Камъни в жлъчката - тема 7

• 49 392
  • 842
  •   1
Отговори
# 75
Седми ден от операцията, болката точно два, три пъста над пъпа имам и то не много лека. Тоест е повече подуване точно там и като се подуе се получава болката. Това доста ме притеснява. Иначе това ми дадоха като режим седмица след операцията да спазвам.

# 76
  • София
Здравейте,  да се включа и аз в групата с камък в жлъчния мехур. Петък срещу събота направих страхотна криза, знаех че имам камъче, но до сега не ми е правил проблеми, аз и хапнах пържено де, предизвиках си го. Казаха, че е около 2см, доста голям бил и препоръчват веднага лапароскопска операция. Тук въпросът ми е, как продължава живота след операцията? Изчетох доста мнения и в предишни теми, но бих искала да чуя мнение от хора, които от години нямат жлъчен мехур - как стои въпросът с храненето, ограничавате ли се още от почти всичко както в началото? Как е черният дроб? Други проблеми при храносмилане имате ли? И въпрос към тези, които са се оперирали в София, бихте ли препоръчали конкретни специалисти и лечебни заведения, от които сте доволни? И на каква сума Ви излезе самата лапароскопия...Аз съм се насочила към МБАЛ "Доверие" - гр София, по-специално към проф. Тома Пожарлиев, някой има ли наблюдения от него? А същност как стои въпроса с тази лапароскопия, плаща се за избор на екип и отделно за самата лапароскопска операция или? Извинете за многото ми въпроси, но съм доста объркана.
Благодаря за отделеното време!

# 77
Здравейте,
Колко често си пускате изследвания и какви след операцията? До сега само 1 път пусках преди 6м, а скоро става 1г.Не съм ходила на ехограф все още. Вие ходите ли на прегледи к къде?
Да се оплача, от както започнах да ям сладко качих 6кг. Доста време държах едни кг, ядях си всичко почти, но от както вкл тестени и сладки започнах да си качвам.

# 78
И мен ме интересува колко често си правите изследвания след операцията? Моя мъж като се юрнал всеки месец изследвания да прави🤔. Мисля, че не е нужно чак всеки месец..

# 79
  • Sofia
Не е нужно толкова често.
Ехо само един път правих,кръвни пускам 1път годишно.
Преди 5год ми я махнаха.

# 80
  • Перник
Здравейте,
Колко често си пускате изследвания и какви след операцията? До сега само 1 път пусках преди 6м, а скоро става 1г.Не съм ходила на ехограф все още. Вие ходите ли на прегледи к къде?
Да се оплача, от както започнах да ям сладко качих 6кг. Доста време държах едни кг, ядях си всичко почти, но от както вкл тестени и сладки започнах да си качвам.
Аз днес направих 1 година от операцията. За този период качих 8 кг., които ми тежат, като 15.... пробвах 2 месеца режима на Узунов. 1 месец 3 кг., втория 0 и покрай рождения ден на малкия я спрях и съм +4 кг., искам да отслабна, та ако някоя е успяла да ми даде съвет - как. Хормоните са в норма. Simple Smile Иначе не съм имала проблеми след операцията.

# 81
Спорт и никакво ядене след 19ч Simple Smile

# 82
  • Италия
Здравейте,
Аз днес направих 1 година от операцията. За този период качих 8 кг., които ми тежат, като 15.... пробвах 2 месеца режима на Узунов. 1 месец 3 кг., втория 0 и покрай рождения ден на малкия я спрях и съм +4 кг., искам да отслабна, та ако някоя е успяла да ми даде съвет - как. Хормоните са в норма. Simple Smile Иначе не съм имала проблеми след операцията.
Аз пък с обратния проблем: майка ми (на 81 години), оперирана в началото на миналия декември, се скъсва от разстройство всеки Божи ден. В резултат на това е отслабнала драстично ( не съм я виждала на живо, защото съм в Италия, а тя в България, чуваме се само по телефона всеки ден). Всеки месец ходи при личната лекарка за месечните лекарства (със сърдечни проблеми е, с диабет и тромбофлебит). Щом преди два дни лекарката се стресна, колко е отслабнала, и аз съм сериозно нащрек. Разстройството практически не е спирало от операцията, вече 6 месеца. Някой с идеи? Имам ежедневна връзка с с личната лекарка и с доктора, който я оперира. Просто да побутна там, където е необходимо Confused
Само да подчертая, че си спазва стриктно диетите, малко неща е въвела след операцията. Нищо пържено или лютиво, или пък бобови... Твърди обаче, че каквото и да хапне, все ѝ горчи или няма вкус. Практически се храни, само защото трябва да се храни Close

# 83
Аз имах слуз  след операцията, оказа се, че имам бактерия клостиум дефициле. При нея характерно е разстройство, което аз нямах. Оправих се с омни биотик.
Моят съвет е да даде фекална проба и да пита ЛЛ какво да си пусне точно.

