Вегетарианска тема 13- какво ще готвим по време на карантина

• 29 165
  • 770
  •   1
Отговори
# 510
Днес направих кюфтета от тиквички и кюфтета от магданоз.

# 511
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Вкъщи сама си ям сините сливи 🙄

Днес на солен сладкиш със сирена:

Бананов кейк
Праз с гъби и домати
Хумус
Изпеках един патладжан, може би ще стане на баба Гануш.

# 512
  • София
Сините сливи ги ядем на корем всички вкъщи.
Такова грозде като памук ми звучи страшно измислено. Което ме подсети че за 1 път онзи ден гледам заредили с лилави картофи. Изобщо не зная това от къде се взе?!
Вчера хапнахме кафява българска леща с чубрица, червен пипер, лук, морков и джоджен за обяд и бурито с арменски тънък хляб за вечеря. Питките бяха със спирулина и спанак на прах в тестото. Плънката беше пасиран нахут с нарязано на ситно суров лук, червена чушка, тофу, краставица, настърган морков, две лъжици паста каламата, черен пипер, сол.
Между храненията много праскови, пъпеш медена роса, манастирски ябълки и сини сливи. Чай, Овесено мляко, сурови лешници и орехи

# 513
  • София
Харесвам печени сини сливи със сирена. Даже този уикенд бях планирала да изпека разполовени сливи и след това да ги гарнирам с горгондзола и леко печен бадем.

# 514
Аз суша сливи от седмица. Искам да направя петмез но не съм много сигурна как.

# 515
# 516
И ние ядем сливи напоследък. Blush Много. Правя ги на плодова салата или само сурова слива.
Мама печеше сливи на фурна- наполовинки; с малко масълце в самата слива и поръсени със захар. Ставаха божествени. Simple Smile

Снощи правих джиджи папа, хапнахме с гуакамоле, зеленчуков пастет и крема сирене
За днес пекох тиквеник с канела.
Ще доизяждаме ориза със зеленчуци от вчера.

# 517
  • Калифорния, САЩ
Лилавите картофи ги виждам и купувам от много години; взимам всеки път като намеря по пазари 9от производители в био ферми). Имат много добри качества, които не пренебрегвам. Всеки сам решава. (аз между другото не свикнах с вкуса на авокадото повече от три години; сега го ядем ежедневно и не оставаме вкъщи без него)
https://www.healthline.com/nutrition/purple-potatoes
Вчера – бял боб с много зеленчуци; салата домати, червен лук и маслини’ препечени филийки с масло; кифлички с ябълка и канела. Пъпеши, сини сливи, боровинки, круши.

# 518
  • Русе
Тиквички с ориз

# 519
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Ориз с чушки, моркови и соеви късчета
Праз и моркови с нахут на къри
Пържени картофи
Салата с домати, сирене и тученица

Взех китайско зеле. Скоро не съм правила японски пици. Може би утре ще ги направя.

# 520
  • на острова на мечтите
Yum дйес май всички сме на оризов ден. При нас ориз със зеленчуци.

# 521
А, аз сготвих гювечета с картофи, лук и карфиол. 😊
За закуска имаше брецели и любимата от лятото плодова салата ( този път с пъпеш, ябълка, праскова и плодова извара).
При нас лятото си отива....и ми е мъъъъъчнооооо.....

# 522
  • София
сладките на седмицата са овесени със слънчогледови семки
за утре направих гаспачо с домати и червена леща
за закуска ще  баница
салати разни също се въртят
плодовете - натюр

# 523
  • The QC to be!!!
панирани гъби.

Като чета колко неща готвите и се срамувам от себе си.

# 524
  • на острова на мечтите
панирани гъби.

Като чета колко неща готвите и се срамувам от себе си.
Ми виж ме мен! Ако искаш да се се си срамуваме заедно!
Катерица, толкова ми писна от горещина, жега, пот и сърцебиене, че като си отиде лятото, ще изтанцувам лудият танц на освежаващият хлад!!! Дори за пресните зеленчуци няма да съжалявам.

Общи условия

Активация на акаунт