова, меч, огън, магия, всички средства са добри, след като водят до победа.
Тъжно, но вярно. Pensive
Скрит текст:
Няма значение, че си викам пред лаптопа, че това с отровите и магиите не е честно.
Затова обичам да гледам сама. Joy Като футболен коментатор съм. Joy

# 279
  • София
Еее, ок си беше с Нощния крал. Проблемът е начина по който се стигна до много от тези развръзки, телепортите, малкото епизоди откъдето дойде и пришпорването и т.н. Иначе това си беше 'уау момент отвсякъде' А и не приемайте Аря за дете. Тя си е хладнокръвен безлик убиец Wink

Да, Западен свят няма много фенове, то си личи и от темите и от Замунда, но има твърдо и хард ядро, което не е никак малко и то си е самодостатъчно. Иначе ми е странно къде изчезна Еелеонора? Спомням си, че тя бе хард фенка на Парка.

# 280
Да, Западен свят няма много фенове, то си личи и от темите и от Замунда
Толкова ми е промит мозъка от сериала, че чак не мога да повярвам, че има някой, който да не го харесва. Това е някаква голяма самозаблуда.

Разбирам онези, които не го харесват заради позицията на Нолан по отношение на роботите. Т.е. драмата роботи срещу хора  в полза на роботите не е по вкуса на всички.

Но ето че има хора, на които им е скучен Scream На мене това ми докарва нещо като житейска криза.

Какво, по дяволите, ми има, че ми харесва тоя сериал, пък, очевидно, на масата не й харесва.

Някакъв фундаментален бъг?

Вероятно ми е било напълно погрешно очакването, че онези, които харесват Матрицата, ще харесат и Западен свят.

1-ви сезон, на мен лично, ми напомняше за концепцията на Матрицата.

# 281
Защо да си личи от Замунда - май всяка седмица е в най-теглените торенти.
Както написах и в темата на сериала - нито един фантастичен сериал не е подходящ за много голяма публика. Дори и Стар Трековете не могат да се мерят по гледаемост с по-обикновените драми. Това е обичайно. Последните години имаше подем в жанра и Изгубени(ако го броим за фантастика) беше изненадващо популярен, но от телевизиите си помислиха, че лесно ще постигнат подобен успех отново. Това няма как да стане.

И на мен ми прави впечатление как се мамят и тровят азиатците - направо са на друго ниво Simple Smile
Без да искам се сещам за една сцена с отровителство от Морт (на Тери Пратчет), която ми беше много смешна, когато я четох за първи път.
Цитат от Моята библиотека:
Скрит текст:
(Морт, чиракът на Смърт, замества господаря си и просто наблюдава, докато дойде моментът . Хората, участващи в сцената, не го виждат.)
— Аз съм най-нещастният от смъртните. О, Иманентно Присъствие, да открия такова нещо, като това в иначе задоволителния ми мармалад — каза Везирът и протегна пръчиците си за ориз.

Дворът проточи врагове да види. Същото направи и Морт. Нямаше как да не се съгласи с направеното изявление нещото представляваше един вид синьо-зелена буца е гумени тръбички, увиснали от нея.

— Приготвящият храната ще бъде наказан, Благородни Персонаже на Ерудицията — каза Императорът. — Кой е взел излишните ребра?

— Не, О, Схватливи Татко на Твоя Народ, аз по-скоро имах предвид факта, че това е, струва ми се, мехурът и далакът на дълбоководната пухкава змиорка, както се твърди, най-вкусната хапка, до такава степен, че тя може да бъде изядена само от онези любимци на боговете или поне така е написано, сред компанията на които аз, разбира се, не включвам собствената си жалка особа.

С ловко движение той я прехвърли в купата на Императора, където тя се разклати и застана на едно място. Момчето я гледа известно време, след което я набоде с пръчицата си.

— А! — каза то, — но не е ли също така написано и то не от кого да е, а от самия велик философ Ли Тин Ласкателя, че ученият стои по-високо от принца? Аз като че ли си спомням как ти ми даде да прочета откъса веднъж, О, Верни и Прилежни Търсачо на Знанието.

Нещото описа още една кратка дъга във въздуха и цопна извинително в купата на Везира. Той бързо го грабна и го насочи за втори сервис. Очите му се присвиха.

— Такъв може по принцип да е случаят, О, Нефритен Поточе на Мъдростта, но конкретно аз не мога да бъда поставен над Императора, когото обичам като свой собствен син и го правя още от злощастната смърт на покойния му баща, така че аз полагам този малък дар в нозете ти.

Погледите на двора проследиха нещастния орган в третия му полет през килима, но Императорът грабна ветрилото си и нанесе великолепен удар, с който го върна обратно в купата на Везира с такава сила, че вдигна във въздуха фонтан от водорасли.

— Някой да го изяде, за бога — извика Морт, съвършено нечут. — Бързам!

— Ти действително си най-верният от слугите, О, Предани и Действително Единствен Друже на Покойните Ми Баща и Дядо, Когато Те Са Се Споминали, и следователно аз повелявам, че твоята награда ще бъде тази най-рядка и деликатесна сред хапките.

Везирът несигурно побутна нещото и погледна право в усмивката на Императора. Тя беше ведра и ужасна. Зарови из ума си за извинение.

— Уви, изглежда, че вече съм ял твърде много… — започна той, но с жест Императорът му повели да мълчи.

