У дома ОСМОКЛАСНИКЪТ стои, мама и татко се молят училище да поднови

• 27 554
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
Децата решиха да си направят майтап и боядисаха едно сурово яйце. Не, че не мога да разбера кое е, но след като обещаха, че ще почистят, оставих нещата така. Само знаем, че е синьо. Затова и толкова много сини има. В неделя не спираме докато не счупим всички яйца. Мисля, че утре последни ще са сините. Joy

# 526
  • София
Момичета, напълнихте ми очите и душата с майсторските си изпълнения!!! Страхотни са!
Ние направихме яйцата, (предимно щерката), направихме и козунак (предимно аз) и вече съм relax&spa. За всеки случай, поръчахме 3 козунака от пекарна на позната, да няма гафове Wink
Любопитно ми е каква подготовка са направили момчетата. Та, може и те да споделят.
От 3 дни гледам за 100-ен път Хари Потър и вече съм на последната част. Новини не гледам хич. Честно казано, даже не ми се и излиза.
Да ви е светло на душите. Да ви е уютен празника!

# 527
АниК, при нас ситуацията е същата. Козунаците се вдигнаха, опекохме ги добре, но не са сладки. И мармалад има вътре, и стафиди, но не са както трябва да бъдат сладки. Захар "Захира" ползвахме, май е от Лидл, но не съм сигурна, отдавна съм я купувала.

# 528
Ани, спазих точно рецептата на Светкавица и си станаха достатъчно сладки. Само първото втасване ми отне повече време. Вкъщи консумираме кафява захар, но за курабиите и козунаците ползвах бяла "Сладея". Децата поискаха да им правя курабии през седмица. Оказа се много лесно, но амонякът ме довърши! Joy

Petenka, този път и на мен ми отне повече време втасването. Предполагам, защото ползвах мая, която не познавам, нямаше на д-р Йоткер, каквато ползвах мин година. Иначе на вкус още не зная как е, утре ще опитвам.Захар ползвам Сладея, защото тя ми се изпречва пред погледа обикновено.
И яйцата станаха без особени поражения, само сред чисто белите имах пукнати, но като изстинат се затварят и пак ги боядисахме.

Весели и уютни празници!

# 529
  • София
Ех, страшни козунаци сте направили. Аз не съм по месенето, затова направих сладкиш. А, и не съм купувала дори купешки, че наборът не яде, а сама да го ям не искам. Не че не мога Grinning

Сварих 15 яйца. Оцеляха само 6, а взех всички предпазни мерки, извести на човечеството. Cry Карай, важното е, че има да се чукнем за здраве. Боядисах и от счупените, на които не им личи особено.

# 530
Светкавица, аз ползвах прясна мая. Никога досега не бях месила с мая. От друга съфорумка взаимствах само разтварянето на захарта в топлото мляко. Мислех да ги опитаме утре, но след поста на Аник резнах крайчето на единия, който е без плънка. Сладичък, пухкав и на конци. Доволна съм много, но си е голяма цапортия. Joy Изкъпах се, но имам чувството, че днес кожата ми се пропи с мас. Такова чудо никога не беше влизало вкъщи! Joy

# 531
Как ли ще изглеждаме след тези трапези ?

# 532
Ами, прекрасни - както винаги!

# 533
Аз, като се разготвя, дотолкова се насищам от миризмите покрай приготовлението, че после не ми се близва. Може би затова вечерям рядко, тъй като готвя всеки ден след работа. Често дори не опитвам манджите. Достатъчно ми е да ги помириша за да знам дали са станали. Blush Но утре ще си хапна и агънце, и дробсърмичка, и зелена салатка, и прясно чесънче. Joy

# 534
  • София
Айде и аз да се изфукам. Супер се получиха. Половината от единия замина вече. Аз бях до тук, утре съпружеството поема щафетата с агнешкото Simple Smile

# 535
Момичета, страхотни красоти сте сътворили! Аз пък тази година, четейки ви реших да разнообразя традиционната рецепта за козунак, която правя ( на Йоли) и забърках този на Ирина Тренева, някой го беше споделил тук. Изглежда чудно, пък на вкус ще видим утре! По повод коментара на Аник, не мисля, че козунакът трябва да е мн сладък, това все пак не е сладкиш, а обреден хляб. И в днешната рецепта на 600гр брашно има само 140гр захар. Важното е да е замесен с повече любов! А и независимо колко ни е сладък козунакът или колко яйца са ни се счупили, Христос и тази нощ ще възкръстне и дано с него се възродят и нашите надежди за по-добро утре! Бъдете здрави!

# 536
  • Sofia
Ох, четох ви и си надигнах д...о от дивана, да седна на компа да се изкажа, че сте страхотни Heartpulse
Да ви кажа всички деца харесаха козунаците ми, защото... нямат стафиди Laughing По принцип чоплят и хвърлят всички добавки, а тези - моите - били супер Laughing
мартеа, успокоявам ММ, че са диетични със Захира Wink
petenka, прочетох им поста ти за суровото яйце. Догодина и ние Hands V Майка много месеше и като малки със сестра ми подхващахме маята. Днес научих дъщеря си. Аз бях дебело дете и в тинейджърските години  започнах с диетите, затова в къщи сладко и тестено не са на почит, но си е хубаво да ги умеем нещата. След козунаците днес влязох за душ - кожата ми мазна, та мазна Laughing

Последна редакция: сб, 18 апр 2020, 21:52 от aniK

# 537
Ани, и аз със Захира, ама съм набухала вътре локум и стафиди за два козунака. Супер сладък си е. Брат ми донесе и той козунаци, та моя почти го изядохме, започнахме го от снощи, плюс един Лидълски.
Яйцата ми се оказаха много крехки тази година, но само две заминаха. Те си бяха счупени преди варенето и с толкова нежни черупки, че не можеш да ги хванеш.
Весел празник!

# 538
  • Там, където мечтите се сбъдват
Ян@, супер са станали, браво! Аз преди малко изпекох и последния, поне си рисувах на спокойствие, докато се пекоха и челядта спеше, щом и наборът заспа:)))

# 539
  • В средата на времето
Тъй като гледам снимките, мисля да се включа със снимков материла на козунак някъде къмто април 2024 г. Joy
Яна, този бял захарен ефект как го получи? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт