COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 489 984
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 10 395
  • София
да им спрат, защо да не им ги спрат? Плюс глобата за деклариране на грешни данни. Като нищо могат да го направят.

# 10 396
Аз пък се надявам, че селяните, които днес напуснаха София за да се върнат в селата си няма да бъдат отново допуснати в града. Това ще е добър случай и ние да се поизчистим.

# 10 397
  • в страната на чудесата

...Нищо не твърдя лично. Освен това за центъра на София, защото съм способна да го установя лично.
В центъра е лудница. Сякаш ако не си налеят две туби с радонова вода, не могат да изкарат празниците. Пълна отврат!!!

# 10 398
  • София
Не знам как си представяте да се проверяват тези декларации. Само от днес сигурно са тонове хартия, кой мислите че ги чете и сверява? То докато нацъкат всички, ще е минала всякаква давност.

# 10 399
да им спрат, защо да не им ги спрат? Плюс глобата за деклариране на грешни данни.

В декларацията се посочва чл. 355 ал.2 от НК, който не е за деклариране на грешни данни, а гласи следното:
Чл. 355. (1) Който наруши наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразна болест по хората, се наказва с лишаване от свобода до три години и глоба от хиляда до десет хиляди лева.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г., изм. - ДВ, бр. 23 от 2020 г.) Ако деянието е извършено по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, свързано със смъртни случаи, наказанието е лишаване от свобода до пет години и глоба от десет до петдесет хиляди лева.

# 10 400
И аз съм "за" да им спрат всякакви обезщетения, плюс глоба за невярна декларация.
Отчайващо е това на снимката?!
Какви са тези хора? Rolling Eyes

# 10 401
Някои са фенове на фиести и карнавали, други на манифестации, ние на пътешествия /пътувния/ и софри.

Защо беше нужно цял месец  - "Заедно в къщи".

# 10 402
Някои са фенове на фиести и карнавали, други на манифестации, ние на пътешествия /пътувния/ и софри.

Защо беше нужно цял месец  - "Заедно в къщи".

За да пресметнем средно аритметично IQ-то на нацията.
Т.е. да видим, колко са разбрали и колко не са разбрали Simple Smile

# 10 403
Брееейй пак народа виновен, че властта не може да се справи. А властта, знаеща, че за нищо не става, реве "вие сте си виновни". Joy
Аз съм излизала от града многократно и не са ми искали декларация. Как ще ме глобят?

Сега властта няма топки да следи собствените си решения, но на края Асан циганина виновен. Доообре.

Малко като мъжът изневерява и обвинява за изневярата жена си, защото тя го била подтикнала. Joy

п. с. Някой тъп журналист няма ли да попита ББ защо не си слага маската на обществено място и при разговор с тях?

П.п.с. Как може да се кефят някои хора на селския изказ и обиди на този селянин? 😲

# 10 404
Абе, колкото им спират на циганите помощите за детски, когато лапетата не ходят на училище...

# 10 405
  • София
А връщат ли ги обратно?
Позната сподели, че зет и, който работи извън София, но живее в София не е бил допуснат в града, защото постоянния му адрес не е тук. Но пък София е пълна с хора, които са с постоянен адрес по местораждане, защото така са им по-ниски данъците за коли и други неща, та и колите им с провинциална регистрациа предполагам излизат. Да видим как ще се върнат.
Просто у нас не е мъжко да си болен и да те е страх от болест, не е патриотично, не е и интелигентно. И не съм само иронична, професионалните ми наблюдения са такива и това вероятно може да ни закопае. Ти му обясняваш, че може да го кара безсимптомно и да зарази всички без да иска, то ти вика, на мене нищо ми няма.

# 10 406
Аз още днес на обяд писах, че ни очакват доста неприятни развития, именно заради тези колони.
Затова и се чудя, че имаше доста критики за начина на водене на брифингите и за сплашването.
Ми тези призиви, дори с гадните послания за чувалите, бяха с цел не да обидят интелигентността на българина, а да спрат безмозъчните. Е, и това не ги спря. Жалко наистина, за всички ни.
Къде хукна тази маса, ми е съвсем непонятно. Няма курорти, няма ресторанти, няма Гръчко и турско. И пак колони Flushed След всичкото умоляване, плашене, денонощна информация.
А всеки вози поне 14 дневната си лична биологична история.

# 10 407

П.п.с. Как може да се кефят някои хора на селския изказ и обиди на този селянин? 😲

Не така, че ще те викат да пишеш обяснения..

Joy

Справка https://www.segabg.com/hot/category-media/reporterka-bnr-pisa-ob … obida-kum-borisov

# 10 408
Аз пък се надявам, че селяните, които днес напуснаха София за да се върнат в селата си няма да бъдат отново допуснати в града. Това ще е добър случай и ние да се поизчистим.
И защо да не ги пуснат ?
Ако имат служебна бележка за връщане  и вторник трябва да са на работа?
Нещо май се поувлякохте .

# 10 409
Не знам как си представяте да се проверяват тези декларации. Само от днес сигурно са тонове хартия, кой мислите че ги чете и сверява? То докато нацъкат всички, ще е минала всякаква давност.

Не отнема време. ЕГН в регистъра на НОИ и излиза работиш ли, къде, от и до кога.
Но ми е интересно сега излизат с мотива че си отиват на постоянен адрес. Като тръгнат да се връщат с какъв мотив ще бъде. Ако е за работа пък вози жена две деца и куче...отделно две кори яйца и колата мирише на печено агнешко. Ей тогава да пуснат само работника.

Общи условия

Активация на акаунт