Отговори
# 690
Привет Simple Smile
Не гледах тази серия онлайн, обаче прочетох при рускините, че по непотвърдена информация сериалът ще свърши на 80-ти епизод.

# 691

Последна редакция: чт, 05 ное 2020, 22:48 от LU4IQ

# 692
Цитат
В момента, когато върнаха Хюнкяр в конака, в съседния конак спря колата на Фикрет и той се появи в съседния конак. Почти по същото време Севда се появи в клуба. Това възприех като знаци за заемане на освободеното място.
Да! И аз така възприех момента.
Фикрет тършува...и не само - самоуверен е, сякаш с надсмешка погледна на интериора; седна на бюрото, сякаш е негово. Искаше да усети тази стая...сякаш се питаше - какво ли би било, ако това беше негово. Когато казаха за изчезването на Хюнкяр, Фикрет погледна странно и леко повдигна вежда. Вече много конкретно ни водят към неприязън по повод на Яман от страна на Фикрет и кръвна връзка на Фикрет с Аднан старши.
Мюжгян се издаде. Очаквах го. Какво ли ще прави Бехидже сега? Явно е натопила Севда...или пак Шермин се е заела?! Ужас! Не можех да гледам наглостта на Бехидже в конака. Тя е психопат. Дано я махнат по-скоро, че не мога да я "дишам".
Катя аз също чух, че се говори за край на сериала след Нова година.

# 693
Азизе и Хюнкяр си бяха сменили ролите, Хюнкяр и каза, че сега тя е майката, а Азизе - нейна дъщеря. Азизе наистина е като малко осиротяло дете.
Ужас! Обувките, по стълбите и направо в кабинета на Демир, седна и отвори да търси нещо. Какво ли търси...
Поглед към портрета на Аднан. Фикрет явно е негов извънбрачен син, който е разбрал това по някое време.
Появи се и Севда. Уплаши се от Азизе.
Конакът се напълни с кандидати.
Бехидже няма страх от Бог, от нищо няма страх. Помислих, че ще убие и Мюжгян. Тя я пусна и това е напредък в сравнение с миналия път, когато я задържа, но не е достатъчно.
Дали някой е обвинил Севда? А дали не я е обвинила самата Бехидже?

# 694
Ваня и аз това мисля за Севда - или Бехидже или "наша" Шермин. Нямам думи!
Може би е края на серията.
Спокойна нощ!...макар че след тази серия...Sob

Последна редакция: чт, 05 ное 2020, 23:04 от dana78

# 695
Всеки може да я натопи, в Чукурова мразят Севда. На Шермин и Бехидже им подхожда, нали са чисти, непокварени...
Къде бяха останалите, че никой не видя Фикрет, докато влизаше и докато тършуваше.

# 696
Песента е много хубава, както и целият звуков фон на този еп.
Когато се оправдае, Севда ще стане героиня. Но ще се усложнят още повече отношенията между нея и Демир.
Мотивът "отмъщение" ще обедини тримата в зелено от постерите: Севда, Фикрет и Мюжгян. Дали сега се познават или ще разберат кой кой е по-късно, но те ще отмъщават на Яман.
Хареса ми как бяха направили момента на смъртта и след нея. Би могло да е много досадно, но не беше.
Освен непокритите огледала ме подразни и това, че млади жени къпеха покойницата.
Фикрет го пуснаха сам и така с тежките стъпки - направиха акцент с него. Другите са ги изгонили. Yum
Аз гледах много напрегната и с удоволствие ще гледам епизода с превод отново.
Лека нощ и от мен! Nature First Quarter Moon With Face

Последна редакция: чт, 05 ное 2020, 23:44 от vanja@

# 697
Привет!
След емоционалната раздяла с Хюнкар

https://video.twimg.com/ext_tw_video/1324625400182525952/pu/vid/ … XvOZfu.mp4?tag=10

едно жизнерадостно клипче с Вахиде, Мурат и Бюлент.

https://www.instagram.com/p/CHPYsSfAU_7/

В тренда на ТТ.

Рейтингът още нагоре, на първо място в трите групи.

