ВАКСИНИ - ТЕМА САМО ЗА вредата от тях - тема 37

• 236 181
  • 3 052
  •   1
Отговори
# 2 670
Академичните и научни степени в САЩ имат разлика с българските. Например доктор по молекулярна биология у нас, т.е. доктор на науките в специалността на  Michael J Imperiale, в САЩ се обозначава само с Ph.D., както и доктор. По-рано у нас имаше и кандидат на науките, степен преди доктор на науките, сега не съм се интересувала дали още съществува. Не зная дали при тях има разлика между доктор и доктор на науките, както е у нас.  Имат някакво постдокторант.
Професурите им също се различават от нашите, в САЩ все са професори. В случая тази професура Arthur F. Thurnau Professor е някакъв вид награда на университета в Мичигън. Всяка година номинират 5 преподаватели. https://provost.umich.edu/resources-policies/faculty-resources/h … u-professorships/
А този Michael J Imperiale, когото цитират в опровержението, нямам представа до колко е авторитетен в сферата си.

ПС Затова казах, че искам истинска наука, а не само разни опровержения и цитирания. Посочих го само от гледна точка коректност на информацията, без да твърдя кой крив и кой прав.

Последна редакция: чт, 05 окт 2023, 03:27 от Diorela

# 2 671
  • София
Много от моите познати около 6 месеца след ваксината се разболяха от ковид. Изкараха го доста по-леко, но заразиха семействата и колегите си.
Ако иска целият научен елит, платен от фармацевтичната индустрия, да твърди, че тази ваксина е ефективна и безопасна, защото няма доказателства за обратното, аз не им вярвам. Ако искат дори могат дори да го докажат с техните си методи, но никога няма да ме убедят.  Аз вярвам на това, което виждам, а не на “научните” им статии.
Нещо повече - има ли статистика, колко научни статии са отхвърлени от списанията с висок импакт? Да не се окаже, че 100% от статиите, опровергаващи безопасността на ваксините, са отхвърлени поради “липса на доказателства”?

# 2 672
Науката е скъпо занимание. Всяко сериозно проучване, трябва някой да го финансира. Затова и в публикациите се записва има ли интерес, т.е. какво е финансирането. В случая с тези нови ваксини, толкова шеметно бързо се развиха нещата (причините не коментирам), че нямаше време за сериозни дългосрочни проучвания. Това е притеснителното за безопасността. Дори ги препоръчваха за всички, без оглед съществуващи заболявания. Единствено с алергиите имаше леко внимание, но и на алергичните хора ги препоръчваха. Липсата на адекватна система за наблюдение на страничните ефекти, дългото отричането на по-сериозни такива, вкл. и на смъртни случаи, освобождаването от отговорност на производителите при странични ефекти, са много притеснителни и това направи много хора скептични и нежелаещи да се ваксинират с тази нова панацея.  Но ги набедиха за антиваксъри.
Винаги съм скептична, когато някакво лекарство, било то и ваксина, са пуснати в употреба бързо, вкл. и когато няма достатъчно опит с него.  Може би най-драстичния пример е с талидомид, но изглежда бързо забравихме този трагичен урок.

Колкото до ефикасността, не постигнаха очакваната.

# 2 673
Много от моите познати около 6 месеца след ваксината се разболяха от ковид. Изкараха го доста по-леко, но заразиха семействата и колегите си.
Ако иска целият научен елит, платен от фармацевтичната индустрия, да твърди, че тази ваксина е ефективна и безопасна, защото няма доказателства за обратното, аз не им вярвам. Ако искат дори могат дори да го докажат с техните си методи, но никога няма да ме убедят.  Аз вярвам на това, което виждам, а не на “научните” им статии.
Нещо повече - има ли статистика, колко научни статии са отхвърлени от списанията с висок импакт? Да не се окаже, че 100% от статиите, опровергаващи безопасността на ваксините, са отхвърлени поради “липса на доказателства”?

Да, изкарали са го, ама леко. А аз не успях да се добера до ваксина и боледувах две седмици вкъщи, после две седмици в болница с двойна бронхопневмония, после месец поне възстановяване. А за заразяването си беше казано, че ваксината намалява шанса, но не го предотвратява.

И извинявай, ама тук в горещите дни на темата се пуснаха и абсолютни (ама ефектни) фейкове, демагогии и откровени измислици за вредата, та нищо чудно, че ги цензурират.

Иначе 100% безопасна ваксина няма. Както и каквото и да е впрочем - нито млякото, нито хлябът, нито слънцето, нито висенето пред компа са безопасни, ама приемаме риска, нали? И с ваксините е така - важно е какво е съотношението риск-полза. С днешния Ковид нещата стоят различно, но онзи убиваше и увреждаше трайно.

# 2 674
  • София
Иначе 100% безопасна ваксина няма. Както и каквото и да е впрочем - нито млякото, нито хлябът, нито слънцето, нито висенето пред компа са безопасни, ама приемаме риска, нали? И с ваксините е така - важно е какво е съотношението риск-полза. С днешния Ковид нещата стоят различно, но онзи убиваше и увреждаше трайно.
Никой не те задължава да употребяваш мляко, хляб, да се излагаш на слънце, да висиш пред компа и да приемаш тези рискове. А с ваксините не е така. Тук никой не е против, който иска да се ваксинира срещу каквото намери за добре, да поема каквито рискове иска.
Лично аз искам да знам рисковете, които поемам слагайки ваксината. Ама никой не ги изследва, а като латерни повтарят "безопасни и ефективни", а всеки познава пострадали от ваксини (умрели или трайно увредени). И после защо страховете са огромни, та били те и ирационални.

