Фанфари свирят, барабани бият - вече и АПРИЛките пристигат

• 18 815
  • 286
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Здравейте момичета,
кажете някой трик против гаденето и повръщането, защото май не остана нищо което мога да ям. От сутринта повръщам. Sick Sick Sick
Здравейте аз съм от февруарките-има омеопатични капки или свещички както предпочетеш Вомитусхил С,аз се оправих с тях,не се опасни за бебето ,а са много ефикасни-12 свещички са около 7-8 лв  bouquet

# 226
Нимче, благодаря ти, мила    bouquet
А иначе, исках да питам, дали имате някакъв хранителен режим сега ? Примерно какво ядете и на какво наблягате ? Аз нямам никакъв апетит, вчера със зор изядох 2 филии с кашкавал, вчико, което ям ми е еднакво  Sick Сутрин само ми се гади, но слава Богу, до повръщане не се стига. Praynig Аз сутрин обичам да си пия мляко с нес кафе, но не заради кафето, ами ми е вкусно  Blush дали да го спра ? И друго - страшно ми се спи, направо заспивам права - за тези които работите, как се справяте с това ?  Thinking
А за згаглавията - ще мисля, но не съм много по тези неща
  Wink

# 227
За яденето, аз почти съм спряла салами, луканки, пушени меса и всичко, което е сурово месо. Хапвам по-често кисело мляко и сирене. Опитвам се да ям повече плодове и зеленчуци и по-малко сладки неща - а те пък не ме и влечат  newsm78 Апетита иначе не ми липсва  Crazy  Animal Pig Добре, че тръгвам от сравнително добра фигура, че до края кой знае какво ще е  Whistling

# 228
Здравейте момичета!

Вчера не успях да се включа, но изчетох всички нови отговори!
Много  Hug на новодошлите

Страчи, аз продължавам да пия кафе. Замислям се да го заменя с безкофеиново, но все още не съм го направила. При предишната ми бременност, много ми спадаше кръвното,  а аз по принцип съм с ниско, тогава лекарката ми препоръча да пия кафе или кола, нямало да навреди на бебето.
А за доспиването на работа ... направо е кошмарно! Особено след като се наобядвам, едва гледам, а някакви хора искат да работя, не знам какво става, ужасно е натоварено при нас! Не почиват ли тия хора!!!

Днес за пръв път ми стана лошо сутринта, тъкмо си бях помислила, че и днес ми се размина с повръщането, но уви ...  ooooh!

Но аз съм благодаряна, че е само толкова, защото като се сетя какво беше предния път ...!!!

Хубав ден, и до почивката остава само ден и половина   bouquet

# 229
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Имам някакъв спомен от миналия път, че за бременни не е желателно за се консумират нес кафе, инстантни супи и кафета. Но аз съм се запасила в офиса с такива супи, не ще ги намаля до 1 на ден.
Преди малко ми станя ужасно зле - зави ми се свят много. Веднага отидох да си взема един буркан кисели краставички и по пътя му изпих водата.

# 230
За яденето-ям всичко, които стомахът ми търпи.За различните дни е различно.Днес ядох царевица, вчера си ядох луканка без проблем, онзи ден карах само на препечени филийки със сирене, защото друго не се задържаше SickЛимон на мен не ми погага.Преоткрих сините сливи.Няма универсално.Аз принципно не съм месарка, но сега ми се яде-смятам да си ям.Естествено-да не се прекалява е хубаво, аз и не прекалявам, хапвам малко.
За гаденето-гади ми се все още, но като че ли минава.Когато се оформи плацентата-съвсем ще спре.
За работата-имам още няколко дена отпуска.После съм си на работа.Ходила съм си и с първата бременност, така ще е и сега.Малката си тръгва на градина септември и аз ще трябва да я водя и прибирам.Така че съм си плътно на работа-спи, не спи... CrazyКак се издържа ли? Mr. Green-трудно Confused
Кафе сега не пия, ама щото ми става лошо от миризмата му, не за друго-открих обаче айс -кафето на Нескафе-то е подсладено. / а аз пиех кафето чисто преди/ но поне не ми мирише.С първата бременност съм си пила кафе спокойно, понасяше ми.