Скрит текст:

От Уур

Цитат
Дорогая моя семья и друзья.
Как Вы знаете, 10 ноября будет мой День Рождение, я не жду от Вас каких-либо подарков или торжеств по этому поводу. Я прошу у вас об одолжении, я открыл компанию на «Türk Kanser Derneği» и буду рад любым вашем пожертвованиям, которые вы сделаете, независимо от того будут ли они большими или маленькими. Давайте будем помнить о детях, о наших маленьких друзьях, которые больны раком и поддержим их насколько это возможно. Я размещу ссылку для ваших пожертвований в описание своего профиля. Заранее благодарю Вас всех за поддержу.

# 698
Привет Flowers Hibiscus
Разсъждавам си за Фикрет. Обяснението му пред семейството беше що-годе логично, но има някои съмнителни моменти. Първо, той спомена, че съдружникът му е стабилен и сигурен човек и че не иска да го подвежда и да му прави проблеми, ако продаде акциите си и остане в Турция. Ако наистина съдружникът му го е измамил и е вършел незаконни неща, защо му е на Фикрет да го споменава с добро и да го хвали, при условие, че се е канел да каже истината в един или друг момент и тогава онези думи биха били приети като ненужна лъжа, но все пак такава. Можеше да каже, че има съдружник и до там. Второ, Фикрет сякаш намекваше, че иска да си ходи в Германия...ами ако Йълмаз не го беше помолил да остане и ако не беше толкова гостоприемен, а напротив - ако беше враждебно настроен или избягваше да го включва в работата си?! Щеше ли Фикрет да си тръгне?! За това си мисля, че Фикрет е имал тази подготвена история за съдружника и съдебното дело, но е нямал намерение да я разкрива, ако не се наложи. Също така е имал и план Б, ако семейството на Фекели не го беше приел радушно - т.е. ако и Йълмаз и Мюжгян бяха настроени като Бехидже. И трето - как така консул на Турция, който е длъжностно лице ще помага на турски гражданин да напусне друга държава с фалшив паспорт, при условие, че в другата държава тече следствена дейност по повод на незаконни дейности. Консулът може да се споразумее с местните власти лицето да бъде върнато в родината му, представяйки определени гаранции, но това би било легална процедура и Фикрет щеше да си пътува с законния си паспорт. Такава помощ от консул чрез фалшив паспорт не е правомерна и не е законна. Фекели все пак трябваше да се свърже с определените власти, за да разбере повече. Но, каква е била гаранцията за Фикрет, че Фекели няма да го стори?! Т.е. Фикрет може да има свой човек в съответната институция, на който е обещал пари или пък контактът за връзка (ако някой иска да провери) да е подставено лице, а не консул или консулска служба.
И друго: знаем, че Аднан е тъмен мъж (Демир прилича на него), Севда също е тъмна. И би било странно Фикрет, ако им е син да е толкова светъл. Фекели разказа историята, че все питал на шега Сафие - на кого се е метнал Фикрет с коси като пшеница....визирайки тъмния си брат и после той допълни, че Фикрет всъщност приличал на майка си. Не че това е толкова важно все пак, но нали акцентираха специално на вида на Муса и липсата на прилика, така че...оттук следва логично, че Фикрет трябва да прилича на някой от биологичните си родители и то по-осезаемо. Дали Сафие не е сестра на Севда и тя да говори за нея и дете...но и това ми е странно...двете да са били любовници на Аднан. Thinking
Носят се и се ширят и още слухове за ситуацията с актьорите в нашия сериал. Вече не знам кое е истина и кое - не...но до момента почти всеки слух се оказа истина впоследствие. Интересно е, че няма официално изказване от страна на екип или продуценти. Поне да кажат нещо по въпроса.
Хубав и слънчев ден! Simple Smile

# 699
Дана, за Вахиде нищо не казаха и сега нищо няма да кажат. Тимур Савджъ и Бурак Саяшар показаха снимката с нея миналата седмица, преди еп. 70, а ние знаехме, че тя напуска сериала още на 3 октомври.
Фикрет каза, че консулът може да потвърди истинската му самоличност, а не че му е съдействал с фалшив паспорт и напускане на Германия. Змията нали много иска да докаже, че Фикрет е измамник, затова издрънка поредната глупост - за консула.
За майка му Фекели каза, че е била светла, а дядо му висок и едър - на тях приличал. Искаше да остане в хотела, Фекели много настоя и Йълмаз се включи и той остана. Когато си прибираше багажа от хотела, не видяхме защо се усмихна хитро - възможно е да сложил нарочно фалшивия паспорт. Но със съдружника направи гаф /той или сценаристите/ - различни неща каза за него. Не знаем с кого разговаря по телефона, нито за какво и пред кого му е послужил фалшивия паспорт. Но знаеше как изглежда Фекели, когато го сгащиха с Четин в хотела. Как го е познал след толкова години след като не са поддържали никаква връзка. Ако майка му е била любовница на Аднан, в Чукурова щяха да знаят.
Снощи се качи направо в кабинета на Демир, сякаш и друг път е влизал в него. Може да е идвал с майка си при Аднан. Не знаем Муса какво и при кого е залагал, за да има пари за комар. Но Фикрет е бил твърде малък, за да помни кабинета, статуетката на коня и макета на самолета... и седна на стола на Демир като собственик на Чукурова.

Когато Хюнкар заведе Йълмаз в холдинга и Фикрет беше с него, тя по никакъв начин не показа, че знае кой е/или не знае Rolling Eyes А Демир го пита "ти кой си". Видя го после в дома на Фекели, когато занесе пистолета на Йълмаз. И след това, когато чакаха да свърши разпита на Мюжган и Зюлейха при прокурора - нито Демир, нито Хюнкар се заинтересуваха от присъствието на непознатия.
Шермин го помни, знае за изгарянето, но на Демир нищо не казва, вероятно, защото не очаква да спечели нещо от информацията.

# 700
Здравейте🦋,
Лучия, благодаря! Бях се объркала по случая с консула и сега е ясно.
Сега да видим, какво ще става преди, около и след смъртта на Йълмаз. За целите на бягството той продаде цялата си собственост на Хюнкяр, с изключение на малкия конак, който е завещал на Мюжгян. Парите от продажбата той зарови, за да няма документални следи, защото е ясно, че все още мисли за възможността от друго бягство. Ако в следващите серии Йълмаз не промени нещата и не знаейки, че ще умре ситуацията е ясна: неговата собственост отива при Демир чрез продажбата на Хюнкяр, като наследници ще са Аднан и Лейля. Керем Али и Мюжгян ще останат само с малкия конак. За заровените пари никой не знае и е неизвестно какво ще стане с тях след смъртта на Йълмаз, ако той не каже на някого за тях. Така че, предполагам, че Фикрет ще поеме грижата за Мюжгян и Керем Али след Фекели и това ще последва зараждащите се чувства между тях.
Четох, че договорите на актьорите са за по 10-15 серии и се подновяват автоматично, ако няма друго решение. Странно ми се струва. Не би ли трябвало договорът да е според сценария?! Някой да знае нещо по въпроса? Възможно е Уур да си тръгва, заради друг проект. От снимките зад кадър се виждат усмивки и сякаш отношенията са перфектни, но може и да има нещо. Надали ще разберем. 🤔

Последна редакция: пт, 06 ное 2020, 18:39 от dana78

# 701
Здравейте! Animal Bee
Лучия, радвам се за рейтинга заради тези, които правят сериала.
Подкрепям Уур в тази и всяка подобна инициатива, нека е жив и здрав! А малките  приятели да оздравяват! Green HeartPurple Heart

Дана, Лучия, и аз съм на вълна Фикрет.
Фикрет се появи на главната в Адана и питаше за Фекели. Снощи видяхме – Фикрет носеше същата знакова риза, с която беше на първата среща с чичо си, идеално използвайки момента на отворената врата на конака и емоциите на многобройните присъстващи, че най-вероятно конакът на Яман е истинската цел на присъствието му в Чукурова. Конакът на Яман, семейството на Хюнкяр и Аднан и техния син Демир. Фикрет показа много широк диапазон от качества: от чист мошеник през добър и внимателен човек до умен и хладнокръвен преследвач на определена цел. Затова от него може да се очаква всичко. Ние още не знаем каква точно е неговата цел, но научаваме всеки път все повече.
Фикрет сякаш знаеше къде отива, може да се е ориентирал от архитектурата на конака, може да има и предварителна информация. За мен е по-вероятно, че той мисли доста добре и бързо и съобразява обстоятелствата, пръстенът компас е може би неговият знак.
Кабинетът – място, където може да се получи информация. Първият поглед при влизането и последният преди да си тръгне  са към потрета на Аднан Яман: той е главният, на когото Фикрет е сърдит. Самолетчето, кончето, снимката на Демир с Лейля – Демир е настоящият собственик на този кабинет и на всичко, свързано с него, той е син на Аднан и е вторият, на когото Фикрет е сърдит. В първото чекмедже – брачното свидетелство на Хюнкяр и Аднан. То вероятно трябва да ни покаже къде е проблемът: всички в този конак са свързани и облагодетелствани от този брак. Следват семейни снимки и отново – снимка на Демир. В заключената част на бюрото Фикрет разчиташе на случайна находка, първо прегледа една папка и най-отдолу видя плик. Това, което беше в него, според мен – доколкото мога да се ориентирам в езика, това е бележката, която Йълмаз написа и даде на Демир преди бягството. В нея ставаше дума, че Мюжгян е стреляла в Зюлейха и ако някога между семействата има разногласия, Демир може да предаде това писмо на прокуратурата. Все пак ще изчакам превода на епизода, но ако е същото писмо, то работи против Мюжгян и Йълмаз.
Кой е Фикрет не мога да кажа. Имаме данни, че това е племенникът на Фекели, най-вече този белег и външните данни, които го свързват с рода на майка му, или поне така Фекели обяснява. Севда говори за раздяла с дете. Налични са два паспорта с една снимка. Майката Сафие е работила в Истанбул и е възможно оттам да са се познавали със Севда и Аднан. Възможно е също Фикрет да е племенник на Фекели, но да обединява в себе си две идентичности: на племенник на Фекели, който може и да е син на Аднан, но може и да не е, с втора идентичност на дете на Севда и Аднан. Това ще разберем нататък, важното е, че този Фикрет пред нас има за своя цел Аднан и Демир.

