COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 489 480
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 10 755
  • MI
Точно така се пренесе заразата от Ломбардия в Южна Италия. Малоумници са тези с леките коли, които днес се изнесоха.
Сега виж данните в момента за Южна Италия. Знаеш ли защо са такива? Защото не затвориха Ломбардия да не могат да се връщат, а сложиха карантина навсякъде.

# 10 756
Не съм сигурна дали щяхме. Има хора, които си мислят че ги лъжат. Нямало вирус.

# 10 757
За много неща можем да се поучим от Западна Европа, но специално за тази пандемия не. Справка - челните места, които заемат в черните статистики по заболеваемост и смъртност.

Аха, ама ще преминат през пандемията, а ние ще си седим по къщите до второ пришествие.

Разберете, че ако чудотворно не открият лекарство другия месец, всички ще го преболедуваме. И за да не излезем извън капацитета на жалката си болнична система, ще трябва да направим график за боледуване за следващите пет години. Когато Франция ще е забравила за вируса.

# 10 758
Добре махаме го Ито, без сърдити Simple Smile

Стига с тоя стадиен имунитет, все едно се изгражда на стадии...
Част от лекарите не искат да ръкопляскат, но такива са разпоредбите.

# 10 759
Влизане в София през КПП-то в 8:00 не значи все пак, че започваш тогава работа, защото едва ли има много работни места баш до патрулките на изходите на София. И за прибирането важи. И все пак може ли примери за работа, чиито смени не могат е никакъв случай да се реорганизират, като имате предвид че има и доста изключения от заповедта.

# 10 760
Стига с тоя стадиен имунитет, все едно се изгражда на стадии...
Част от лекарите не искат да ръкопляскат, но такива са разпоредбите.

Сигурна бях...

# 10 761
Обаче примерно работя на смени и първа смяна ми е от 8 до 14ч. Какво правим после? ....
Спокойно! То затова е "до второ нареждане", а не до определена дата. Така по-лесно ще го променят без да се излагат. Wink

Запитайте се защо решението не е до 00:00ч на 27.04, примерно. Simple Smile

# 10 762
  • Пловдив
Ако не друго мангалите поне ще покажат какво значи "единство"!!!
Сега спец полицаите ще отупат някой и друг протестиращ и ще им видиш единството докъде ще стигне.

Последна редакция: пт, 17 апр 2020, 01:10 от dundi73

# 10 763
  • София
Разочарован съм от НОЩ (националния оперативен щаб) и МС (министерски съвет). Първо фарса с маските, сега и това.
Не може да казваш на всеослушание, че маските не помагали, Мутафчийски да си бърше очилата с нея, а Бойко да я носи върху челото си или на шията всеки път и после изведнъж да накараш хората да те слушат, уважават и изпълняват. И хубаво въвеждаш това за маските, след 24 ч. биеш отбой и 3 седмици по-късно отново правиш същото? И после защо е този цирк навън с маските за който писах по-рано днес и за което ми е болно, защото според мен от тях наистина има ефект и наистина пазят. Трябваше да се пускат образователни клипчета още от самото начало, да се повтаря как ограничават разпространението, как в Азия от години ги носят и нищо им няма на хората и така лека-полека по между другото да ги хвърлят тези неща в пространството и да ни подготвят. И точно управляващите да дават пример. Ама за това се иска Пи Ар и Ум.
И сега този цирк със затворената София.
Само един въпрос имам. Защо не се затвори София в 00:00 ч. на 16.04??? Т.е. сряда срещу четвъртък??? То бе ясно и за малките деца, че голямото преселение ще е четвъртък, защото петък е неработен ден. Господа, ужасно закъсняхте! Отново! Не се мисли, не се действа в перспектива. Не се изпреварват събитията, а се замита след тях! Вместо пожара да бъде загасен още в зародиш се чака да се разгори и след това се хвърлят двойно повече усилия да се потуши и то с цената на животи.
Сега естествено хората ще са виновни и ще го отнесат всички, включително стотици хиляди, да не кажа милиони, които все още им вярват и спазват чинно мерките (аз също спазвам мерките). Обаче в скоро време ще загубят вярата и на тези хора и тогава ще загубят всичко и ще се провалят. НОЩ вече е в тежък нокдаун, искрено се надявам и вярвам, че ще се съвземат, ще спрат да слушат западните господари и ще почнат да мислят истински за нас българите, защото ние българите сме ги избрали там и нашите данъци и осигуровки ги крепят. Всеки има право на грешка, при тях за съжаление вече станаха няколко, дано тази да е последната.

