ВАКСИНИ - ТЕМА САМО ЗА вредата от тях - тема 37

• 235 324
  • 3 052
  •   1
Отговори
# 600
Някой беше пуснал линк тук в темата зa страничните действия на ваксините. Херпес зостер беше сред тях и това ми напомни за съседа ми.
Разговарях с мoй съсед, който е на около 65-70 годишна възраст. Той си постави първата ваксина на Pfizer и получи херпес зостер. Наложи му се да лежи два пъти в болница. Доста тежко го изкара. Болки, парене преминаващо в сърбеж, много се е измъчил. Наскоро го видях отново и го попитах дали ще се имунизира и втори път, но той не иска повече да чуе за каквата и да е имунизация.
Да,сред тях е.И в докладите по горе най долу имаше описани случаи.То това минава така или иначе проблем е ако засегне очите.

# 601
  • забравих си мисълта...
Някой беше пуснал линк тук в темата зa страничните действия на ваксините. Херпес зостер беше сред тях и това ми напомни за съседа ми.
Разговарях с мoй съсед, който е на около 65-70 годишна възраст. Той си постави първата ваксина на Pfizer и получи херпес зостер. Наложи му се да лежи два пъти в болница. Доста тежко го изкара. Болки, парене преминаващо в сърбеж, много се е измъчил. Наскоро го видях отново и го попитах дали ще се имунизира и втори път, но той не иска повече да чуе за каквата и да е имунизация.
Да,сред тях е.И в докладите по горе най долу имаше описани случаи.То това минава така или иначе проблем е ако засегне очите.

Не само очите.

Усложненията на херпес зостер са относително чести в над 20% от случаите. По-специално, постхерпесната невралгия (PHN), известна още като пост-зостерна невралгия (PZN), е изключително честа и води до силна болка, често описвана като парене. В най-лошия случай PZN / PHN може дори да продължи цял живот и понякога е непоносим за засегнатите. По-редките форми на зостер като генерализиран зостер, офталмологичен зостер (10–15%, от които съc засягане на очите 30–40%) и отикус понякога се отчитат като усложнения. Не са редки случаите, когато мехурчетата заздравяват само с нарушения на пигментацията и белези (за разлика от варицелата, при условие че те не са причинили белези чрез надраскване). Други усложнения са по-редки и обикновено засягат само хора с тежко имунокомпрометирано състояние. Усложненията включват херпес зостер менингит (възпаление на менингите), херпес зостер енцефалит (възпаление на мозъчната тъкан) и херпес зостер миелит (възпаление на гръбначния мозък).
Периферните нерви, особено лицевият, също често са парализирани. Симптомите на парализа обаче обикновено отстъпват.
Инфекцията с херпес зостер е индикатор за леко повишен риск от сърдечно-съдови заболявания като инсулт и инфаркт.
P.S. Пациентите с херпес зостер са заразни от появата на кожните мехурчета до получаването на твърда коричка,  признак на заздравяване. Обикновено това отнема пет до седем дни.

# 602

Не само очите.

Усложненията на херпес зостер са относително чести в над 20% от случаите. По-специално, постхерпесната невралгия (PHN), известна още като пост-зостерна невралгия (PZN), е изключително честа и води до силна болка, често описвана като парене. В най-лошия случай PZN / PHN може дори да продължи цял живот и понякога е непоносим за засегнатите. По-редките форми на зостер като генерализиран зостер, офталмологичен зостер (10–15%, от които съc засягане на очите 30–40%) и отикус понякога се отчитат като усложнения. Не са редки случаите, когато мехурчетата заздравяват само с нарушения на пигментацията и белези (за разлика от варицелата, при условие че те не са причинили белези чрез надраскване). Други усложнения са по-редки и обикновено засягат само хора с тежко имунокомпрометирано състояние. Усложненията включват херпес зостер менингит (възпаление на менингите), херпес зостер енцефалит (възпаление на мозъчната тъкан) и херпес зостер миелит (възпаление на гръбначния мозък).
Периферните нерви, особено лицевият, също често са парализирани. Симптомите на парализа обаче обикновено отстъпват.
Инфекцията с херпес зостер е индикатор за леко повишен риск от сърдечно-съдови заболявания като инсулт и инфаркт.
P.S. Пациентите с херпес зостер са заразни от появата на кожните мехурчета до получаването на твърда коричка,  признак на заздравяване. Обикновено това отнема пет до седем дни.

Отнема и месеци лично наблюдение.

# 603
Замислих се за нещо. Интересно ми е какво мислите.
Значи сега слагат втора, вече се говори за трета игла. Добре - страх ги е и се пазят. Но имунитета с ваксина е 6 месеца. После пак ваксини. И до кога така? Как ще издържи този организъм на това "бомбандиране". Ако си устискал на 3-5-7 ваксинации, статистически не се ли увеличава драстично вероятността да дадеш странични реакции.
До кога ще се ваксинират?
Вирусът няма да изчезне. Ще мутира, ще се променя, ще се връща към първоначалния си вид.
Цял живот ли ще се бодат?. Нали един ден ще спрат и срещата с вируса е неизбежна или се надяват да го изкарат докато са с ваксината? И какво като го изкарат - имунитета не е вечен. На практика не означава ли ваксинирането просто ОТЛАГАНЕ на срещата с вируса? Рано или късно ще се сблъскаш с него фронтално - без имунитет от ваксини. Не е ли по-добре това да е на здрав и силен имунитет, а не след амнайсет десетки ваксини.

Надявам се, че ме разбрахте!

