Камъни в жлъчката - тема 7

• 49 396
  • 842
  •   1
Отговори
# 120
Нищо не съм спазвала. Казаха ми, че няма нужда. Даже на другия ден ядох виенски шницел в болницата. Но аз не съм в Бг.

# 121
  • Sofia
Първият месец по-леки ястия,без запръжки,жълтъци,алкохол...

Крем супи,леки меса,риба,компоти,кремчета може

Това ми дадоха и го спазвах

# 122
Моят мъж от години си има гастрит.От много време не готвя пържено и с лютиви подправки .Ядем безсолно с една дума винаги имам едно наум.До момента в който една вечер направих варени яйца/друг път си ги ядеше/.Стегна го корема и хайде в спешното.На ехогографа го видяха и казаха ,че имал камъни.До тогава и не е предполагал . Препоръчаха операция.От тогава минаха около 2 месеца нямал е болки.Взех му билки и варя които пие по 3-ти на ден.Сутрин правя лимон със зехтин.Ограниченията пак си ги спазваме.Сега се чудим за тая операция?За това и бяха въпросите ми.

Не се чудете, а изчакайте. Щом вече 2месеца всичко е спокойно, не бързайте. При мен нито варени, нито пържени яйца създават проблеми. Но рядко консумирам яйца. Моя доверена докторка ми споменаваше и сините сливи като нежелани, но колко време в годината ги има пресни? И те не са ми дразнили жлъчката.

# 123
Мен никаква храна не ми дразни жлъчката.

# 124
Моят мъж от години си има гастрит.От много време не готвя пържено и с лютиви подправки .Ядем безсолно с една дума винаги имам едно наум.До момента в който една вечер направих варени яйца/друг път си ги ядеше/.Стегна го корема и хайде в спешното.На ехогографа го видяха и казаха ,че имал камъни.До тогава и не е предполагал . Препоръчаха операция.От тогава минаха около 2 месеца нямал е болки.Взех му билки и варя които пие по 3-ти на ден.Сутрин правя лимон със зехтин.Ограниченията пак си ги спазваме.Сега се чудим за тая операция?За това и бяха въпросите ми.
Може би не е гастрит, а от жлъчката. И аз години си мислех, че имам гастрит, но откакто махнах жлъчката ям неща, които не смеех. Много е натоварващо да се съобразяваш, а особено стане ли проблем от яйца, нещата отиват на жлъчка. Аз ги обожавам, а се лишавах от тях и защо? И не само те, много зеленчуци не можех.

Не искам да съм черногледа, но щом почнат кризи ще се повтарят, аз не бих живяла в страх.

# 125
Здравейте,
Искам да попитам някой от вас правил ли си е операция в Токуда или в Доверие, Софиямед, имате ли някакви отзиви и при кой доктор
Майка ми има доста придружаващи заболявания и си търсим сигурни ръце.За Софиямед нищо не съм чувала. Майка ми има анемия, миома, сърдечна недостатъчност както  и диабет тип 2
Като цена също се интересувам колко излиза общо с престой и самата операция с консумативите.
Ходили сме в транспортна болница и в Александровска, но мнението ми е раздвоено.
Моля, препоръчайте!

Здравейте!
В "Доверие" не могат да се наемат заради епилепсията.
Трябва ни болница която има невролог, хематолог, кардиолог, гастроентеролог и гинеколог.
Препоръчаха ни окръжна болница.
Някой с придружаващи заболявания, доволен от там?

# 126
Здравейте, изминаха 4 месеца от операцията и ядох лютивка. Сигурно избързах и имам лек дискомфорт в областта, където беше жлъчката. Някой с подобни проблеми от някои храни след операцията имал ли е?Все още и яйца не съм опитвала.

# 127
Аз от пържено понякога, нищо, че е минала 1г. Нашите правят лютеница с чушки и патладжан. Е, от това имах доста дискомфорт.

# 128
Значи да не се вкарвам във филми, явно е нормално от някои храни.

# 129
  • София
При мен минаха 2 месеца от операцията и вече май си хапвам почти всичко...без много мазно (мазно месо, яхния с много мазнина), но вижте пържено си похапнах тези дни, дискомфорт нямам, и лук, чесън в таратор, все уж такива дразнещи неща включвам напоследък, но да чукна на дърво, проблеми няма. Но в първия месец като хапнах шоколад за първи път и то едно парченце, само да опитам и си ме заболя. Проба-грешка общо взето. А тези, които са с извадена жлъчка дали забелязват някак по-редовно ходене до тоалетната? Аз преди си бях все с запек, сега откакто нямам жлъчка си ходя всеки ден:laughing: та, дали е някакъв страничен ефект от живота без жлъчен мехур...

# 130
При мен минаха 2 месеца от операцията и вече май си хапвам почти всичко...без много мазно (мазно месо, яхния с много мазнина), но вижте пържено си похапнах тези дни, дискомфорт нямам, и лук, чесън в таратор, все уж такива дразнещи неща включвам напоследък, но да чукна на дърво, проблеми няма. Но в първия месец като хапнах шоколад за първи път и то едно парченце, само да опитам и си ме заболя. Проба-грешка общо взето. А тези, които са с извадена жлъчка дали забелязват някак по-редовно ходене до тоалетната? Аз преди си бях все с запек, сега откакто нямам жлъчка си ходя всеки ден:laughing: та, дали е някакъв страничен ефект от живота без жлъчен мехур...
Определено след операцията зачестиха ходенията до тоалетна.

# 131
Здравейте, предстои ми премахване на жлъчката през Септември и имам няколко въпроса Simple Smile
1. Трябва ли да се подготвя предварително за операцията, тъй като четох, че някои хора гладуват предният ден. Знам, че не трябва да пия вода след 00.00часа
2. Има ли някой, който е опериран във ВМА и доволни ли сте?
3. Може ли да ми изпратите списък с диетата след операцията, за да се подготвя предварително
4. Има ли храни, които ви дразнят дори месеци след операцията?  И колко време спазвайте диета?

# 132
Мой близък беше опериран лапароскопски във ВМА и остана много доволен.

# 133
Аз съм оперирана във ВМА и съм доволна.

# 134
Здравейте, предстои ми премахване на жлъчката през Септември и имам няколко въпроса Simple Smile
1. Трябва ли да се подготвя предварително за операцията, тъй като четох, че някои хора гладуват предният ден. Знам, че не трябва да пия вода след 00.00часа
2. Има ли някой, който е опериран във ВМА и доволни ли сте?
3. Може ли да ми изпратите списък с диетата след операцията, за да се подготвя предварително
4. Има ли храни, които ви дразнят дори месеци след операцията?  И колко време спазвайте диета?
Здрасти! Оперираха ме 11.08(вторник), в Троян. В понеделник следобяд, сслед като ми бяха взели кръв, рентген на бял дроб,  ехография, консултация с кардиолог и анестезиолог, нямаше какво да правя и се разходих из града. Хапнах в едно ресторантче супа и пилешко филе със зеленчуци - в 17.00ч., след това нищо не съм яла. Вода пих до около 22.00ч. Сутринта точно преди операцията, изпуших една цигара, което не е препоръчително, но не съм кашляла много след това. Днес ми е 2 ден, пътувах 300 км., вкъщи съм си и мисля да отида до площадката на която са детето и мъжът ми. Дано всичко е наред. За сега съм доволна от това, че махнах тая гадост 🙂

Общи условия

Активация на акаунт