COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 489 401
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 10 515
Според мен ще месят козунаци в ефир.

# 10 516
  • София
Скрит текст:
Пожелание за Лека нощ? Wink
Виж за добро утро колко е приятно Simple Smile
Добре какво ще ни съобщават в полунощ. Ще е голяма глупост да спрат пътуванията от утре. Трябваше от днес да го направят.
Представяте ли си сега да обявят карантина в София. Кой къде отишъл, остава там
А дано! 14 дена пълна блокада на София. Никой не излиза, никой не влиза. В крайна сметка София е огнище. Който е поел риска да пътува, да изчака 14 дена и тогава да се връща.

# 10 517
Скрит текст:
Брееейй пак народа виновен, че властта не може да се справи. А властта, знаеща, че за нищо не става, реве "вие сте си виновни". Joy
Аз съм излизала от града многократно и не са ми искали декларация. Как ще ме глобят?

Сега властта няма топки да следи собствените си решения, но на края Асан циганина виновен. Доообре.

Малко като мъжът изневерява и обвинява за изневярата жена си, защото тя го била подтикнала. Joy

п. с. Някой тъп журналист няма ли да попита ББ защо не си слага маската на обществено място и при разговор с тях?

П.п.с. Как може да се кефят някои хора на селския изказ и обиди на този селянин? 😲

От доста време спрях да пиша, но на това мнение не можах да се въздържа😊

Хората ще правят на пук, но естествено някой друг трябва да им е виновен.

Някой така с вълшебната пръчица трябва и щом не може е некадърен!

Светли празници!
И добре,че Господ е българин!

Не е нужна вълшебна пръчица. Wink
Властта казват "От утре няма да пускаме никой през КППтата" и в същото време от утре пуска всекиго.
Е, аз ли да съм виновна?
Властта издава заповед "Всички с маски", но властта не носи маски и седи по пейки в паркове.
Е, и тук ли аз да съм виновна?
Властта си сменя мнението на всеки 24-48 часа. И тук ли да нося отговорност?

Казват опасно е, трупове, чували, но в същото време с държанието си друго показват на хората. Маски не носят, дистанция не спазват, по паркове, пейки и градове се разхождат.
Хората нямат причина да им вярват. Просто нямат.
И дори тези, които се пазят го правят не заради нашият щаб и мерките, а заради това, което виждат и чуват от чужбина.

Последна редакция: чт, 16 апр 2020, 23:00 от Ice Queen

# 10 518
Може и да ни умоляват да не пътуваме
Моля Ви това с работодателите и качването на декларации или входящ номер да не е става наистина

# 10 519
Да, точно така, да забранят на всички да влизат в България до изчистване на вируса. Който е искал да се прибере в родината си по време на пандемия е имал един месец да го направи.

# 10 520
Ен на брой страници съдим гадните, непослушни и недисциплинирани хора. То не бяха селяни, не бяха тъпаци. Тук, разбира се, се е събрал елитът.
А замисляте ли се, че за да не се изпълняват така масово, явно има нещо  криво в мерките, в прилагането им, в комуникацията, в начина, по който следват една след друга...
Ако щабът е родителя, а ние сме децата, то родителите всеки ден ни дават различни забрани и като питаме защо днес е различно от вчера, отговорът е защото така.

Аз не съм от фанатично спазващите всички мерки. Разбирам ги всички, дето не им се стои у дома, обаче и на мен туу мъч ми дойде това изнасяне днес. Всичко се прави заради едното печено агне и салатата с ракия, нелепо е просто. Как изведнъж се нароиха толкоз набожни хора, толкоз загрижени за близките и родителите си. Някои 100% не са се виждали с брат'чеда Гошо от 10 години, но сега рязко нямат търпение да го видят и да седнат на софрата..

Е, айде сега! Всяка година е така, но просто не го забелязвахме, щото нямаше корона вирус. Хората като изоглавени пътуваха по празниците,  влаковете бяха претъпкани, колите се нижеха в нескончаеми колони, кой по родните места, а какви опашки се виеха към Гърция да не говорим.
Сега всички го забелязахме, защото вече не е все едно кой къде тръгнал да яде и пие.

Аз го забелязвам това от много време, много преди вируса, не знам за другите. И ми е адски грозно всеки празник да се превръща в надяждане...

