Камъни в жлъчката

• 443 357
  • 1 134
  •   1
Отговори
# 120
Чудя се, дали пък уринотерапия няма да помогне? Четох в една от книгите  на Г.Малахов, че урината е универсално лекарство...Но докато прилагаш това, не трябва да приемаш други лекарства.  Thinking

# 121
  • Добрич
Грешка, упс. Обърках темите. Embarassed

# 122
Има безкръвна операция в Пи рогов, на мен ще ми я правят следващата седмица струва 750 лв

# 123

Има ли някой впечатление от проф. Димитрова в Първа хирургия на Александровска болница?

Благодаря Ви !

# 124
Диетата е същата, както и преди операцията - по-малко мазнини, повече белтъчинна храна, нетлъсти меса, без риба, без шоколад, кафе, газирани напитки, яйца, без боб, леща, зеле.

Не трябва да се спазва никаква диета след премахване на жлъчката! Никаква!
4та година съм след операция  и не съм спазвала никаква диета, като изключа въстановителната седмица. Скоро на наш приятел му отстраниха жлъчката и на него са му отговорили, че диета не трябва да спазва, освен ако не е решил да си промени начина на хранене.

# 125
И на мен във ВМА ми казаха да не пазя диета след операцията Peace

# 126
Момичета,какво представляват тези кризи,че баща ми сега го закараха в спешното с много остри болки в стомаха а аз направо ще се побъркам от притеснение.

# 127
Maйка ми получаваше силни болки в дясно, които се разпростираха чак назад към гърба. Много силни болки бяха, даже веднъж припадна от болката, та най-накрая се съгласи да си оперира жлъчката.

# 128
Да, такива са болките. Придружени са с повръщане.

# 129
Диетата е същата, както и преди операцията - по-малко мазнини, повече белтъчинна храна, нетлъсти меса, без риба, без шоколад, кафе, газирани напитки, яйца, без боб, леща, зеле.

Не трябва да се спазва никаква диета след премахване на жлъчката! Никаква!
4та година съм след операция  и не съм спазвала никаква диета, като изключа въстановителната седмица. Скоро на наш приятел му отстраниха жлъчката и на него са му отговорили, че диета не трябва да спазва, освен ако не е решил да си промени начина на хранене.

При изписването на мъжа ми от "Пирогов" му дадоха листовка за диетата, която трябва да се спазва до 3 месеца след операцията. Ако не трябва да се спазва диета - още по-добре.

# 130
  • Here, There and Everywhere
Всички оперирани, които познавам, както и аз самата, не спазват диета.
За себе си съм забелязала, че ще е по- добре ако спазвам   Simple Smile Когато прекалявам с мазнини или пържено, понякога имам тъпа болка вдясно.
Мен ме оперира проф. Пожарлиев и той ми препоръча да пазя диета, защото " по принцип тези неща не са здравословни".

Да добавя още нещо- аз никога не съм повръщала, въпреки че кризите ми бяха с жестоки болки. Не ме болеше и съвсем типично за жлъчка, та при първите две кризи не можаха да ми сложат точно диагнозата.

# 131
И майка ми не повръщаше, въпреки страшните болки. След операцията беше толкова наплашена, че си пази диета цяла година след операцията. Сега вече си яде всичко, без никакви преблеми.

# 132
  • Добрич
Maйка ми получаваше силни болки в дясно, които се разпростираха чак назад към гърба. Много силни болки бяха, даже веднъж припадна от болката, та най-накрая се съгласи да си оперира жлъчката.

Моите болки започваха като гастритни, точно в средата високо на корема- ужасни, неспиращи, неповлияващи се от нищо. Ужасно гадене, втрисане, аз не повръщах (по принцип рядко повръщам). В последствие се усещат, че се разпространяват и вдясно и към гърба. Не искам да си ги спомням. Кошмар е просто.

Относно диетата след операцията, мненията са противоречиви. Аз прецених, че е по- добре да се застраховам и подходих с бавно "захраване". Сега вече (3 години след операцитяа) дефакто ям всичко, каквото съм си яла и преди.

# 133
Момичета, а нямахте ли проблем с газовете след операцията? Аз направо се чевствах като някакъв балон. Хапнех ли нещо по-мазно, знаех какво ще стане.

Сега вече нямам проблем, защото след това си направих операция за отслабване и ям доста ограничено, но преди беше ад.  #Cussing out

Аз отдавам това на газовете /както и още един неприятен симптом, който се появи/ на това, че не спазвах диетата. На мен ми казаха, че първите 4 месеца е задължителна, а аз доволно си пиех кафе и хрупах шоколад. Embarassed

# 134
Моите болки започваха като гастритни, точно в средата високо на корема- ужасни, неспиращи, неповлияващи се от нищо. Ужасно гадене, втрисане, аз не повръщах (по принцип рядко повръщам). В последствие се усещат, че се разпространяват и вдясно и към гърба. Не искам да си ги спомням. Кошмар е просто.

Ох, на мен ли ми го казваш. 9 месеца сладурите от Пирогов ме лъгаха, че имам гастрит.
По едно време даже си бях втълпила, че карам цветна бременност и че с поредната криза, ще раждам.  Joy Сега ми е смешно, но питаш ли ме тогава.  Sad

Приеха ме пред перитонит в друга болница, не в Пирогов, където веднага се видя на ултразвука.

P.S. Може да сте го обсъждали по-напред в темата, но заличиха ли ви се белезите? На мен ми избеляха, оперирах се септември 2006г-, но този над пъпа ми седи малко като втори пъп.  Sick #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт