Вегетарианска тема 13- какво ще готвим по време на карантина

  • 29 162
  • 770
  •   1
Отговори
# 540
  • София
  • Мнения: 5 007
Супер за смокините. Вашите са май малко по-различни, но са пак вкусни.

Днес им правих на момчетата равиоли с доматен сос.
Утре за закуска се заявиха кроасани (замразени, с масло).
Салатата ще е от печени чушки и нахут.

Взех извара за сирники, но е толкова вкусна, че ще замине натюр с лъжицата.

# 541
  • Мнения: 9 152
Днес правих лазаня със задушени лук, патладжан и морков , но между корите сложих и капелети с рикота и спанак. Заливката беше домати с яйца.

# 542
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Пататник, добавих кейл и дръжки и листа от червено цвекло
Гъби със спанак и домати, после го ядах със сирене
Пица Маргарита
Крекери със сусам и ленено семе

Взех извара утре ще правя кезекухен
Имам банани, ще станат на панкейкс за закуска

# 543
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 364
Вярно, че тук смокините са различни. На вид. И на цвят също. Бели са.
Ася, как правиш японска пица?

# 544
# 545
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Аз ам две дръвчета смокини, засяти от семка от сушена смокиня на около 10г са и са 20 см с много тънки клончета и листенца колкото левче.

Данилу, режи китайско зеле на тънки ивици, лук на дребно, претриването със сол. Добавян яйца и малко брашно.
Разстилам в тиган. Като се изпече от едната страна и го обърна, слагам моцарела или друго сирене да се разтопи. После всеки индивидуално си слага отгоре неща: песто, домати, рукола, маслини....

# 546
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 5 345
Снощи по късните часове си направих солени бухтички, много сполучливи станаха!

Gabrieltsulin, Kak ги мерите тези малки грамажи? Дайте нещо като кафена или чаена лъжичка в рецептите моля!

Да си кажа, като видя всичко измерено в грамаж, и недочитам. Аз няма как да ги измеря тези грамажи, а и да имах везна, пак нямаше да го правя, изглежда ми изключително пипкаво все едно правя хапчета! В кухнята почти всички храни са прощаващи на няколко грама отгоре или отдолу и за това се ползват мерни еденици като лъжици и чаши.

Ася, как правиш пататника?

# 547
  • София
  • Мнения: 5 246
Ето ги моите сирники


Страхотно се одобриха.
Следващият път ще опитам във фурната да ги опека. Тези са в тиган.
Също рецептата я изпълних с овалването в брашно защото иначе са много лепкави, с брашното се стягат и отделят по лесно. Също грис бих добавила още една лъжица. Направих двойна доза с две яйца.

# 548
  • Мнения: 9 152
Много се чудя дали тези сирники ще станат с немската извара или трябва да търся непремено руска.

# 549
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 364
Е,Катерица, аз ще пробвам с местна извара.По нататък де! Не знам с една ръка как мога да се справя?!
 Не знам каква е немската извара...Можеш и домашна да си направиш... Пробвай с половин доза...
Днес готвихме аз и Bimby чушки с доматен сос..Добре че го имам...Моят верен помощник.

# 550
  • Мнения: 9 152
danilu, немската е по- креместта, хомогенна, напомня на гъста заквасена сметана. А руската е по- тричава.
Българската ( по спомени) прилича на руската.

# 551
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Кате, става, но я изцеди. Или пробвай с Schichtkäse, то е по-сухо.

Бейби, настъргвам картофи, слагам по яйце на човек, чубрица, сол.
Ако картофите пуснат вода, слагам малко брашно.
Печа в леко намазнена тиган. Първо под капак, като го обърна -без капак.

Боб със спанак и домати
Най-накрая направих кезекухена, детето каза, че суровата смес е по-вкусна. А, де!
Утре ще му забъркам без яйца, да яде.

# 552
  • Мнения: 9 152
asyalein ,благодаря, ще взема от Schichtkäse - то. 🙂
За утре ще готвя бобена гъста чорба.
Днес за закуска правих принцеси с кашкавал ( яйце+ настъргани 3 вида кашкавал) и детето си облиза ушите.
Хареса му, а аз се чудя как не съм се сещала да му правя до сега.

# 553
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Принцеси вкъщи не се харесват, пробвах и със сирене и другите, дето не са за тази тема.

Омлет с гъби и зелен фасул
Карфиол с бешамел
Пълн.ориз с домати

Имам два патладжана и се чудя какво да ги правя. Може да ги направя пържени.

Последна редакция: вт, 08 сеп 2020, 12:10 от asyalein

# 554
  • София
  • Мнения: 5 007
Седмичните сладки са брауни, рецептата е от пакета с брашно. Сполучливи и одобрени са.
Синът ми започна да се интересува от сирена и май харесва по-зрелите мазнички и леко миризливи алпийски варианти. Има и едно синьо, което му допада, но то е по-кремообразно и меко.

Суфле от тиквички и сирена.
Гъби с ориз и спанак.
Варена царевица.
Сезонни салати разни.

Общи условия

Активация на акаунт