Интересно ни показаха как засега тримата „зелени“ не се познават като тройка, освен Фикрет с Мюжгян, и разбира се, ако не ни заблуждават. Мюжгян и Севда се разминаха като непознати, когато Севда разплакана излизаше от болницата, а в този момент Мюжгян пристигна. В сладкарницата Севда и Фикрет не дадоха никакъв знак, че се познават. Но тримата вървят един към друг от развитието на събитията. Фикрет и Севда имат обща болка: останали са извън брака на Аднан с Хюнкяр. Затова Фикрет като син – вероятно, а Севда като жена са били ощетени от този брак не само от това, че са прекарали живота си без баща и законен съпруг, но и цялото наследство е останало в ръцете на законната жена и Демир като син.   

Ако Аднан е изоставил свое дете дали е било само заради това, че е било извънбрачно или и заради мечтата, към която е вървял и която е оставил като завещание на единствения си син Демир: да стане единствен собственик на Чукурова?
Интересно, ако Севда и Фикрет влязат в конака на Яман. Дали Фикрет ще иска да премахне Демир и той да стане единствен собственик на богатството. Или Севда ще иска да остави и двамата синове на Аднан. 

Аднан и Фекели

Демир между Аднан и Фекели/Йълмаз

Сцената в кабинета, но не е съвсем пълна:
https://twitter.com/i/status/1324444030843949061

И Фикрет между Аднан и Фекели
Какви са намеренията му към Демир?

От това, което ни показаха дотук, не ми се струва, че хората от Анкара с техните амбиции да завладеят земята на Чукурова, са напълно унищожени.  Вероятно Фикрет знае повече, но Фекели и Йълмаз може да се подведат и да бъдат изненадани. Мисля, че тук остава опасност, за която те в момента не знаят. 
Фикрет получи от престоя в конака на Фекели отлична вътрешна информация, както за хората в този конак, така и за тези в конака на Яман. Той се готви да нападне Яман, но да е Фекели му върши много добра работа. Може и да не е съвсем скоро, когато Фикрет ще представи идентичността си като Яман по кръв, вероятно ще я пази докато му е изгодно.

# 702
Цитат
Фикрет и Севда имат обща болка: останали са извън брака на Аднан с Хюнкяр. Затова Фикрет като син – вероятно, а Севда като жена са били ощетени от този брак не само от това, че са прекарали живота си без баща и законен съпруг, но и цялото наследство е останало в ръцете на законната жена и Демир като син.

Ваня, имат обща болка, но само Севда е ощетена от брака, от липсата на развод по - точно. Освен ако Фикрет е син на Аднан и той е обещавал и на майка му /освен на Севда/ да се разведе. Защо са избрали светлокос актьор и защо обърнаха толкова голямо внимание на липсата на прилика с рода на Фекели, ако Фикрет е син на Аднан и Севда. Едва ли само да създадат подозрения в Бехидже.