# 84
Здраевйте, 23 ден е днес от махането на жлъчката при мен. Много малко неща съм въвела към картофите, ориза, тиквичките, краставиците и морковите. Само бяло месо пилешко и печена пъстърва опитвах. Разстройството отмина вече при мен. Хапвах няколко ъпти по две три черешки. Ям и сухари и обикновени бисквити. Дали да се престраша по-смело вече да хапвам повече неща. Умирам за сладко вече, нещо трябва да измисля. От три дни правим ремонт в нас, малко се натоварих с леко боядисване и повече ходене и се получава болка в дясната част, под мястото на жлъчката и надолу. По принцип до преди операцията не съм имала никога болки в тази област/само в стомаха/. Дали тази болка и тежест е в следствие натоварването? Чета повечето от вас, че на втората седмица и количките с бебетата носят и не срещнах такива оплаквания. Чувството е все едно съм тичала много и почва да боли там. Доктора каза, фитнес ,каране на колело и упражнения не по-рано от месец след операцията.

# 85
Здраевйте, 23 ден е днес от махането на жлъчката при мен. Много малко неща съм въвела към картофите, ориза, тиквичките, краставиците и морковите. Само бяло месо пилешко и печена пъстърва опитвах. Разстройството отмина вече при мен. Хапвах няколко ъпти по две три черешки. Ям и сухари и обикновени бисквити. Дали да се престраша по-смело вече да хапвам повече неща. Умирам за сладко вече, нещо трябва да измисля. От три дни правим ремонт в нас, малко се натоварих с леко боядисване и повече ходене и се получава болка в дясната част, под мястото на жлъчката и надолу. По принцип до преди операцията не съм имала никога болки в тази област/само в стомаха/. Дали тази болка и тежест е в следствие натоварването? Чета повечето от вас, че на втората седмица и количките с бебетата носят и не срещнах такива оплаквания. Чувството е все едно съм тичала много и почва да боли там. Доктора каза, фитнес ,каране на колело и упражнения не по-рано от месец след операцията.
Бебето не вдигах 1м по съвет на лекарите, количката я качвах по стълбите. След операцията нямах и сили за нищо, едва ходех, направих  и рекация към единия АБ , който пих.

# 86
Колко време след опирацията отшумяха всички тези неразположения.

# 87
  • София
Здравейте, на мен вчера ми махнаха жлъчни мехур заедно с 2см камък. Честно казано очаквах по малко болка, но си боли...особено първото ставане от леглото беше страшно. Имам дрен, казаха че утре ще ме изпишат. Наистина кога отминават тези неразположения?

# 88
Здравейте, на мен вчера ми махнаха жлъчни мехур заедно с 2см камък. Честно казано очаквах по малко болка, но си боли...особено първото ставане от леглото беше страшно. Имам дрен, казаха че утре ще ме изпишат. Наистина кога отминават тези неразположения?
След махането на дренажа се почявствах по-добре, това при мен стана на трутия ден при изписването. Но всичките по-силни неразположения минаха чак след десетия, дванайстия ден. Днес 24 дни сле операцията още си има леки неразположения, подуване, киселини, тежест/която до сега не е имало никога. Но реално на седимя ден правих обиколка на блока лека. На 20 ден бях на работа, напълно пълноценно.

# 89
Здравейте, мисля, че дойде и моя ред да се запиша. Ще започна с малка предистория. Съжалявам ако стане дълго. Преди 3 години (мисля, че бяха толкова) след ужасна болка в дясно под ребрата (и преди съм имала леки болки) , стигнах до спешното на една болница. Уж ме прегледаха и ме разпитаха какво съм яла. За мой лош късмет точно тогава наистина бях прекалила с салати от марули, отделно зелева салата и т.н. И го отдадоха на това. Но все пак ми казаха ако желая да посетя гастро за да ме прегледа. До тогава изобщо не ми е минало през ума за какво става въпрос. И така след зверските болки реших да отида. Прегледа ме човека и каза, че имам 3 камъка. Първо каза, че ще пробваме с хапчета 6 месеца (урзофалк и още някакво). Пих ги и отидох на третия месец да видим как се развиват нещата. Единият беше изчезнал и разбира се това ми даде надежда. Но след 6-тия месец се оказа, че другите не са се повлияли и директно ми каза операция. При което аз изтръпнах и повече не се върнах. И така до днес. Не съм ходила по прегледи след изказването за операция, като през този период имах зверски кризи, които не знам как търпях (няма нужда да обяснявам, предполагам повечето са се сблъсквали с това). В момента имам като подпирания, като натиска леко изпитвам дискомфорт. Болки в плешката също не ми липсват (имам леко изкривяване). А комбинацията от криза и болка в плешката е убийствена.
Но вече започвам да мисля за операция. Колкото и смешно да звучи повече изпитвам страх от абокати и тем подобни неща.
Сега малко по сериозните въпроси, които също ме притесняват (разбира се ще се консултирам с лекар, но все пак ми се иска да чуя мнения и от вас). Накратко имам 2 автоимунни заболявания. На 26 г. съм и съм доста слаба (44-45 кг). Притеснявам се дали тези неща биха оказали влияние или нещо да усложнят ситуацията.
Извинявам се за дългия пост.

Последна редакция: пт, 19 юни 2020, 14:04 от liya_

Общи условия

Активация на акаунт