Камъни в жлъчката - тема 7

• 49 382
  • 842
  •   1
Отговори
# 90
Здравей не се притеснявай от операцията ,февруари месец мина моята вече даже не де и сещам много ме беше страх но ето че и това мина на 28години съм аз, и пак ти казвам по добре се оперирай защото може да стане беля ако тръгне някой камък, има болка след операцията но тя отшумява за няколко дни,успех 😉

# 91
Здравей не се притеснявай от операцията ,февруари месец мина моята вече даже не де и сещам много ме беше страх но ето че и това мина на 28години съм аз, и пак ти казвам по добре се оперирай защото може да стане беля ако тръгне някой камък, има болка след операцията но тя отшумява за няколко дни,успех 😉

Благодаря, психически съм се нагласила за болката от операцията. По-скоро ме притесняват заболяванията ми и килограмите, но дано някой в сходно положение се влючи. Simple Smile

# 92
За килограмите, имаше едно момиче тук, което също се притесняваше че е много слабо, но всичко мина при нея благополучно. А за автоимунните не съм компетентна, но не виждам какво би било проблем. Мила, нямаш избор, щом са започнали силни кризи, трябва да се махне, защото по-зле става.

# 93
  • София
Здравейте, да се отчета и аз При безжлъчните от 8ми юни насам. Лапароскопска операция в болница Доверие, махнаха ми конците вече се чувствам Много добре, нямам болки, спазвам някаква диета въпреки че от болницата нищо не ми дадоха, като попитам доктора казва "без мазно и пържено" ..което за мен е мн широко понятие, но до сега не съм имала проблеми от храна, но пък си се ограничавам, който ми е най-голямо проблем в момента...извадиха ми 2см черен камък като маслина след 2 кризи в рамките на година и половина, та още не знам дали направих правилния избор за премахване на жлъчния мехур....ако трябва цял живот да се ограничавам (защото аз преди операцията си хапнах всичко ама наистина всичко), а това сега ако така продължават не знам колко е живот, но ще видим....

# 94
За килограмите, имаше едно момиче тук, което също се притесняваше че е много слабо, но всичко мина при нея благополучно. А за автоимунните не съм компетентна, но не виждам какво би било проблем. Мила, нямаш избор, щом са започнали силни кризи, трябва да се махне, защото по-зле става.

Да, щом аз, която изтръпва от думата лекар и болница, вече съм решила да се престраша. Другото, което забравих да попитам, реално какви са последствията върху другите органи, черен дроб, панкреас ?

# 95
  • Варна
Здравей, liya_, за съжаление щом има камъни в жлъчката, рано или късно ще се стигне до операция. По-добре е да се направи планово, отколкото по спешност. По- добре е сама да определиш времето и да избереш клиниката и лекарския екип, отколкото да събират такъв по спешност, за да ти спасяват живота. Разглеждайки по този начин нещата, аз се реших на операция след втората криза, която продължи повече от 10 дни по Великден. Успокоихме жлъчката с диета (сухар и вода) и лекарства преди операцията. Направих я в "Света Марина" - Варна, Първа клиника по хирургия. Беше на 28.05.2020г., лапароскопска, роботизирана (с робота Da Vinci) Оперира ме проф. Иванов. Изписаха ме на следващия ден 29.05.2020г. на обяд. Имах дискомфорт в деня на операцията за няколко часа, докато се освободя от упойката. Пуснаха ми няколко банки, които помогнаха да се изчистя от упойката. На следващия ден сутринта, може би към 8ч. станах за пръв път, разходих се из стаята. После ставах и лягах няколко пъти (правих си тренировки) и на обяд си тръгнах на собствен ход от клиниката. Имам 4 прореза на корема от по 1-1,5 см, които бяха зашити с по 1 конец. Конците ми махнаха на 7мия ден. Болки не съм имала никакви. Корема си чувствах като след раждане раздут и увиснал около една седмица (вероятно от раздуването при операцията). Сега вече се е прибрал и нямам този проблем. При обръщане в леглото първите две седмици изпитвах дискомфорт и предпочитах да спя по гръб. Спазвам диета - сухар, препечени филийки бял хляб, варени картофи, супи - пилешка, с риба, зеленчукова, сирене, извара, ориз с пиле, пилешка пържола от бяло месо на скара, краставица, домат (беля го), банани от първия ден, ягоди и череши след седмица, нектарини, ябълки, кисело мляко, обикновени бисквити. Ям често, когато се сетя, 4- 5 пъти през деня. Без кафе издържах 1 седмица. След това започнах с по няколко глътки, разредено с мляко. Сега вече пия по едно цяло кафе сутрин. Започнах да шофирам 2 седмици след операцията. Продължавам да се пазя да не вдигам твърде тежко, въпреки че ходя да пазарувам и си нося торбата до колата и до вкъщи. Ако някоя храна не ми е ок или ако се изморя (от ходене или ако съм стояла дълго време права), усещам тежест под ребрата в дясно, като балон, който ми притиска. Преминава ми като си полегна. Не съм пила болкоуспокояващи. Говорих с лекар. Каза ми, че е твърде рано след операцията и е нормално да имам тези усещания. Препоръча ми повече почивка и ако забележа от коя храна се получава неразположение, временно да я спра и след време пак да пробвам.