Дана, Фекели не разбра ли от Хюнкар, че Йълмаз е продал всичко? Rolling Eyes Йълмаз не говори с него по този въпрос, но Хюнкар не каза ли на Фекели защо помага за бягството?
За договорите на актьорите всеки съчинява каквото му хрумне. Аз съм чела, че договорите за следващ сезон се подписват през м. април. От друга страна, какво става със сценария, ако няколко не подпишат за втори сезон например. Затова съм съгласна с Ваня, че всеки подписва за толкова, колкото е предвидено в сценария. Обаче има сериали, които са планирани за два сезона, но заради добрия рейтинг започват промени в движения с цел още един сезон. И тогава може да се появят изненади с неподновен договор. Каква е истината за Хюнкар и Уур едва ли ще разберем. Сега слухове всякакви, но времето ще покаже дали причината е участие в нови сериали.

# 703
Привет Flowers Hibiscus
Лучия не си спомням Фекели да е говорил по тази тема с Хюнкяр. Мисля, че той дори не знае, че те са искали да бягат, нито че Йълмаз е продал земите си. Но, може и да греша...в последно време ми се губят някои подробности. Simple Smile Моля за пояснение...Ваня, Катя Simple Smile
Аз също съм съгласна, че актьорите подписват за толкова време, колкото е предвидено в сценария, но в нашия сериал мисля, че имаше някои непредвидени неща и заради Ковид-19. Във филмите и сериалите, които съм гледала до сега и които съдържат любовен триъгълник в основата на интригата, развръзката е на финал и за тримата или поне няколко серии преди финала. Лично на мен ми е изключително странно единият от този триъгълник - в случая Йълмаз (но и който от тях да бъде) - да "излезе" от историята месеци преди финал...това са може би повече от 20 серии. Къде ще е интригата, кое да чакаме на финала? Дори и Фикрет да заеме мястото на Йълмаз в борбата срещу Яман, то тази борба ще е вече за съвсем друго и от различно естество, което няма да има нищо общо с началото на историята.

Чудя се и за какво ще претендира Фикрет, ако е кръвен Яман - той евентуално не е законен син на Аднан, не е бил признат от Аднан поради някакви причини и няма законно право на нищо, освен ако Демир не му даде такова. Фикрет е законен Фекели и има право на наследството на Фекели. Фикрет може да се бори, за да съсипе Демир и да му отнеме всичко (заради обида, гняв, ревност от законния син и .н.), но не и да претендира за някакво законно право - защото знанието за това дете и непризнаването му/отказа от него от страна на бащата лишава детето от законно право на наследство и родово име.
Севда, колкото и да е ощетена от брака на Аднан и липсата на развод...решението е взел Аднан, който е предпочел да запази попечителство над сина си, вместо да бъде законен съпруг на Севда. Хюнкяр каза, че не е искала нищо материално от Аднан, но е нямало как да остави сина си... и е права. В крайна сметка, Аднан е имал възможност да избира и да реши, можел е да направи компромис...човек не може да има всичко, но той не е искал да се отказва от нищо и е направил две жени нещастни. Няма как някой да очаква от Хюнкяр да се съгласи на развод, като отсрещната страна (Аднан и Севда) ще й вземе всичко - статут, позиции, богатство и дете...а тя ще бъде "хвърлена" в някаква къща далече в Истанбул с майка си. Ако Аднан е предложил на Хюнкяр да задържи Демир, то тя щеше да се разведе...но така Аднан е щял да изпусне част от влиянието си като баща над Демир. Демир не би имал никаква връзка с това отмъщение от страна на ощетените от Аднан, евентуално. Той няма вина за нищо в този слуачй.
И ако има борба, то тя ще е изцяло икономическа, за влияние и първенство. А, евентуално участие на Зюлейха и Мюжгян в тази война, при условие, че преди време са участвали в съвсем друга такава и на друга основа, някак не ми се връзва и това ще е "друг филм" за мен, както писах вече. Ще се смени цялата концепция, което си е тип нов сезон - така би ми изглеждало по-логично. Това е моето усещание за момента. Да видим какво ще ни представят нататък. Simple Smile

Последна редакция: сб, 07 ное 2020, 01:00 от dana78

# 704
https://vk.com/cukurova_mavi?z=video-135783830_456243121%2F92291 … l_wall_-135783830
Фраг
Хайде и с Бехидже се оправихме...

Последна редакция: сб, 07 ное 2020, 21:35 от Katya_I

Общи условия

Активация на акаунт