Истанбул [тема 52]

• 65 516
  • 755
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
Джули, би ли споделила как е организирана сега закуската в Унисите?
Благодаря и приятно да ви е!
Ще чакаме още разкази, вече от Истанбул.

# 601
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Да, говорете ми за дрехи и ядене, имам нужда! Grinning
Ивчето не се ли е отчела вече с един шопинг в Одрин, тя нали често ходеше.

Последна редакция: чт, 10 сеп 2020, 20:57 от Шебек

# 602
Ооо, Шебече, за дрехи само кажи... 😀
Обаче чувам в Одринската тема, че още развяват летните парцали и там, а аз спретна скромно списъче. 😀
От десетина позиции. 😀
А, бе, хора къде се продават тези шлемове, не е в аптеките.
Те да не са за заварчици нещо?! 😀 😄

# 603
  • Варна
Как стои въпросът с пазаруването с кредитни карти? По пазарите ясно, че не може, но в магазините практика ли е? Някакви такси взима ли банката?

Сигурно много ще се учудите , но на почти всички пазари , лафки за цигари и къде ли не се пазарува с карти , за магазини , ресторанти , бензиностанции , сладкарници  да не говорим , май нямам спомен да са ни отказали плащане.Повечето банки нямат такса за плащане , имат за банкомат - обикновено твърда сума + процент.Имахме случай с една ВИЗА - отказваше плащане , а теглеше от банкомат.

# 604
peterky2002, повярвай ми НЯКОИ банки имат такси при плащане на ПОС терминал!
Нека дамата да си провери в нейната банка има ли такси при плащане в Турция
Както написах ние сме на уникредит и ДО сега сме нямали проблеми.
А че на много места се плаща с карта  съм съгласна.

# 605
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Пепелче, мои познати купуваха от Кауфланд и от Емаг, аз лично не схващам идеята за шлем, ама провери там. Предполагам и в по-големите аптеки също би трябвало да има, както и в левчетата.

Казвам за дрехите Grinning От кога не съм си купувала нещо...първо беше от желание да нося повече нещата дето имам, после че не е подходящ момент за излишни изхвърляния, сега вече нищо не ми харесва и не ми стои добре...И летни и есенни ме интересуват, при нас е само лятно, щото лятото има да се точи още доста.

# 606
  • София
Пепелче, на една диадема от тънките надяваш джоб папка от най-прозрачните през онази ивица, която е за закрепване в голяма папка. Като се замисля и връзка или ластик може да се промуши и да се вържат отзад на главата. Simple Smile Видях го на клипче. Не съм пробвала и не мисля, че може да предпазва. Със сигурност вируса може да се вдиша и под шлема. Предпазва само някой да не те наплюе отблизо, а вътре в автобуса няма кой да го направи. Опасността идва от циркулацията на въздуха, а той ще попада и под шлема. Виж, за допълнение към маската има смисъл. Братовчед ми си идва тези дни и ще има 3 полета и пътуване 10 часа с автобус. На по-рискови места ще слага и двете едновременно.

# 607
Ох, за трети път пиша този пост и го загубва.
Шебече, шлем за в автобуса, уж да се предпазвам без да ми е за душно.
Така си въобразявам, де. 😀

За дрехите си много права.
Сигурна съм, че всички имаме в излишък, а и не искам да правя необмислени разходи, но не зная защо все към Мола ме тегли... 😀

Допълвам се: Таня, ти ми реши проблема. 😀
Ще си карам с маска, че аз и преди пандемията ползвах по време на грипните сезони заради терапията ми.
Специално си взехме места на първата седалка поне отпред никой да не ми киха и кашля, че съм като магнит за такива спътници. 😀
То пък сигурно от задната седалка ще е някой. 😀 😄
С една дума каквото сабя покаже, меракът ми е по-голям от страха, което може да се окаже глупаво.

Както и да е, правя списъка с лекарствата вече. 😀

Последна редакция: чт, 10 сеп 2020, 15:21 от pepel_ot_rozi

# 608
  • София
peterky2002, повярвай ми НЯКОИ банки имат такси при плащане на ПОС терминал!
Нека дамата да си провери в нейната банка има ли такси при плащане в Турция
Както написах ние сме на уникредит и ДО сега сме нямали проблеми.
А че на много места се плаща с карта  съм съгласна.

Проверих и в Пощенска банка за кредитна карта има 2% такса за превалутиране за транзакция в чужбина във валута, различна от лева.

# 609
Значи при уникредит преди имаше възможност за безплатно теглене на лири от банкомат на yapi credi. Сега сигурно има промяна, защото според актуализираните (поредни) условия за дебитни карти вече не може да се тегли безплатно дори от сметка на уникредит от банкомат на уникредит в България (30 ст. е). Някой да знае как е сега ситуацията с теглене от yapi credi?

# 610
  • София
Мисля, че почти всички банки имат такса превалутиране. Въведоха я преди 3-4 години. В ПИБ беше по-малко от 2%, но не съм поглеждала скоро. Сигурно са я "актуализирали". Отделно при някои банки или поне на някои карти има и такса за плащане от ПОС, която е по-осезаема.

# 611
  • София
Пепелче,  и ние като теб стягаме куфарите за 19.09 . Днес започнах да преглеждам старите файлове с упътвания до къде как се стига и записки с лекарства. Дано всичко мине безпроблемно. Така ми липсва тая Турция, още повече че пропуснахме почивката в Сиде.

# 612
Ако ми се разминат едни служебни работи, до края на месеца ще се запътим и към Истанбул.
И ако оцелея в Одрин, че от два дена в Златоград, единия го прекарах в хотела. 😀
Ама тук като стискате палци... 😀
Докъде се докарах, да се радвам на Одрин като за Истанбул. 😀

# 613
Значи при уникредит преди имаше възможност за безплатно теглене на лири от банкомат на yapi credi. Сега сигурно има промяна, защото според актуализираните (поредни) условия за дебитни карти вече не може да се тегли безплатно дори от сметка на уникредит от банкомат на уникредит в България (30 ст. е). Някой да знае как е сега ситуацията с теглене от yapi credi?
Малко преди месец бяхме в Турция не сме теглили от банкомат и не мога да кажа. Само плащахме на ПОС.

# 614
  • на Мелмак
Почти няма място, на което не може да се плати с карта. Миналата седмица теглихме, таксата беше около 3%.

Общи условия

Активация на акаунт