Рязко наддаване на килограми в начална бременност

• 1 449
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте,още със закъснението на цикъла ми,видях че рязко съм качила около 3 кг,ходих на първия ми преглед на 23.03,казаха ми че съм в 6г.с и бях 65 кг,днес се измерих и съм почти 68,качвам буквално с дни, нормално ли е?Някъде прочетох, че бързото сваляне или качване било знак за усложнение.

# 1
  • Terra incognita
А как се храниш? Имаш ли достатъчно движение?
Не е добре рязкото качване, хубаво е да внимаваш и да спазваш диета. Макар че може да се касае донякъде и за задържане на течности. Как си усещаш дрехите?

# 2
При мен се случи.Мисля, че е ген.Аз единствено бях включила закуска преди работа, защото се будех много гладна.Всичко останало като хранене и движение си беше по старо му, но уви.Работих динамична работа до 7ми месец.Вървях пеш постоянно.
Аз до 3тия месец бях качила 6 кг., и много се депресирах като слушах другите момичета, че мрънкат за 3 кг.или за 6 в 8мия.
Да не те плаша, но качих 30кг.Както тръгна, така се довърших.Бебето беше голямо, много яшно е до ден днешен.Отне ми година да се възстановя.Нямала съм здравосровни проблеми, но ти внимавай.

# 3
  • Terra incognita
Голямото бебе често е индикация за гестационен диабет, особено ако има фамилна обремененост. За съжаление в България това изследване не е към задължителните.

# 4
Аз качвах бързо в началото,после по-бавно.Но задържам вода и съм подута,не е мазнини.Изследвах белтък и албумин,в норма са,това че съм 180см висока спасява положението и не ми личат толкова,в 34 г.с. съм с 16 кг отгоре.

# 5
  • Германия
След четвъртия месец качвах по 3 килограма на месец. Първите месеци смъкнах 4 килограма, защото повръщах много. Не помня точно коя седмица беше, между 29 и 31 мисля, пуснах изследване за гестационен диабет. Отрицателен беше. Просто задържах страшно много вода. Представете си качих 25 кг, при положение че до четвърти смъквах.

# 6
  • Terra incognita
И аз качих 25+ кг. В началото доста наддавах и лекаря много ми се караше. После като ми откриха гестационния диабет се стреснах и тотално промвних храненето и не качвах така главоломно. Вдигах и кръвно, бях много подпухнала, ужас. Повече от половината кг останаха в болницата.

# 7
Не знам как да се движа и аз и къде,предвид ситуацията.
Наблягай на водата,аз сега почти не ям от киселини,зверски са.Само на кисело мляко и ябълки карам.

# 8
  • Terra incognita
Аз съм бременна в 16г.с., обикалям около къщата и гледам на ден да правя минимум по 6-7 хил крачки. Качила съм 2-3 кг и трябва много да внимавам как се храня. Повече салатки и протеини и никакво тесто и захар.

# 9
При мен така се получи. Разбрах, че съм бременне ан 17. декември / денят, в който летях за България, за да прекарам 2 седмици със семейството си за Коледа. Върнах се с 5 кила отгоре ... за 2 седмици ... коледно хапване, вълнения, хормони и рязко спиране на цигарите. На 14 -ти януари бях на първия си преглед при лекар, на който ме изтеглиха и оттогава досега съм качила само 1,5 кг. и то в последните 2 седмици, защото коремърт ми много порасна , а и сме повече вкъщи заради корона вируса.
Аз също  мисля, че е ген .. Просто телата ни реагират различно на бременността. Съмнявам се да продължиш да качваш с това темпо.

Общи условия

Активация на акаунт