Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 26

• 65 858
  • 750
  •   1
Отговори
# 270
  • София
ДобрЮтно, станало вече, не ми стига времето, да се вдига онова,  което трябва да се вдигне и хайде на работа, иначе ще се гътна преждевременно  от умора. Такова готвене не съм правила от много време, изобщо не знаех, че Мерчев яде толкова много, закуска, обяд , следобедна закуска и вечеря, ееееее ... нимоЙ така, ``начи..
От мен свинско рулата в английски стил -  пускала съм го, но съм изчерпана вече от идеи и... "повторението е майка на знанието" и един нов разкошен сладкиш - TRES LECHES CAKE-   Торта "Трите млека", свърши, няма повече, изчезна.

Това е, друго няма.
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2020/03/blog-post_8.html

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 02:43 от marchеva14

# 271
  • Fort Worth, TX
Пържен пилешки дроб с много лук.Салата марули с ранч.ЛЮт сос от зелени домати,алапеньо и лук.Тиквички на фурна със зехтин и яко чесън.

# 272
# 273
  • там където има винаги вятър
От мен само един суджук на скара, който хич, ама хич не ми хареса и колкото  да ми беше омръзнала салата от марули - предпочетох нея Sweat Smile

Отивам да ровя за сладки с печати из гугъл Thinking

# 274
Първи опит за козуначета  "предпремиерно " ...нещо не ми се получиха,

не зная къде сбърках , мисля си че приготвих тестото снощи и го прибрах директно в хладилника, за да може да пека директно закуската, дали пък не трябваше да го оставя да втаса 1 път и после в хладилника, идеи?

# 275
  • Русе
pinko,
Скрит текст:
В темата за козунаците споделят от опит, че трябва да се остави омесеното тесто в хладилника за вечерта при температура 8-10* да втасва. На сутринта се изважда на стайна температура да се стопли, оформя се, втасва пак и се пече. Аз лично не съм втасвала така.

# 276
Скрит текст:
pinko,
Скрит текст:
В темата за козунаците споделят от опит, че трябва да се остави омесеното тесто в хладилника за вечерта при температура 8-10* да втасва. На сутринта се изважда на стайна температура да се стопли, оформя се, втасва пак и се пече. Аз лично не съм втасвала така.

Аз точно така направих! Хладилника ми е на 8*  Но ми седи скапано . Сори за спама отивам да чета в козунаците
и за да не е спам втория Wink че първата серия свърши , нищо че им гореше на пръстите на ламите. Laughing

# 277
Хляб с квас, който май малко превтаса, ама нищо.

"Капрезе":

Кюфтета от лапад и киноа:

# 278
  • Bарна, морето, сините вълни

Лимец със зеленчуци

Спагети Болонезе

# 279
Днес обяда е цветен:
Зелена салата с пресен лук, репички, салатен микс, зехтин и лимонов сок:

И зеленчуково "шарен" басмати ориз с малко чесън и копър за свежест:

# 280
В слънчевия петък у дома празнуваме рождения ден на малкия ми син, като му приготвих чудна торта с вкус на сладолед. Рецептата взех от любимия ми блог за торти "Тортичка".🥳🍦😋🎂Прекрасен следобед ви пожелавам! 🤩🌞
https://---shoretner923-2wtWYyp

# 281
Жив и здрав да е, Бени.
Вместо спам- един(опс- 2 броя) полуготов козунак, но не мой, а на моя брат.

# 282
  • Fort Worth, TX
Добро утро.За закуска приготвих принцеси със сирене,моцарела какшавал, чедър и яйца.За обед и вечеря вероятно ще са някакви тортили.

# 283
  • Mediterraneo
Китайски микс зеленчуци и гъби

салата домати и краставици с прясна моцарела и карамелизиран лук( който хич не се вижда на снимката)

печени крилца с гарнитура

english breakfast

салата с паста, риба тон и каквото-намеря-в-хладилника

хамбургер на сандвич пресата( с колбаси и кашкавал)

Зелен боб с картофи и телешко

Малиново мохито

# 284
Бисквитена торта с нишестета банан и ванилия, приготвена от мъжа ми и сина ни Heart

Общи условия

Активация на акаунт