# 10 521
Ен на брой страници съдим гадните, непослушни и недисциплинирани хора. То не бяха селяни, не бяха тъпаци. Тук, разбира се, се е събрал елитът.
А замисляте ли се, че за да не се изпълняват така масово, явно има нещо  криво в мерките, в прилагането им, в комуникацията, в начина, по който следват една след друга...
Ако щабът е родителя, а ние сме децата, то родителите всеки ден ни дават различни забрани и като питаме защо днес е различно от вчера, отговорът е защото така.

Аз не съм от фанатично спазващите всички мерки. Разбирам ги всички, дето не им се стои у дома, обаче и на мен туу мъч ми дойде това изнасяне днес. Всичко се прави заради едното печено агне и салатата с ракия, нелепо е просто. Как изведнъж се нароиха толкоз набожни хора, толкоз загрижени за близките и родителите си. Някои 100% не са се виждали с брат'чеда Гошо от 10 години, но сега рязко нямат търпение да го видят и да седнат на софрата..

Е, айде сега! Всяка година е така, но просто не го забелязвахме, щото нямаше корона вирус. Хората като изоглавени пътуваха по празниците,  влаковете бяха претъпкани, колите се нижеха в нескончаеми колони, кой по родните места, а какви опашки се виеха към Гърция да не говорим.
Сега всички го забелязахме, защото вече не е все едно кой къде тръгнал да яде и пие.

Аз го забелязвам това от много време, много преди вируса, не знам за другите. И ми е адски грозно всеки празник да се превръща в надяждане...
Приоритети... пука ти за вируси мируси, да Одиш да се наплюскаш с родата е безценно.

# 10 522
  • София
Студио Х: ще забранят козунаците и яйцата. Трябва, - те и цветята пренасят епидемията.

# 10 523
Извънредно, шок, бомба - без чукане на Великден!

# 10 524
Знаете ли, не е само София. Цялото село на ММ е пълно. От Варна, от Пловдив .От всякъде се прибраха. Как минават не знам. Най-дразнещото е да виждаш как се измъчваш уж в името на нещо. Другите не. Винаги ще има хора които заобикалят и не спазват. Каквото и да било. Честно ви казвам имам чувството, че който и да дойде на власт, каквото и да направи няма полза.

# 10 525
Извънредно, шок, бомба - без чукане на Великден!
Официално ли е? Сега половин бг мама си отдъхна. Няма да се налага да лъжат половинки те си и да гълтат аспирин Joy

# 10 526
Ами в Македония и Сърбия са забранили тотално излизанията до вторник, вкл. за магазин и аптека, може и нашите да ни сюрпризират така. Аз не мога да разбера защо ще го обявяват в полунощ. Да го обявят сега и да кажат, че влиза в сила от полунощ, какви са тези среднощни истерии.

# 10 527
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Пожелание за Лека нощ? Wink
Виж за добро утро колко е приятно Simple Smile
Добре какво ще ни съобщават в полунощ. Ще е голяма глупост да спрат пътуванията от утре. Трябваше от днес да го направят.
Представяте ли си сега да обявят карантина в София. Кой къде отишъл, остава там
А дано! 14 дена пълна блокада на София. Никой не излиза, никой не влиза. В крайна сметка София е огнище. Който е поел риска да пътува, да изчака 14 дена и тогава да се връща.
А аз пък предлагам за тези с подобно мислене - в Северна Корея. И не само за 14 дни. Ще ви хареса! Не знам как ни приеха в ЕС Close
Аз няма да стоя затворена у дома с месеци, защото на Ганьо му се яде агнешко и му се пие ракийка с баба Пенка в родния край по Великден. Хората казаха да НЕ се пътува, сега да седят там докато не отмине пикът. Значи да мисля аз за Пена, че ѝ се ходи на разходка, а тя не мисли за мен. Хайде нЕма нужда от криворазбрана демокрация!

# 10 528
Понеже гледам, че всеобщото мнение за пътуващите е, че това са хора ненаяли се, ненапили си, Бай Ганьовци и т.н.
От началото на ИП сме в състав- аз , мъжа и децата. Единствените хора, които виждам са продавачките в магазина.
Имаме къща в едно пернишко село и в същия състав, в който сме в апартамента, се пренесохме тук за 4- те почивни дни.
Нямаме роднини, съседи почти няма около нас и с никой не се виждаме.
С какво сме застрашили здравето на обществото ?

# 10 529
Момичета, започна лк? Пишете и тук моля ви, че децата спят и не пускам телевизията. Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт