Камъни в жлъчката - тема 7

• 49 401
  • 842
  •   1
Отговори
# 105
Откриха на мъжа ми камъни в жлъчката като казаха ,че са няколко като най големият бил 13мм.От болницата както и очаквах веднага предложиха операция.Имам следните въпроси:
1.Някой пробвал ли е с лекарства?
2.Чета че имало методи да се изкарат само камъните а жлъчката да се запази и ако има къде се прави това?
3.Ако се реши на операция след това какви ще са последствията за останалите коремни органи и черният дроб?
1. С лекарства не става при по-големи камъни, може би при кал само.
2. Няма такова нещо, вади се цялата жлъчка.
3. Никакви.

# 106
Едно въпросче към ветераните с повече години стаж без жлъчка. Хапвате ли миди и орска храна, предимно миди ме интересува и кога започнахте да си ги позволявате?

# 107
  • Sofia
Хапвах миди дори няколко месеца след операцията...риба,скариди,калмари,октопод също,няма проблеми

# 108
Здравейте. Някой има ли координати на ген. Мутафчийски или доц. Такоров - ВМА. Къде преглеждат, имат ли частни кабинети, телефонен номер и т.н. Не става въпрос за жлъчка, а за операция на хиатална херния. Насочила съм се към един от двамата.

# 109
Здравейте, поразгледах темата и виждам, че има доста с отстранени жлъчки. Искам да питам как ви установиха камъните и ви насочиха към операция - само с ехографски преглед ли?
Правят ли гастроскопия?

# 110
  • Sofia
На  мен само с ехография.
При няколкото пъти когато бях в болница след тежки кризи или възпаления искаха да ми правят гастроскопия,но така и не се случи...

# 111
И на мен само с ехография

# 112
Здравейте,
Искам да попитам някой от вас правил ли си е операция в Токуда или в Доверие, Софиямед, имате ли някакви отзиви и при кой доктор
Майка ми има доста придружаващи заболявания и си търсим сигурни ръце.За Софиямед нищо не съм чувала. Майка ми има анемия, миома, сърдечна недостатъчност както  и диабет тип 2
Като цена също се интересувам колко излиза общо с престой и самата операция с консумативите.
Ходили сме в транспортна болница и в Александровска, но мнението ми е раздвоено.
Моля, препоръчайте!

# 113
  • Sofia
Моята беше в Софиямед,д-р Теодор Атанасов ме оперира,доволна съм.Преди 5,5год платих 900лв.
https://superdoc.bg/lekar/teodor-atanasov

# 114
Здравейте, на някого правили ли са изследване на жлъчен мехур, черен дроб и панкреас с контрастно вещество?
Още не съм си оперирала жлъчката, изчаквам, но профилактично ми назначиха такова изследване утре в Сити Клиник.
После проследяване всеки месец в продължение на 8м.
Интересно ми е някой има ли опит с такава профилактика.
Благодаря!

Последна редакция: пн, 27 юли 2020, 18:49 от ДХ3

# 115
Откриха на мъжа ми камъни в жлъчката като казаха ,че са няколко като най големият бил 13мм.От болницата както и очаквах веднага предложиха операция.Имам следните въпроси:
1.Някой пробвал ли е с лекарства?
2.Чета че имало методи да се изкарат само камъните а жлъчката да се запази и ако има къде се прави това?
3.Ако се реши на операция след това какви ще са последствията за останалите коремни органи и черният дроб?

А той имаше ли кризи?

Сега към Лия. На мен за да ми угодят ми сложиха бебешки жълт абокат преди 2г. и нищо не усещах. Вливаха ми кетонал с голяма спринцовка.

За да няма проблеми с жлъчката или да са по-слаби горещо препоръчвам всичко да се готви със зехтин. Ние го употребяваме вече 15г. По-качественият се нарича екстра върджин.

Вчера най-после отново ходих на ехограф и ще напиша, че се виждат 2камъка с размери 8мм в моята жлъчка. По-миналата година единият беше 8мм, а другият 14,5мм. През 2017г. се е виждал един с размер 17мм. Възможно е да е закривал другия. През 2014г. пак се  е виждал един с размер 16мм. През последните 2-3г. започнах да приемам по 1ч.л. лимон и 1ч.л. зехтин преди ядене веднъж на ден. Идеята е на моя доверена докторка. Също и сусамов тахан, но не толкова често. Забравям го. И с лимона и зехтина правех паузи-седмици, 1-2месеца. Жлъчката ми се успокои и почти не се е налагало да вземам ровахол за успокояването и, както преди. Но пак ще подчертая, че при мен кризи никога не е имало. Щом се стигне до кризи, явно само операцията решава проблема. Мой близък с тежки кризи стигна до цял лимон на ден, но без резултат......Беше късно......Сега е без жлъчка. Консумирането на пържено е особено нежелано, но ако се случи, отново препоръчвам да е пържено със зехтин. Предишните дни бяхме на паниран кашкавал, а преди седмица пържен хек. Но доста отдавна не се беше случвало да похапнем пържено. Предишните месеци веднъж похапнахме и пържен патладжан, а през зимата веднъж пържени картофи и нямах болки в жлъчката. Някои отхвърлят патладжана, но той не дразни моята жлъчка. Много го обичам! Но все пак по-често го печем, за да не прекаляваме с пърженото. И мазните храни отхвърляме. Това също има значение за жлъчката.

На докторката вчера и стана интересно и поиска през есента да и занеса всички резултати. Досега и тя твърдеше, че камъните не се разтварят от нищо. Даже обеща да ми намери сусамов тахан без масло, защото този, който продават е твърде мазен и противен. Тя от години си похапвала без масло.

Последна редакция: чт, 30 юли 2020, 14:10 от vl

# 116
  • Пловдив
Моят мъж от години си има гастрит.От много време не готвя пържено и с лютиви подправки .Ядем безсолно с една дума винаги имам едно наум.До момента в който една вечер направих варени яйца/друг път си ги ядеше/.Стегна го корема и хайде в спешното.На ехогографа го видяха и казаха ,че имал камъни.До тогава и не е предполагал . Препоръчаха операция.От тогава минаха около 2 месеца нямал е болки.Взех му билки и варя които пие по 3-ти на ден.Сутрин правя лимон със зехтин.Ограниченията пак си ги спазваме.Сега се чудим за тая операция?За това и бяха въпросите ми.

# 117
  • Sofia
Препоръчва се зехтина да се слага след като е сготвено ястието.

При мен се образуваха камъните от драстични диети с доста свалени и после пак върнати кила...

# 118
Привет! Писала съм преди време за алтернативен начин за премахване на камъните в жлъчката...Миналата седмица получих първата криза и хайде в Пирогов, оперираха ме. Вече съм в отбора на без жлъчка. Дадоха ми за спомен 6 бр. бая големички камъни чернички, като маслини.
Възстановявам се добре. Дадоха

# 119
Привет! Писала съм преди време за алтернативен начин за премахване на камъните в жлъчката...Миналата седмица получих първата криза и хайде в Пирогов, оперираха ме. Вече съм в отбора на без жлъчка. Дадоха ми за спомен 6 бр. бая големички камъни, като маслини.
Възстановявам се добре. Даже шофирам вече. Дадоха ми брошура за спазване на диета след операция, но ми е трудно много с идеи и рецепти, тъй като сверявам нещата с Интернет и срещам противоречиви неща. Моля за предложения. Как се хранехте вие? Предложете рецепти и идеи. С две малки деца съм и ми трябват сили. Благодаря предварително. Бъдете здрави Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт