Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 26

• 65 889
  • 750
  •   1
Отговори
# 390
Мъфини баклава на Танита

Последна редакция: вт, 14 апр 2020, 22:04 от Не се сърди, човече

# 391
  • София
За месоядното у дома.

# 392

Пилешка супа -както баба ми я правеше едно време , но вместо фиде-овесени ядки
Скрит текст:
заедно с пилето  вареше и лука и моркова.

# 393
  • Bарна, морето, сините вълни
Тук влизам нахранена! Всичко е много вкусно. Heart
Пеги, честит именик. Нека си носи името със здраве и гордост!

Принцеси от лимецово хлебче

Тортичка с блат от бадеми, овесени ядки, кокосово масло и фурми и крем от кисело мляко, мед, малини от компот и желатин

Скумрия на фурна

Пържени картофи

# 394
Пилешки хапки в корнфлейкс

Ориз с гъби

Кюфтета

Бисквитена торта с банани

Картофи преди да се изпекат

# 395
  • София
Това е най- позитивната  ТЕМА
Момичета, вие сте невероятни, вие сте неуморни, творите чудеса (по много)... толкова е красиво и питателно тук.
Искам всичко да опитам, което творите... (е, ще пропусна невероятните ви тортени, козуначени,  кексови изкушения- нито имам умение, нито търпение да ги направя, нито ще ги оценят у дома).
На Пепчо печените домати и чушките със сирене ще ги открадна за седмичното ни меню Kissing Heart (месоядни сме по- принцип).
Ако не сте вие "бедна ми е фантастиката" какво да сготвя.
Тази вечер направих един невероятен добруджански бюрек https://recepti.gotvach.bg/r-91119-%D0%94%D0%BE%D0%B1%D1%80%D1%8 … D1%80%D0%B5%D0%BA... (това е вече моята рецепта)

Скрит текст:

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 00:42 от AnyHr

# 396
Дай рецептата  изглежда , сочен.
От мен репетиционно

# 397
Здравейте! От мен една шоколадова тортичка.

Солени мъфини с овесени ядки и сирене

Сурови бонбони

Кифлички с домашно бутер тесто

Баница с ориз на тиган

Хлебчета

# 398
  • София-Младост
Два дни в кухнята накратко в колаж:) Тепърва ще меся още, но и тези и следващите отиват при роднини:)
Като гледам вече се вади и тежката артилерия...тортите:) А ни предстои и агнешко да видим тези дни.
До тогава обаче с удоволствие ще разтоваря с доматите на рер-4о...че лятото познай далище ги пека тези слънчеви вкуснотии.

# 399
Ала Бала, чудни са ти козунаците! И много красиви! ❤️
А на Сима кифличките и на Пепчо доматите със сирене сигурно ще ги сънувам довечера....
От мен едни гюзлеми с кори от Одрин:

Мъфинки и орехчета от ММ:

Запечено сирене на тиган, с мед и орехи:

От 1 пиле снощи направих 3 манджи 😂
Хапки на фурна с корнфлейкс:

Бутчетата и крилцата - запечени

И пилешка супичка, директно от кукъра:

Хубав и усмихнат ден ви желая!

# 400
СИМА Т, може ли рецепта за солените мъфини с овесени ядки?

Dara888, какво е мнението ти за  рецепта на Ваня Джорджевич за козунак? Много я хвалят и се чудя дали да я изпробвам.

# 401
Скрит текст:
Десерт от детето - бонбони от разтопен шоколад с фъстъчено масло по средата
Скрит текст:

Може ли да кажеш как точно направи бонбоните,съотношение шоколад/фъст.масло,че оня ден за първи път купих от това чудо и сега идея нямам за какво да го използвам.Благодаря🙂
renidimova, извинявай за късния отговор.
Скрит текст:
Няма никаква рецепта, всичко е на око. Детето разтопи 2 шоколада на водна баня. Фъстъченото масло се смесва с малко пудра захар и малко краве масло (не знам защо), ако ги правех аз, не бих добавила нито едното нито другото. После на дъното на хартийките слага от шоколада, изчаква да се втвърди (може и във фризера), после от фъстъчената смес, само в средата, без да опира стените на хартийката, и отгоре залива пак с шоколад. Това е.

# 402
Nona M., заповядай!
https://www.google.bg/amp/s/jullianeford.wordpress.com/2012/09/1 … 80%25D0%25B8/amp/
Скрит текст:
Да споделя, че съм правила кексчетата с различни брашна, включително с овесено и овесени трици, винаги ми се получава. 🙂

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 10:45 от СИМА Т

# 403
Nona,
Скрит текст:
Много ни хареса козунакът на Ваня Джорджевич - сладък, на конци и най-важното - с влажна текстура, не е сух, а е добре опечен. Аз добавям към всяка рецепта по 2 с.л. подсладител, че си обичаме сладичко. Тази година това ще е рецептата за Великден. Да уточня, че спазих вида на мазнината - мас. В други рецепти слагам 1:1 мас, олио и масло. Тук преобладаваше маста, масло и олио сложих по 2 с.л.

И при двете втасвания си удвои обема (при второто може и да не е било точно двойно, защото аз ги слагам в студена фурна и тогава нагласям градусите. Докато загрее фурната, те се надигат още).  Признавам си, че не съм дочела докрай рецептата. Blush Аз "меся" в хлебопекарна и ме интересуват само продуктите. Като свърши програмата за месене и втасване, тестото не се беше надигнало достатъчно и го оставих в изключения уред да си втасва още. След това оформих, сложих плънка (локум, стафиди и сладко от малини), отново втаса и пекох.

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 11:29 от bubanka

# 404
  • София
Не е неделя, но сме заедно у дома и ние много хубаво ❤

Общи условия

Активация на акаунт