COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 490 276
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 10 335
  • Sofia
Връщам се от пазар и искам да похваля Фантастико. Пропусквателен режим, всеки чака през 2 метра, на входа има охрана, който пръска ръцете на всеки влизащ с дизинфектант. Бях с ръкавици и ми се размина. 😀 Касиерките с маски, ръкавици и шлемове. От колата мернах и кварталната Билла, пред нея около 20 човека, събрани на групички, не ми се мисли вътре какво е. 🙄

Ръкавиците също трябва да се почистват с дизенфектант, пазят теб, но като пипаш замърсени неща също разнасяш, не е задължително да  е вируса, а всички останали мръсотии също. С тия ръкавици нали си бъркаш в портмонето и т.н. Та едни ръце с ръкавици, които не се почистват с дизенфектант е по-зле от от ръце без ръкавици,  които често се почистват с дизенфектант.
Знам Simple Smile Маниак съм на тема чистота. Мислех да ви го спестя, ама...
Та значи - излизане от вкъщи (маска, ръкавици и слънчеви очила) веднага в колата, волан, дръжки на вратата, навигация и скоростен лост се минават с мокри антибактериални кърпички. Спиране пред магазина, преди излизане от колата ръкавиците на ръцете се минават с дизинфектант. После нищо не пипам, защо да хабя дизинфектанта на човека. 😀 Излизане от магазина, влизане в колата, дезинфекциране на ръкавиците, после пак процедурата с мокрите кърпи. Simple Smile Влизане в къщи, веднага пак дизинфектант на ръцете, обувките в банята, дрехите в пералнята, после и в сушилнята. 😀 Якето в отделен гардероб, ръкавиците в кофата, пране и гладене на маската.... абе мъкааа. Всеки луд си има странности и номер. 😂 Лудостта няма почивен ден, поне при мен. 😂 Хак да ви е сега, питайте лесно ли ми е! 🤣😂🤣

# 10 336
Скрит текст:
За да сравняваме брой починали, първо трябва критериите за преброяването им да са еднакви. Т.е. да не е при едните всички със КОВИД са преброени, а при другите само тези починали с пряка причина вируса. Това по повод Германия и не само.

Затова и се водят починали от ковид, нищо че може да не е това причината за смъртта.
И обратното. И май там цифрите ще са по големи.

# 10 337
Не знам за какво ИП говорим,всичко е такава импровизация:
навън в момента улици,улички,градинки пред блоковете  са пълни с хора по групи.Някои носят маски,но масово са им под брадата или под носа-пълен фалш.Има ли друга държава,с ИП и карантина, в която да  се демонстрира такава свобода и анархия?
В парковете вело-алеите са пълни с велосипедисти.....
Изобщо има ли "рестрикции" ?
Аз мисля, че от повече от седмица вече няма ИП де факто. Само на хартия. Не виждам никакви рестрикции за нищо. Всичко работи и всички са навън. Смятам, че целят да осигурят пика, който ни обещаха че ще се случи около Великден. Но те и без това ще го осигурят като почнат да тестват малко по-засилено, а пък и като се завърнат пируващите от празниците в София ще има покачване. Абе общо взето ще си се получат цифрите. После намаляват отново тестването и хоп - обявяваме, че всичко е точно и разпускаме ИП официално средата на май.

# 10 338

Така е, вероятно броя им към днешна дата е около 4-5000. Глупост е да ексраполираш рискова група къмто целия народ. Даже преди малко Мутафчийски спомена, че хващат двама от седем, но това не го вярвам. Но ще скочи броя, неминуемо. Дано все пак минем по тънката лайсна.

Ако "хващат" 2/7, значи на генералът му е още по-крива сметката, трябваше да ги изкара към 2500-2600, ама кой да се сети...

# 10 339
  • София
Татяна Дончева в ТВ1 при Генка Шикерова:
" Не се делете от акъла си и не позволявайте да ви манипулират от екрана, като бабичките - телефонните измамници. Бъдете здраво стъпили на краката си."

После интервю на Милен Цветков с Доц. д-р Емилия Конова
14.04
Какво става в Германия и техния план за излизане от кризата. Нито един от починалите с придружаващи заболявания в Германия на които е направена аутопсия не е починал от коронавирус и др.

https://youtu.be/wqyg-kVZsFc

Последна редакция: чт, 16 апр 2020, 18:22 от zverino

# 10 340

Така е, вероятно броя им към днешна дата е около 4-5000. Глупост е да ексраполираш рискова група къмто целия народ. Даже преди малко Мутафчийски спомена, че хващат двама от седем, но това не го вярвам. Но ще скочи броя, неминуемо. Дано все пак минем по тънката лайсна.

Ако "хващат" 2/7, значи на генералът му е още по-крива сметката, трябваше да ги изкара към 2500-2600, ама кой да се сети...
Това 2/7 ми се струва нереалистично, макар така да каза. Както и да е, числата ще станат ясни накрая.

# 10 341
Предупредили са отново магазините да спазват правилата, иначе ще ги затварят (Мутафчийски в Лице в лице го казва).
Интересни неща разказва генерала, хубаво е да се гледа.

# 10 342
Интерактивна визуализация на експоненциалното разпространение на COVID-19.
Тъй като мнозина не тълкуват правилно логаритмичните диаграми, има възможност да превключвате от логаритмична на линеарна диаграма - долу в дясно на всяка диаграма.
http://91-divoc.com/pages/covid-visualization/

Последна редакция: чт, 16 апр 2020, 18:29 от hristoslav2

# 10 343
Според американския изследователски екип, финансиран от Бил Гейтс за България:

Пик : 20-ти април
Общо жертви : 66

https://covid19.healthdata.org/bulgaria?fbclid=IwAR3vlocX2tWkidvNxILVCYWnFK-W0WrGi0j4XVad_5-pnT_Prod8IUMUZBQ

Тази прогноза е по-добра от предишната, която предвиждаше около 300 жертви.

# 10 344
  • BG
Предупредили са отново магазините да спазват правилата, иначе ще ги затварят (Мутафчийски в Лице в лице го казва).
Интересни неща разказва генерала, хубаво е да се гледа.

Малина, кога е било предаването?

# 10 345
Днес толкова много "интервюта" взеха нашите журналя, но не чух да питат колко теста са направени вчера. Пропуснала ли съм нещо?

# 10 346
Защо Симидчиев твърди за около петдесет хиляди заразени в България, а Мутафчийски за около седем хиляди.
Обърках се. Разликата е огромна

Защото и двамата говорят необосновани глупости.

Защото 7 на 1000 са 7000 на 1 мил. и 49-50 000 на 7 мил.
Мутафчийски просто каза, че няма илюзии за 700 и че може и да са 7000.. чисто ежедневна реплика без претенция за точност..

# 10 347
  • Немция
Докато другите страни тестваха всички хоспитализирани с пневмонии в Германия не го правеха.
Това не е вярно. Не знам откъде изтича тази информация. Раково болни, развили пневмония се тестват за ковид.

# 10 348
Не беше така за ген Мутафчийски. Защо настоявате?

# 10 349
Не "иначе ще ги затворят " , а "иначе ще им препоръчат да прекратят дейност".

Общи условия

Активация на акаунт