# 604
В България все още не се препоръчва 3 та доза защото регулаторния орган в ЕС още не се е произнесъл. Ако кажат да св слага, веднага ще се решат ( не следя много напоследък, но доколкото помня не са се произнесли все още ).

# 605
Някой, някъде записва ли какво става с хората след ваксината?
Защо хората са толкова наивни, че очакват РЕАКЦИЯТА да е в деня или последващия от ваксината? Това е алергичната реакция и е лек страничен ефект.
Например дъщеря ми започна с диария на 10 ден след ваксината. Дори и аз не заподозрях ваксината, а смятах че е стомашно неразположение, после инфекция и така докато станаха 6 месеца слуз, кръв, бели изпражнения. Просто зависи КОЕ ще се повреди на изтеглилия късата клечка.
Но да се върна на темата - ето народа се ваксинира, но ако утре лицето Х или Z има проблеми има ли регистър, където да влезе, да си напише кода на ваксината и да каже - а бе едикакво си ми е. Статистика! Всъщност изследването на всеки медикамент или ваксина е наблюдение и статистика.
Kъде е статистиката на нашата държава? Къде е обратната връзка?

# 606
https://www.bda.bg/bg/%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%81%D1%82 … D0%BE%D1%81%D1%82
Тук може да се съобщи, има и онлайн формуляр. Не само за ваксини, а и за всички лекарства.
Аз съобщавах преди 2 месеца за алергична реакция към лекарство, която не е включена в листовката. Помолиха ме да уведомя и производителя, говорих и с тях.

# 607
Освен antibodiy dependent ennacement при което антителата след преоболедуване/ ваксиниране могат да допринесат за по тежко прекарване при последващо заразяване, което се твърди, че не важи за ковид и ваксините за него има и други подводни камъни - при нестерилизищите вкасини, т.е такива които само предпазват от тежко протичане но не спират предаването на вирус (каквито са сегашните) има период на т.н. virus shedding (разпръскване на вирусот ваксинирани), напр това е наблюзавано при ваксините за варицела, където  са наблюдавани са случаи на заразени лица, контактни с ваксинираните; при полиомиелитната ваксина пък и лица с отслабен имунитет има случай на доживотно разпространение на вирус от него. За ковид не се говори дали е така, т.е. има ли период, през който ваксинираният разпорстранява вирус. При ваксини на говеда срещу коронавирус, 10 дни се наблюдва virus shedding, но те не са по тази технология. Друг проблем с ваксините е, че вместо естественото намаляване на смъртността при преминаване на  даден вирус през неваксинирано населени. при ваксиниране може да се стимулира разпространението на тежки щамове, които се прекарват по-леко от ваксинираните вместо да ги убият и така този щам да се разпространи (добре е за ваксинриания че е жив, но за неваксинираните и непреболедувалите шанса да хванат смъртоносна мутация се увеличава).

Последна редакция: нд, 12 сеп 2021, 17:10 от Sparkles

# 608
Някой има ли повече инфо за миокардитите при младите мъже, които се оказват доста често срещано последствие от поставянето на ковид ваксините и по-специално при тези на Модерна и Файзер?

# 609
Някой има ли повече инфо за миокардитите при младите мъже, които се оказват доста често срещано последствие от поставянето на ковид ваксините и по-специално при тези на Модерна и Файзер?

Какво значи "доста често срещано последствие" ? Много е важно да се знае, за да се дискутира. Ако чуеш за 77 случая на миокардит след ваксина звучи като да е често, ама ако са 77 на милион как се класифицира?

А как се класифицират 450 случая на милион? Защото пък това е статистиката за миокардит след прекаран Ковид.

https://www.newscientist.com/article/mg25133462-800-myocarditis- … than-vaccination/

И изобщо, това лято много често (като за въпросното явление) се случи мълния да убие човек. Ама не забелязвам хората да го приемат за толкова често, че изобщо да му обърнат внимание...

# 610
Интересува ме не честотата за която ти се хващаш, а за причините, симптомите и последствията, основно както и дългосрочните прогнози.

# 611
Ами в линка си пише и за симптомите, и за последствията - минава и заминава като цяло. Изобщо в Гугъла бъка от статии по въпроса и все това пишат. 

# 612
Като оставим сатрана агитацията за ваксиниране, единственото което прочетох е: The causes of myocarditis are unclear и Neither is it known why it happens most often in younger males. Това са точно двата въпроса, които ме вълнуват, другото е бла, бла стандартната пропаганда.

# 613
Имаше 2 случая на ударени от мълния и стана ясно, че единия я прихванал от смарт гривната, а другия е говорил по смарт телефона. Тоест, да - при други условия нямаше да са ударени, ако ще и, че за някои двама починали от мълния са едно нищо.

# 614
Като оставим сатрана агитацията за ваксиниране, единственото което прочетох е: The causes of myocarditis are unclear и Neither is it known why it happens most often in younger males. Това са точно двата въпроса, които ме вълнуват, другото е бла, бла стандартната пропаганда.

Ми нормално - не знаят защо е, не че крият. Ако знаеха щяха да вземат мерки. Но освен ваксината подозират и други лекарства, нелегални добавки и какво ли не. Трудно е да се разграничат случаите, защото миокардитът не се  е появил след измислянето на Ковид ваксината, а го е имало винаги. И сега, когато в някои държави имаме по 60-70 процента ваксинирани как да се каже, че е от ваксината, а не са пак тези, които и иначе са щели да се разболеят? Но както виждаш не го крият, а се работи. Що се касае до последиците - в други материали е казано повече - минава с лекарства и не оставя трайни последици. Тоест на единия ти въпрос отговор няма, а за другия е писано доста.

Общи условия

Активация на акаунт