Относно тарикатите, които се изсмяха на управляващите както и на всички останали, които вярват и изпълняват. Поне малко не ви ли е съвестно? Ако пламне сега цялата страна? Ами ако някоя баба и дядо се заразят и починат, само заради едното агне, яйце и козунак? Великден ще има и догодина и след 10 години, а и защо само по празници се сещаме не мога да разбера, но това е друг въпрос и твърде философски и не е за тук.

Дано ни се размине всичко това, но за съжаление на властта се даде още един лост с който да продължат ''играта'' с нас. Ако тези, които се изнизаха и откровено мамиха по КПП-тата не го бяха сторили, НОЩ нямаше да имат никакъв инструмент да продължат с ИП, а сега най-вероятно ще го удължат до края на Май или средата на Юни. Дано сега се окажа съм лош пророк (а винаги съм бил оптимист по природа).

Между другото все още вярвам, че най-лошото ще ни подмине и заразата е твърде отдавна тук, че изведнъж тепърва да стане много зле. Няма как да стане. Да, ще има пик около 20/24.04, да ще има доста случаи и в началото на Май (заради ефекта Великден), но най-късно Юни най-лошото ще е зад нас.

Надявам се и властта да мисли така и да не слуша този и онзи, а да слуша и мисли за нас, българите и реалните ни интереси.

# 10 764
  • Sofia
Не знам колко са дисциплинирани чужденците, но имам 15 лета работа в Слънчев бряг-Несебър.
Всички дисциплинирани там (дори и немците) са адски недисциплинирани тук. И пълнят гащите като чуят думата police. Дали е само самодисциплина... Или зад самодисциплината седят закони и строгото изпълнение на законите?

Те идват на алкохолен туризъм и знаят, че у нас е анархия.
При тях може ли така да пият, не може.
Е, какво да говорим.
Кучето скача според тоягата.
Я да затегнат и у нас нещата, да видим дали ще дойдат изобщо.
Именно де, именно!  Wink

Защо нямаме затегнати неща в момента? Ако не сега, кога? Защо е анархия?
В мътни води риба най-лесно се лови. Затова нямаме точни и ясни закони, а хиляди наредби, правилници, кодекси и постановления, и не на последно място, правилници за прилагане на същите тези закони. 🙄

# 10 765
  • Там,където се събуждам щастлива.
Цитат
Ще помоля всички българи, които живеят в чужди страни и спазват мерките там, да спрат да плюят по нашите мерки, защото е непочтено
Само за тези,които критикуват,бих предложила да дойдат тук и да се заемат лично с мерки,образоване и превъзпитание на малцинството и т.н.Да споделят докато са живяли тук,допринесли ли са с нещо за промяната на малцинството към по-добро?Работят ли техни роднини и приятели живеещи тук по този въпрос,с малцинствата?

Това става с национална политика, а не колко циганчета ще научат от мен как да казват “Добро утро” на чужд език.

Приятелка работи в Търново с млади майки от малцинствата. Опитва се да работи, защото има желание и няма национална политика, така че работата й е вода от една кофа в друга.

Интересно защо повечето цигани (не всички), които дойдат тук много бързо се научават и децата си да пращат на училище, закони да спазват, пари да изкарват. Ще да е от въздуха...

# 10 766
Ще помоля всички българи, които живеят в чужди страни и спазват мерките там, да спрат да плюят по нашите мерки, защото е непочтено . Най - малкото. Стойте си във ваши форуми. Или сте българи, или сте чуждопоклонници.

Извинявайте, но ми стана гадно.

Проблемът на мерките е, че може и да са закъснели. Иначе е похвално, че се затваря епицентърът в България. Това трябва да се направи и в другите епицентрове по държави. Не знам норвежците какво чакат, а не затворят Осло, където местните власти са изпуснали контрола.

Не съм запозната с изчерпателен списък на мерките в България. Къде мога да го прочета?
Намирам само откъслечна информация тук-там.

# 10 767
  • София
Важен е настоящ адрес,а
 не постоянен

Пак не разбрах. За какво е важен?

# 10 768
Забравете за супер лекарство до месец. До края на май тепърва ще текат първите проучвания на субстанции, които са налични, тоест пробват дали нещо няма да сработи на късмет. Най-напред са с ремдезивир, но Gilead , нямат безкрайни наличности , криво е и със суровините...

# 10 769
  • Пловдив
Иначе и тая вечер при влизането си на брифинга генералът си свали маската и започна да я мачка в ръце. В един от репортажите преди брифинга ластикът на маската на Бойко му беше върху ухото и то му се беше прегънало, чак мен ме заболя.Sweat Smile

Общи условия

Активация на акаунт