Камъни в жлъчката - тема 7

• 49 410
  • 842
  •   1
Отговори
# 165
Някой знае ли дали във ВМА, в Първа коремна хирургия има ВИП стаи и каква е цената?

# 166
Да, аз бях в една от тях - поне 2 са. В др стаи са по 2 обикновено. Цената не си спомням, защото платихме всичко накуп. Не мисля, че беше много висока.

# 167
И все пак, ще споделите ли къде ви оперираха, кой ви оперира и какво платохте за операцията?

# 168
  • софия
Хора, попитах две познати, които са без жлъчка. Едната е жез жлъчка от 10 години. Казва, че след шест месеца диета е яла шоколад, пържено не яде. Стои си 56 кила, не надебелява, не отслабва. Другото момиче е без жлъчка от 3 години. Добре е.
Като  цяло май ще се живее без жлъчка. Аз още го мъча да бъде или не, но ако си я махам задължително ще пиша.
Тази група помага много за психическо преживяване на операцията.

# 169
Здравейте, оперирах се лапароскопски на 09.09.2020г. във ВМА, първа коремна хирургия с началник доц. Такоров, заедно с др Станимиров. Аз съм изключително доволна от целия екип на отделението. Бях в нормална стая с два легла, нямаше телевизор, но от нищо не мога да се оплача. Отзоваваха се винаги, когато имахме нужда. За диетата...казаха без пържено, яйца, люто, тлъсно, мазно, шоколад, кафе, зелен и черен чай. Добре е първите две седмици да няма сурови плодове и зеленчуци.
Вие колко време спазвайте диетата, защото навсякъде чета различни мнения?
Взимате ли някакви добавки за черния дроб?
Колко време след операцията мога да спортувам, да ползвам минерални басейни?

# 170
Мен ме оперира доц.Такоров. Операцията с всичко и престоя ми излезна около 1400-1500лв. Мъжът ми плащаше и не знам точната сума.
Много рядко чувствам дискомфорт в областта на мехура или черния дроб. Скоро ще си пусна профилактично изследвания пак.

# 171
  • Sofia
На 20-ти ден бях на басейн.

# 172
Мен ме оперира доц.Такоров. Операцията с всичко и престоя ми излезна около 1400-1500лв. Мъжът ми плащаше и не знам точната сума.
Много рядко чувствам дискомфорт в областта на мехура или черния дроб. Скоро ще си пусна профилактично изследвания пак.

А казаха ли ви какви изследвания и през колко време е необходимо да се правят след операцията?

# 173
Ами аз трябваше декември да ида миналата година на преглед, но така и не успях по ред причини. Изследванията ми пуска ЛЛ.

# 174
  • софия
Имам два въпроса към хората, които са се оперирали.  Имали ли сте тръба в гърлото, когато сте били в пълна упойка и след операцията боляло ли ви е гърлото?
Благодаря ви сърдечно

# 175
  • Sofia
Да.
Мисля,че на всички слагат.
Болеше ме гърлото няколко дни.Носих си хапчета за гърло и бързо мина.

# 176
Всички имат тръба в гърлото, тя те обдишва когато си под пълна упойка. Боли малко гърлото, вземи си някакви бонбони за смучене.

Аз година и половина след операцията ям всичко, даже пържено.

# 177
Боля ме гърлото,но не е нещо нетътпимо.

# 178
  • софия
Благодаря ви много за искрените отговори.  Ще ходя на лекари да видя какво що и ако се наложи... Може да ме е страх, няма как...

# 179
  • София
Имам два въпроса към хората, които са се оперирали.  Имали ли сте тръба в гърлото, когато сте били в пълна упойка и след операцията боляло ли ви е гърлото?
Благодаря ви сърдечно
И аз сигурно съм имала, но изобщо не ме боля. И свалянето на конците хич не боля, а бях голяма паника - като леко гаделичкане е.

Моята драма беше, че след операцията много ми се пишкаше, а 4 часа лежах и нямаше начин да стана, бях и на системи. Едвам удържах, предлагаха ми подлога или памперс, но отказах.

Общи условия

Активация на акаунт