# 96
Много ви благодаря за съветите. От София съм и за сега обмислям за Токуда или болница Доверие. Мнения за тези болници?

# 97
  • Пловдив
Откриха на мъжа ми камъни в жлъчката като казаха ,че са няколко като най големият бил 13мм.От болницата както и очаквах веднага предложиха операция.Имам следните въпроси:
1.Някой пробвал ли е с лекарства?
2.Чета че имало методи да се изкарат само камъните а жлъчката да се запази и ако има къде се прави това?
3.Ако се реши на операция след това какви ще са последствията за останалите коремни органи и черният дроб?

# 98
  • София
Много ви благодаря за съветите. От София съм и за сега обмислям за Токуда или болница Доверие. Мнения за тези болници?
Здравей liya_, мога да дам мнение за болница Доверие и в частност за моя хирург д-р Бирданов. Оперираха се точно преди 2 седмици лапароскопски там, персонала е много мил, престоят ми беше 2 нощувки, на третия ден ме изписаха. Имам 3 разреза, като този на пъпа е малко по-голям другите две са нищожни. След седмица ходих да ми махат конците, и след 1 месец от операцията съм на контролен, като преди да ме изпишат ме прегледаха и с ехограф. Да спомена, че имах и дрен, махнаха ми го в деня на изписването. Доволна съм много от лекари, грижовен, обяснява си всичко. Само по отношение на храненето нещо не го разбрах много, защото беше доста красноречив като "без пържено и мазно" и до там. Та, това е като цяло. Ако те интересува нещо друго, насреща съм, питай смело.

# 99
Благодаря на всички за влючванията, със сигурност ще изчакам за след лятото. Остава да посетя лекар да видя какво е моментното състояние и да се реши какво ще се прави. Simple Smile

# 100
  • Пловдив
През какъв период имахте кризи?Или само заради това че са ви открили камъни се оперирахте?Моля,някои да сподели,който е опериран от доста години как се чувства?Има ли проблеми със стомаха ,че чета доста лоши неща.

# 101
Жлъчка с камъни е неработеща жлъчка!!! Бомба със закъснител! След известен период от време се хапва абсолютно всичко Simple Smile Живота продължава!

# 102
  • Пловдив
А каква е разликата дали ще си стои на мястото с камъни или няма да я има след като е изкарана?Обяснете моля.

# 103
Камъните може да тръгнат по жлъчните пътища и да ги запушат. Може жлъчката, заради камъните, да се възпали и да стане сериозна инфекция, която да отиде към панкреаса, което е, меко казано, много неприятно.

# 104

Общи условия

Активация на акаунт