— Без съмнение тя изисква подходяща подправка — каза той и плесна с ръце. Стената зад него се разпори от горе до долу и четирима Божествени Стражи прекрачиха през нея — тримата размахваха уверено саби, а четвъртият се опитваше бързо да преглътне горящ фас.

Купата на Везира падна от ръцете му.

— Най-верният от моите слуги вярва, че не му е останало място за тази последна хапка — каза Императорът. — Без съмнение вие можете да изследвате стомаха му, за да проверите дали това е вярно. Защо на този мъж му излиза пушек от ушите?

— Тръпне за действие. О, Небесно Величие — бързо отговори сержантът. — Няма спиране, страхувам се.

— Тогава нека вземе ножа си и… о, Везирът все пак изглежда гладен, в края на краищата. Браво.

Настъпи абсолютна тишина, докато бузите на Везира се издуваха ритмично. После той преглътна.

— Вкусно — каза той. — Превъзходно. Наистина храната на боговете, а сега, бихте ли ме извинили… — Той опъна крака и се нагласи като да стане. На челото му се бяха появили капчици пот.

— Ти искаш да се оттеглиш? — попита Императорът със събрани вежди.

— Неотложни държавни дела, О, Прозорливи Персонаже на…

— Седни. Да се става толкова скоро след хранене може да се отрази зле на храносмилането — каза Императорът, а стражите кимнаха в знак на съгласие. — Освен това, няма никакви неотложни държавни дела, освен ако нямаш предвид онези в малкото червено шишенце, надписано „Противоотрова“ в черния лакиран скрин върху бамбуковата рогозка в покоите ти, О, Лампо със Среднощна Газ.

В ушите на Везира звънтеше. Лицето му започна да посинява.

— Виждате ли? — каза Императорът. — Преждевременната дейност на пълен стомах води до лошо настроение. Нека това съобщение стигне бързо до всички кътчета на моята страна, така че всички хора да узнаят за твоето злощастно положение и следователно да си извлекат поука.

— Аз… трябва… да поздравя вашия… Персонаж за това… разсъждение — каза Везирът и залитна напред в блюдо от варени раци с меки черупки.

— Имах отличен учител — отвърна Императорът.

— КРАЙНО ВРЕМЕ БЕШЕ! — каза Морт и замахна със сабята.

Миг по-късно душата на Везира се изправи от килима и изгледа Морт от глава до пети.

— Кой си ти, варварино? — озъби се той.

— СМЪРТ.

# 282
Аз харесвам тематиката и често съм на страната на роботите, но в случая за МЕН роботите нямат свободна воля, не виждам това в сериала, макар сценаристите и феновете да твърдят обратното. Това ме подразни и вече не гледам. Ако хората дебатираха дали имат или нямат- вероятно щеше да е интересно. Но...в този случай не.

# 283
  • София
Съдя по броя на коментарите.
Тегли се явно, но почти никой не коментира или не както много други шоута. Аз обичам теми с много юзъри, да се коментира много и яко, тогава и аз съм активен и обратното.
Като постна някой коментар и няма нищо друго, освен ''къде са субтитрите'' и ''звука не тръгва'' и ме убива, хаха.
То сега и няма кой знае каква конкуренция де и е направо задължително да е в топа на най-теглените торенти.
Според мен масата народ не схваща нищо и не пишат, за да не се излагат, може и това да е причина, не знам.

Ели, в Матрицата имаше яко екшън, което си се предпочита, а и бе нещо ново и невиждано. Но и след първия филм нивото падна доста, а и бе разказано така, че всеки да схване всичко.
Западен свят е много по-сложен и комплексен от Матрицата, от там и по-ограничения брой мнения.
А и това си е строго жанров сериал.
В смисъл НФ се гледа по-малко от Фентъзито, особено пък сложна за разбиране НФ.

# 284
Ако хората дебатираха дали имат или нямат- вероятно щеше да е интересно. Но...в този случай не.
Всъщност дебатират, но в бг мама сме го приели за вярно. Или пък може би избягваме дискусията, защото неизбежно ще се стигне дотам да дебатираме, дали ние самите сме осъзнати. Laughing

Скрит текст:
Ели, в Матрицата имаше яко екшън, което си се предпочита, а и бе нещо ново и невиждано. Но и след първия филм нивото падна доста, а и бе разказано така, че всеки да схване всичко.
Западен свят е много по-сложен и комплексен от Матрицата, от там и по-ограничения брой мнения.
А и това си е строго жанров сериал.
В смисъл НФ се гледа по-малко от Фентъзито, особено пък сложна за разбиране НФ.

Абсолютно си прав. Но аз трябва да си ъпдейтна представата за света. В моите илюзорни представи, почти всичко живо гледа Западен свят. Дори и онези, които не го харесват сериала, го гледат, за да може после да го оплюят, колко е тъп Laughing

А най-много ме кефят дискусиите между харесващите и нехаресващите. Там е истината.

Например, за Девс. След финала имаше много мнения, к'ъв тъп сериал е това. На техните се противопоставят мненията на харесващите. И става една дискусия, леле-мале. В тоя ред на мисли, сериалът си е изпълнил ролята. Накарал е хората да се замислят за някои неща. Дори и онези, които го мразят.

Но ще ми се наложи някакси да се примиря с идеята, че Западен свят на някои хора им е скучен. Ето, например, на мене Викинги ми беше неимоверно скучен сериал. Няма магии, магьосници, други раси ... скука.

Общи условия

Активация на акаунт