# 2 675
Доста тъжен случай, за съжаление познато дете: след една от детските ваксини на година и нещо развива болест на кръвта, подобна на тази, от която почина Даная. Не бива да се наранява, защото може да е фатално... Често й е зле, изпуска у-ще с месеци. Вече 12 г.така...

# 2 676
  • София
Ей сега ще те нападнат с дежурните твърдения, че нищо, което е отключено след ваксините, не е от ваксините. Просто няма как да е!
на познати им бяха казали, че единствено с аутопсия може да се докаже, че нещо е следствие от ваксините.

# 2 677
Така е, няма как да се докаже, че ваксината не е отключила заболяването. Но няма как да се докаже, че не е вярно и обратното - че и без ваксина е щяло да се появи. Все пак никоя от изрежданите болести не е възникнала след въвеждане на ваксините, нали? Хора са се разболявали и без да са ваксинирани. Остава всеки да вярва в каквото иска.

Последна редакция: пт, 13 окт 2023, 13:58 от Черна станция

# 2 678
Доста тъжен случай, за съжаление познато дете: след една от детските ваксини на година и нещо развива болест на кръвта, подобна на тази, от която почина Даная. Не бива да се наранява, защото може да е фатално... Често й е зле, изпуска у-ще с месеци. Вече 12 г.така...

Тромбоцитопения е заболяването. След ваксина MMR моето дете беше със съмнения за това. Описала съм случая назад в темата.
Всички посетени лекари вдигат рамене и казват-не е от ваксината. Докато не отидох в детска онкохематология заради поддути лимфни възли, отново в следствие на ваксината и професора, който я прегледа се обърна към мен с думите "нека изчакаме орканизма, да пребори последиците от ваксината"...изводите оставям на вас.

Последна редакция: пт, 13 окт 2023, 23:24 от Pangel

# 2 679

Тромбоцитопения е заболяването. След ваксина MMR моето дете беше със съмнения за това. Описала съм случая назад в темата.
Всички посетени вдикат рамене и казват не е от ваксината. Докато не отидох в декска онкохематология заради поддути лимфни възли отново в следствие на ваксината и професора, който я прегледа се обърна към мен с думите "нека изчакаме орканизма да пребори последиците от ваксината"...изводите оставям на вас.

За мен няма съмнения, за разлика от някои потребители по-назад в темата. Няма и за майката. Интелигентна и фина жена.
Твоето дете пребори ли се? На тази жена - не, със сълзи на очи говореше за техния случай, явно не се очаква и да се пребори... Sad

# 2 680
Моето дете беше със съмнения за това, но професорката, която я следеше и преглеждаше, не ми го каза преди да пусне всички изследвания. Обаче аз я чух, докато я прехлеждаше, си говореше тихо и описваше симптомите. В самата листовка на страничните ефекти на ММР си е посочено като реакция тромбоцитопенията. Също по американските форуми е доста обсъждана след ваксина за ММР.
Слава Богу детето ми е добре, но повече няма да му бъдат поставени ваксини.
Не съм била антиваксър, особено за ваксини слагани от години и изпитани във времето, дори напротив. Но след този случай приключих с това. Не искам да чувам за ваксини.
Относно детенцето на вашата позната, надявам се след пубертета да има подобрение. Не съм убедена, че с конвенционалната медицина ще има успех. Може би трябва да се направи задълбочено проучване за алтернативни методи на лечение и в един момент да се спре химията.
Иначе съм чела добри отзиви за ИСУЛ относно това заболяване.

Всички посетени вдикат рамене и казват не е от ваксината. Докато не отидох в декска онкохематология заради поддути лимфни възли отново в следствие на ваксината и професора, който я прегледа се обърна към мен с думите "нека изчакаме орканизма да пребори последиците от ваксината"...изводите оставям на вас.

За мен няма съмнения, за разлика от някои потребители по-назад в темата. Няма и за майката. Интелигентна и фина жена.
Твоето дете пребори ли се? На тази жена - не, със сълзи на очи говореше за техния случай, явно не се очаква и да се пребори... Sad

# 2 681
Имам въпрос.  Лекарката в училище иска от гимназиста да съм й напишела бележка, че се отказвам от ваксините( защото той не е ваксиниран) . Мога да представя бележка с ваксини само от родилния дом. Аз отказ съм направила при личната преди години и съм се подписала. Такава глупост досега не ми бяха искали.
Тя какво законово право има да иска от мен да се подписвам при нея в училище , че се отказвам от ваксини- за голямо дете14 г. ?

# 2 682
Е, вие фактически отказвате. Тя е медицинско лице, защо да няма право?

# 2 683
Напишете и`, какво толкова. Тях ги проверяват, нека си има бележката.

# 2 684
Проверките не се ли правят при личния лекар? Аз съм написала отказ, но в училище досега не ми бяха искали да отказвам ваксини.

Общи условия

Активация на акаунт