# 231
  • гр.Варна
Здравейте мили бъдещи мами!
Аз изживях един шок/ама то щото се притеснявам/.Следва да завърша и да защитавам магистърска теза през септември месец и с това да сложа край на почти 10 годишното ми следване newsm68 newsm44 newsm44
Да,но научната ми ръководителка ме направи крива и ми каза,че едва ли ще изкарам много висока оценка-а на мен не ми пука.Каза ми, че едва ли не това е една от най-лошите магистърски тези.А не е така,тъй като един доста добър счетоводител ми е помагал в писането и аз знам,че тезата е много добра.И ясно като ме хванаха тия нашите хрмони-насълзиха ми се очите пред жената.Само дето не се разциврих де.Въздаржах се.
Същата вечер като си легнах и не мога да зяспя в началото, а откакто забременях спя като бебе.денем не ми се спи,но вечер съм в лглото от раничко.Няколко пъти се будих същата нощкато ми се струваше,че болките в дясното ми ухо, които ги имаше от около 2 седмици, са се увеличили многократно.В крайна сметка се събудих окончателно в 4.Събудих и мъжа ми.Не можех да си отварям устата от болките в ухото.Сутринта отидах на лекар,който искаше да ми изпише антибиотик,но като му казах,че ще ставам мама, каза ,че няма да стане по лесния начин.Сега 3-4-и ден се лекуваме само с реванол,но Слава Богу съм доста по-добре.
Имам чувството,че заради тъпата преподавателка стана така.
Днес и се бадих и й казах,че не ме интересува и няма как да се явя на защита Януари,тъй като ще съм в напреднала бременност.Та тя се съгласи да ми я разпише пустата магистърска.
Та надявам се да ми стискате палци и да преодолея това!!!

За храните,които аз ям-основно сирене ми казаха и млечни произведения.Аз нагъвам и много зеленчуци и салатки.Не спазвам режим.Дояжда ми се-ям newsm78.Засега дрехите ми стават до една,макар корема ми д ами изглежда лекичко подут.

от мен целувки
и до скоро писане:) smile3525 smile3525

# 232
За храните които трябва да се избягват са прясното мляко /в големи количества/ и алергенните продукти.

Христинке и аз ще защитавам дипломна работа във втора магистратура, но май ще бъде началото на октомври. Това ще ми бъде поредната специалност, но се записах за да сме заедно с мъжлето и да му помагам. Учим дистанционно в Свищов /там ми беше и първата магистратура/ и си изкарваме много добре за изпитите, компанията ни е 8 човека и се запознахме с още доста колеги. Аз съм счетоводител, ако искаш прати да ти погледна темата?

# 233
  • София
И аз ще имам защита на дипломна работа, но през ноември, още не съм я започвала. Надявам се всичко да мине добре- то тогава още няма да е особено напреднала бременността.
Нормално ли е, че не ми става особено лошо? Само, ако огладнея и не ям- тогава ми става много зле.
Иначе ми става често много нервно, а на моменти тъжно, но явно е от хормоните...  newsm12 Какво да се прави. И сънят ми стана по-накъсан. Преди си спях като къпана Simple Smile
Но сега съм  pregnant и явно това е положението Simple Smile

# 234
Успех на всички дипломантки  Hug

Христина, давай го по-спокойно - сега нямаш нужда от излишен стрес. Нищо чудно ухото да те заболяло заради стреса, който си изживяла  Naughty

Зазу, споко - и на мен не ми става лошо. И това с нервите и тъжното ми е до болка познато  Crazy

# 235
Здравейте!
Аз вчера "зацапах" гащите и търчах до гинеколожката. Изписа ми Дуфастон и лежане на легло(последното неосъществимо с дете на 5 около мен).
Днес съм "чиста",но продължава адски да ми се гади.За разлика от вчера не съм повръщала(до сега).От Дегана имам метален вкус в уста. Sick
Плодове и зеленчуци не мога да ям,от тях още повече ми се гади!Само диня,по малко.

Иначе и аз съм се насочила за раждане в Шейново. Така,че групата ни става голяма!

# 236
Джей-джей, пази се моля те - опитай се да не се натоварваш, макар и с друго дете - мъжа да помага началните месеци по-активно. Важно е да се закрепи добре плода  Peace А орема боли ли те? Ако да, пий Но Шпа редовно  Wink

# 237
Ще ми е интересно-тези от вас, които са с втора бременност-кога ще усетите бебчето този път и по-различно ли ще е усещането.Понеже е рано са подобно нещо, но пък от друга страна-вътре си се движат нещата-матката нараства сега с бързи темпове, освен някакво придърпване евентуално-друго усещате ли?Аз днес направо щях да падна, защото усетих движения, точно като с първото ми детенце.Рано е за такова нещо, но ей Богу-усетих! CrazyРеално сега съм в 9 седмица, знам, че такива движения няма, явно е било от самата матка...но усещането беше идентично. newsm78

# 238
: Laughingздравейте момичета и от мен .
първо искам от все сърце да ви почерпя виртуално защото сте доста далечко за реално Party Joy ,днес с моя мъж правим 4 години от сватбата .Колко бързо отлетяха. Rolling Eyes
ПЕНЕЛОПКА и аз като тебе чувствам някакви движения и си помислих че нещо си внушавам newsm78,другото че коремчето ми стана доста голямо сравнение с първия път е не само то и дупето Embarassed ooooh! днес си пробвах  да обуя един панталон но уви кво да се прави, всичко да мини нормално и после диетки.
това е от мен за сега  лека и спокойна вечер.

# 239
Аз от една седмица усещам нещо като бълбукане в корема.
В събота ще правим кръщене на Габи и днес пробвах няколко дрехи, УЖАС не мога да се побера в почти нищо. Имам 1-2 по-широки черни рокли, но не ми се искаше да съм в черно на този ден. Май пак ще бъда в панталон   ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт